?>

CHP'li Kaya'dan sınavlara ilişkin açıklama

CHP'li Kaya, "6 Haziran’da yapılacak İOKBS ile 7 Haziran'da yapılacak olan LGS'yi, Kovid-19 tehdidini ve sınav stresini dikkate alarak düşünmemiz gerekir. Çocuklarımızın şu anki psikolojisi bu sınavları kaldıracak durumda değil" açıklamasını yaptı.

Siyaset - 5 yıl önce

Ankara

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, "6 Haziran’da yapılacak İOKBS ile 7 Haziran'da yapılacak olan LGS'yi, Kovid-19 tehdidini ve sınav stresini dikkate alarak düşünmemiz gerekir. Çocuklarımızın şu anki psikolojisi bu sınavları kaldıracak durumda değildir." ifadesini kullandı.

Kaya, yaptığı yazılı açıklamada, uzaktan eğitim, İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavları (İOKBS), Liselere Geçiş Sistemi Merkezi Sınavı (LGS), Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ile 18 Mart'ta ataması yapılan ancak kararname bekleyen 20 bin öğretmenin durumuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un Kovid-19 dolayısıyla başlatılan uzaktan eğitimin 31 Mayıs'a kadar devam edeceğini açıkladığını belirten Kaya, Yükseköğretim Kurumunun da (YÖK) üniversitelerin bahar dönemi eğitim öğretim sürecinin uzaktan eğitimle yapılacağını duyurduğunu hatırlattı.

Kaya, YÖK'ün, YKS sınavını 25-26 Temmuz 2020'ye ertelendiğini açıkladığını, ancak Milli Eğitim Bakanlığının 6 Haziran'da yapılacak İOKBS ile 7 Haziran'da yapılacak LGS'nin ertelenmesine ilişkin bir açıklamasının bulunmadığını vurgulayan Kaya, Kovid-19 salgını devam ederken 31 Mayıs'tan sonra okulların açılıp açılmayacağını, açılması halinde öğrenci, öğretmen ve velilerin güvenliklerinin nasıl sağlanacağını sordu.

Velilerin bir kısmının okulların açılması halinde çocuklarını okula göndermeyeceğini ilan ettiğinin altını çizen Kaya, "6 Haziran'da yapılacak İOKBS ile 7 Haziran'da yapılacak olan LGS'yi, Kovid-19 tehdidini ve sınav stresini dikkate alarak düşünmemiz gerekir.

Çocuklarımızın şu anki psikolojisi bu sınavları kaldıracak durumda değildir. Diğer yandan sosyal mesafenin korunması gereken bir zamanda, milyonlarca insanın temas halinde olmasının toplumun sağlığını tehdit edeceği de unutulmamalıdır." değerlendirmesinde bulundu.

Kaya, YÖK tarafından 25-26 Temmuz'a ertelenen YKS'nin yeniden öne alınacağı iddialarının gündemde olduğunu, bu iddiaların sınava girecek öğrenciler üzerinde büyük stres ve baskı oluşturduğunu aktardı. Açıklamasında önerilerini sıralayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, şunları kaydetti:

"İlk ve ortaöğretimde 2019-2020 eğitim- öğretim döneminin uzaktan eğitimle tamamlanacağı açıklanmalıdır. Haziran ayında yapılacak olan LGS ve İOKBS Temmuz ayında uygun bir tarihe ertelenmelidir. 25-26 Temmuz'a ertelenen YKS'nin yeniden öne alınmayacağı, zamanında yapılacağı açıklanmalıdır. 18 Mart'ta atama sonuçları açıklanan, ancak kararnameleri çıkartılmadığı için maaş alamayan 20 bin öğretmenin kararnameleri ivedilikle çıkartılmalıdır."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Daikin, fabrikasının enerjisini “güneşten“ sağlayacak

2020-04-28 20:10 - Genel

Rusya'da Kovid-19/ koronavirüs vaka sayısı 134 bini geçti

2020-05-03 15:17 - Dünya

ATO'dan 'Nefes Kredisi' seferberliği

2020-04-27 20:20 - Gündem

Yerli solunum cihazına Kastaş desteği

2020-04-29 12:46 - Genel

Borsa güne düşüşle başladı

2020-05-04 13:10 - Ekonomi

Suudi Arabistan ve Kuveyt'te Kovid-19/ koronavirüs kaynaklı can kayıpları artıyor

2020-04-28 21:57 - Dünya

ABD'de Kovid-19/ koronavirüs kaynaklı ölü sayısı Vietnam Savaşı'nı geride bıraktı

2020-04-29 10:17 - Dünya

MÜSİAD Genel Başkanı Kaan: Pandemi sonrası Türkiye cazibe merkezi olacak

2020-05-04 16:39 - Gündem

Dünya genelinde Kovid-19 bulaşan kişi sayısı 3 milyon 402 bini aştı

2020-05-02 14:47 - Gündem

Türkiye'den Somali'ye tıbbi malzeme yardımı

2020-05-01 14:47 - Gündem

İlgili Haberler

Adalet Bakanı Tunç, Türk Devletleri Teşkilatı Yargı Kurulları Ağı'nın kurulduğunu bildirdi

00:02 - Siyaset

Siyasilerden ABD'nin İran'daki nükleer tesislere yönelik hava saldırısına ilişkin tepkiler

14:58 - Siyaset

Siyasilerden ABD'nin İran’daki nükleer tesisleri vurmasına yönelik tepkiler

14:53 - Siyaset

TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan reklamcı Ahmet Selim Tuncer için taziye mesajı

11:52 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 2 milyarlık İslam aleminin tek başına bir kutup haline gelmesi şart

15:48 - Siyaset

Günün Manşetleri

Kolombiya Cumhurbaşkanı Petro: Her şey Filistinli çocukların bombalanmasıyla başladı

04:02 - Dünya

İran'ın BM Daimi Temsilcisi İravani: İran'a saldırı ABD tarihine kara bir leke olarak geçti

01:37 - Dünya

Trump: Rejim İran'ı tekrar büyük yapmıyorsa neden rejim değişikliği olmasın?

01:28 - Dünya

Trump ve Starmer, telefonda İran'ın müzakere masasına dönmesinin önemini görüştü

00:53 - Dünya

ABD: İran'a nükleer tehdidi ortadan kaldırmak ve İsrail'i korumak amacıyla saldırı düzenlendi

00:32 - Dünya