?>

Türkiye Kovid-19'a rağmen sağlık turizminde ilgi odağı

Kanser tedavisi için Avrupa'ya gitmeyi düşünen Kazakistanlı iş insanı, Kovid-19 salgınıyla mücadelede öne çıkan Türkiye'yi seçti.

Tarayıcınız video oynatmayı desteklemiyor...

Sağlık - 5 yıl önce

İSTANBUL 

Kazakistanlı iş insanı, kanser tedavisi için yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadelede adından söz ettiren Türkiye'yi seçti.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında aldığı önlemlerle ön plana çıkan Türkiye, yurt dışındaki hastaların tercihi olmaya devam ediyor.

Kanser tedavisi için Avrupa'ya gitmeye hazırlanan 50 yaşındaki Kazak iş adamı Galimzhan Umarov, tercihini değiştirerek dün Türkiye'ye geldi. Kazakistan'ın Almatı şehrinden ambulans uçakla Atatürk Havalimanı'na gelen Umarov, Biruni Üniversite Hastanesinde tedavi altına alındı.

Biruni Üniversite Hastanesi Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Mahmut Demirbilek, yaptığı açıklamada, Türkiye'de ve dünyada Kovid-19 ile mücadele eden tüm sağlık çalışanlarına teşekkür ederek, bu mücadelede hayatını kaybeden sağlık çalışanlarını ve hastaları rahmetle andığını söyledi.

"Pandemi konusunda ülkemiz başarılı bir noktada"

Demirbilek, kabul ettikleri hastanın yurt dışından geldiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Sağlık Bakanlığının ve Bilim Kurulunun almış olduğu doğru ve yerinde kararlarla pandemi konusunda ülkemizin ne kadar başarılı bir noktada olduğunu hep birlikte görmekteyiz. İnşallah bu aylar içerisinde bu mücadeleyi kazanacağız.

Hastamız onkoloji hastası. Onkoloji tanısından dolayı kol bölgesinde patolojik bir kırığı var. Bu kırıktan nedeniyle bize başvurdu ve Sağlık Bakanlığının öngördüğü genelge çerçevesinde Kovid-19 önlemlerini alarak hastamızın kabulünü yaptık.

İnşallah da şifayla Biruni Hastanesi olarak taburcu edeceğiz. Sağlık Bakanlığının almış olduğu kararlar ve genelgeler çerçevesinde, pandemi kuralları içerisinde uluslararası anlamda ameliyathanelerimizde, yoğun bakımımızda, kliniklerimizde her türlü hizmeti vermeye hazırız."

Hastanın kolundaki kırığın tümörden kaynaklandığını dile getiren Demirbilek, öncelikle ortopedik ameliyatla kırığın tedavi edileceğini, ardından kansere yönelik tedavi planlaması yapılacağını aktardı.

"Birçok yakınım da Türkiye'de iyileşti"

Hasta yakını Mine Cabbaroğlu da Galimzhan Umarov'un kendileriyle irtibata geçerek, tedavisi için Türkiye'ye gelmek istediğini söylediğini, kendilerinin de ona yardımcı olduklarını belirtti.

Cabbaroğlu, Türkiye'nin Kovid-19 konusunda hastaların sağlıklarına kavuşmaları için yaptığı çalışmalarla dünyaya örnek olduğunu ve insanların güvenini kazandığını dile getirdi.

Bu zor günlerde ve zor süreçte kendilerini yalnız bırakmayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya teşekkür eden Cabbaroğlu, hastalarının şifa bulmasını umduklarını kaydetti.

Galimzhan Umarov ise tedavi için daha önce farklı bir Avrupa ülkesine gittiğini anlatarak, "Ancak araştırma yaptım ve Türkiye'deki sağlık sektörünün çok gelişmiş olduğunu gördüm. Birçok yakınım da Türkiye'de iyileşti. Ben de bu ameliyatım içim Türkiye'yi tercih ettim." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA . dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

'Tarihi eser doktorları' 86 bin eserin restorasyonunu tamamladı

2020-04-29 15:27 - Kültür Sanat

İftar davetlerinde sipariş dönemi

2020-04-24 16:22 - Ekonomi

Fikri ve sınai mülkiyette Türkiye atağı

2020-04-26 18:57 - Ekonomi

Türkiye'den Cibuti'ye gıda yardımı

2020-04-24 21:32 - Dünya

Bollywood yıldızı Irrfan Khan 53 yaşında öldü

2020-04-29 15:46 - Magazin

Toprak ustası çanak, çömlek ve güveç talebine yetişemiyor

2020-04-24 14:57 - Çevre-Hayat

Düğün alışverişleri online mecralara kaydı

2020-04-25 15:33 - Ekonomi

Kovid-19 salgını göçmenlerin dramını büyüttü

2020-04-24 13:22 - Dünya

Halkbank'ın destek paketi esnafa 'can suyu' oldu

2020-04-24 15:17 - Ekonomi

İran'da salgın nedeniyle kapatılan park ve bahçeler bir ay sonra yeniden açıldı

2020-04-23 17:08 - Genel

İlgili Haberler

Kocaeli'de teknoloji destekli tedavilerin uygulandığı merkez diyabetli çocukların hizmetinde

14:17 - Sağlık

Sağlık Bakanı Memişoğlu: DSÖ İşbirliği Merkezi'nin Türkiye'de açılması için resmi süreci başlattık

19:57 - Sağlık

"Emzirmek hem anneyi hem bebeği obeziteden de koruyor"

12:57 - Sağlık

Bor kullanılarak geliştirilecek yara örtüsü diyabetik yaraların daha hızlı iyileşmesini sağlayacak

12:13 - Sağlık

Türkiye geleneksel ve tamamlayıcı tıpta örnek oluyor

11:27 - Sağlık

Günün Manşetleri

İsrail’in Küresel Sumud Filosu’na yönelik saldırısı İsveç'te protesto edildi

18:32 - Dünya

Ankara'da su kesintisinden etkilenen vatandaşlar çeşmelerden su temin ediyor

17:48 - Gündem

Gençlerbirliği ile Alanyaspor berabere bitti

16:53 - Spor

Mısır'da 226 yıl önce keşfedilen firavun mezarı, 20 yıllık restorasyonun ardından bugün yeniden açılıyor

16:18 - Kültür Sanat

İsrail'in saldırarak alıkoyduğu Sumud Filosu’ndaki Türk ve yabancı aktivistler İstanbul’a geldi

15:53 - Gündem