?>

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'ndan bayram mesajı

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Kuruluşundan bu yana İslam dünyasıyla birlikte tüm mazlum devletlerin umudu olan cumhuriyetimizin, laik ve sosyal hukuk devleti harcıyla sorunların üstesinden geleceğine inancım tamdır." dedi. - Anadolu Ajansı

Siyaset - 9 yıl önce

ANKARA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Kuruluşundan bu yana İslam dünyasıyla birlikte tüm mazlum devletlerin umudu olan cumhuriyetimizin, temeline bizzat Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün yerleştirdiği demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti harcıyla sorunların üstesinden geleceğine inancım tamdır." ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, dostluk, kardeşlik ve dayanışmanın en yalın haliyle yaşanması gereken bir Kurban Bayramını daha, cumhuriyetin temel problemlerinin çözümünden uzak, kan ve barut kokusunun İslam dünyası üstündeki varlığını kökleştirdiği bir ortamda kutladıklarını belirtti.

15 Temmuz darbe girişiminde ve Türkiye'nin sınırlarının ötesine taşan terörle mücadelede kaybedilen şehitlerin bayramı daha hüzünlü kıldığını ifade eden Kılıçdaroğlu, annelerin ve babaların evlat acısıyla kavrulan yüreklerinin yüklediği sorumluluğun büyük olduğunu belirtti.

"Tek bir kişinin haksızlığa uğramaması için gerekli bütün önlemler alınmalıdır"

Bayramı şehitliklerde karşılayacak, çocuklarına, eşlerine dualarıyla seslerini duyuracak insanların acısını hafifletecek, yeni acıların yaşanmasını engelleyecek çözümleri en kısa sürede bulmaları gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, mesajında şunları kaydetti:

"15 Temmuz darbe girişimi sonrasında başlayan ve 'kurunun yanında yaşın yanması' sonucunu doğurduğu tüm toplum kesimlerince dile getirilen kamu ihraçlarının yarattığı mağduriyetlere karşı insani, hukuki ahlaki sorumluluklarımızı yerine getirmeliyiz. Darbecilere ve tüm terör odaklarına karşı verilen haklı mücadelede, masumiyet karinesi ve suçun şahsiliği ilkelerine bağlı kalınması bir zorunluluk olarak önümüzde durmaktadır. Darbe girişimine katılanlar hukukun üstünlüğü ilkesine bağlı kalınarak yargılanmalı, işkence, kötü muamele ve tehdit gibi insan haklarına aykırı fiiller önlenmeli, tek bir kişinin dahi haksızlığa uğramaması için gerekli bütün önlemler vakit geçirmeksizin alınmalıdır."

Kılıçdaroğlu, Türkiye Cumhuriyeti'nin bilimsel aklın yolunda kimseyi ötekileştirmeyen, liyakata dayalı yeni bir kamu istihdam politikasını benimsemiş, çağdaş eğitimin tüm gereklerini yerine getirmiş, parlamenter demokrasisini güçlendirmiş, özgürlükçü, toplumsal barışını sağlamış, hukukun üstünlüğü çerçevesinde yargı bağımsızlığını kalıcılaştırmış, gelir dağılımı eşitsizliğini çözmüş, yoksulluğu yenmiş bir ülke olarak yoluna devam etmek zorunda olduğunu aktardı.

"Cumhuriyetimizin sorunların üstesinden geleceğine inancım tamdır"

Kılıçdaroğlu, mesajını şöyle sürdürdü:

"Kuruluşundan bu yana İslam dünyasıyla birlikte tüm mazlum devletlerin umudu olan cumhuriyetimizin temeline bizzat Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün yerleştirdiği demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti harcıyla sorunların üstesinden geleceğine inancım tamdır. Bu inanç ve umutla Atatürk başta olmak üzere silah arkadaşlarını, ülkemizin birlik ve bütünlüğü için terör örgütüne karşı mücadelede verdiğimiz tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Acılarını bir ömür yüreklerinde taşıyacak şehit ailelerine Allah'tan sabır diliyor, bedenlerini bizler için siper etmiş gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Halkımızın ve İslam dünyasının Kurban Bayramı'nı yürekten kutluyorum. Kutsal topraklarda hac farizasını yerine getiren bütün vatandaşlarımıza da sevgi ve saygılarımı iletiyorum. Ülkemize ve tüm İslam dünyasına Kurban Bayramı'nın mutluluk, esenlik ve barış getirmesini dilerim."

Muhabir: Mümin Altaş

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Hacı adaylarından Mekke'deki müzelere yoğun ilgi

2016-09-05 14:39 - Kültür Sanat

Yıldırım Başbakanlık personeliyle bayramlaştı

2016-09-09 21:32 - Gündem

FETÖ üyelerinin "ByLock" konuşmaları ortaya çıktı

2016-09-06 01:24 - Genel

'73 askeri personelin daha TSK ile ilişkisi kesildi'

2016-09-07 14:04 - Genel

Fındık üreticilerine destek

2016-09-09 12:57 - Gündem

'Bayramda trafik cezalarının uygulanmayacağı' iddiasına açıklama

2016-09-11 17:22 - Gündem

İçme suyu zehirlenmelerine ''Japon balığı'' örneği

2016-09-09 15:42 - Genel

Futbol efsaneleri Lübnan'da

2016-09-11 17:02 - Çevre-Hayat

TSK'dan Kuzey Irak'a hava harekatı!

2016-09-06 10:47 - Asayiş

Kurban fiyatları düşebilir

2016-09-06 15:07 - Ekonomi

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TEKNOFEST Mavi Vatan kapsamında İstanbul Boğazı'ndan geçen gemileri selamladı

19:59 - Siyaset

Bahçeli: Hiç kimse Cumhur İttifakı'nın arasına nifak tohumu saçamayacak

14:28 - Siyaset

Bakan Kurum'dan, Ankara'daki geri kazanım sanayi sitesine ilişkin paylaşım

13:37 - Siyaset

AK Parti'nin 'Türkiye Yüzyılı Buluşmaları' devam ediyor

12:52 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, TCG Anadolu'nun "Zafer Yolculuğu"na ilişkin paylaşım

00:03 - Siyaset

Günün Manşetleri

Galatasaray, Kayserispor'u farklı geçti

00:28 - Spor

Galatasaray, deplasmanda Zecorner Kayserispor'ı yendi

23:52 - Spor

Atina'da Filistin'e destek eylemi düzenlendi

23:02 - Dünya

Balıkesir'de 4,8 büyüklüğünde deprem

22:17 - Gündem

İspanya tarihinin en sıcak günleri ağustos ayında yaşandı

22:02 - Dünya