?>

Sözde 'bölge imamı' FETÖ'deki çözülmeyi anlattı

Konya'da yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında ifadesi alınan şüpheli F.G, Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından örgütte başlayan paniği ve çözülmeyi anlattı. - Anadolu Ajansı

Gündem - 9 yıl önce

KONYA - Metin Bolat

Konya'da yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında ifadesi alınan ve bir dönem Konya'da örgütün sözde "bölge imamlığı"nı yapan F.G, Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesindeki ifadesinde, kendisinden "cemaat"le hiçbir alakası olmayan ve kod adları verilen 5-6 kişiyle ilgilenilmesinin istendiğini söyledi.

"Bu kişiler ve onların abilerinin isimlerini ezberle. Gittiği zaman hangi abiden hangi ismi soracağını iyi belle. Bu kağıdı da imha et. Bundan sonra özel iletişim için telefonuna ByLock sisteminin yüklenmesi gerekiyor." dendiğini anlatan F.G, ancak telefonunda sistemin çalışmadığını savundu.

İfadesinde, 17-25 Aralık sürecinden sonra örgütte yaşananlara da değinen F.G, şunları kaydetti:

"17-25 Aralık sürecinde genel kanı, hükümetin siyasi harakiri yaparak bittiği inancı vardı. En yakın seçimlerde AK Parti'nin ve dolayısıyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın büyük bir hezimete uğrayacağı kanısı hakimdi. Tüm cemaat mensubu kişiler arasında bu söylemler inanılmış bir şekilde sürekli dile getiriliyordu. Yerel seçimlerde AK Parti'nin oyunu artırarak birçok ilde yerel yönetimleri kazanması üzerine cemaat içerisinde en büyük kırılma başlamış oldu. Yüzde 50'ye yakın cemaat mensubu ve öğrencisi Fetullah Gülen cemaatinden ayrıldı."

F.G, çözülmeyi durdurmak için çeşitli yollara başvurulduğunu belirterek, "cemaat"in ileri gelenleri tarafından sürekli hükümet ve Recep Tayyip Erdoğan aleyhine kampanyalar yapıldığına dikkati çekti.

Çözülmeyi engellemek için her yolu denemişler

AK Parti'ye oy verilmemesi konusunda sürekli baskı yapıldığına işaret eden F.G, şöyle devam etti:

"Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra da cemaatin ileri gelenleri çözülmeyi durdurmak için bu kez de HSYK seçimlerinde cemaat mensubu hakim ve savcıların göreve geleceğini, hükümeti hukuk yönünden sıkıştırıp cemaat üzerindeki baskıyı bitireceği algısını yaymaya başladılar. HSYK seçimlerinde de hükümetin desteklediği adaylar seçimi kazanınca cemaat içerisindeki kopma daha da hızlandı. Durum içinden çıkılmaz bir hal almaya başlamıştı. Bu olaylar yaşanırken ben hala dernekte çalışıyordum. Seçimden kısa süre sonra derneğe gelen kişi, Fetullah Gülen'e ait tüm kitapları topladı. Bunun yanında Fetullah Gülen'in gönderdiği söylenen fotokopi şeklindeki kağıtlar, önemli şirket evrakları, bilgisayar hard diskleri, hafıza kartları, flaş bellekler, Gülen'e ait vaaz CD'lerini toplayarak aracına götürdü. Bu kişi, 8 ayrı derneğe daha gidip temizlik yapacağını söyledi."

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

28 Şubat mağdurlarından hükümete çağrı

2016-09-05 22:12 - Gündem

Kurban fiyatları düşebilir

2016-09-06 15:07 - Ekonomi

Kuzey Kore de 5,3 büyüklüğünde deprem

2016-09-09 12:17 - Dünya

Sözde 'bölge imamı' FETÖ'deki çözülmeyi anlattı

2016-09-11 17:07 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan liderler için verilen yemeğe katıldı

2016-09-04 22:32 - Dünya

'Resimlerim ülkemdeki trajedinin izlerini taşıyor'

2016-09-09 20:22 - Kültür Sanat

Galatasaray'a Kayserispor engeli

2016-09-11 02:32 - Spor

'FETÖ'nün en büyük dayanağı kurban ve deri bağışlarıydı'

2016-09-11 14:27 - Genel

Tablolarındaki tezhip '22 ayar'

2016-09-11 15:17 - Genel

Yabancılar ağustosta alışa geçti

2016-09-07 18:32 - Ekonomi

İlgili Haberler

Dışişleri Bakanı Fidan, Suriye Cumhurbaşkanı Şara ile ABD'de bir araya geldi

08:32 - Gündem

Balıkesir'de 4,9 büyüklüğündeki depremin ardından sarsıntılar devam ediyor

08:07 - Gündem

Balıkesir'de 4,9 büyüklüğündeki depremin ardindan sarsıntılar devam etti

07:23 - Gündem

Balıkesir'de 4,9 ve 4,3 büyüklüğünde depremler

00:27 - Gündem

Türk savunma sanayisi Afrika ülkeleriyle buluşuyor

22:10 - Gündem

Günün Manşetleri

Dışişleri Bakanı Fidan, Suriye Cumhurbaşkanı Şara ile ABD'de bir araya geldi

08:32 - Gündem

Siber suçlarla mücadele kapsamında 403 şüpheli yakalandı

08:13 - Asayiş

Balıkesir'de 4,9 büyüklüğündeki depremin ardından sarsıntılar devam ediyor

08:07 - Gündem

Irak'ta oy verme işlemi başladı

07:52 - Dünya

ABD'de hükümetin açılmasına yönelik geçici bütçe tasarısı Senato'da kabul edildi

07:47 - Dünya