?>

Cezaevlerinde FETÖ ve DEAŞ'a karşı bilinçlendirme eğitimi

Diyanet İşleri Başkanlığınca, cezaevlerinde bulunan 100 bini aşkın tutuklu ve hükümlüye FETÖ ve DEAŞ gibi dini istismar eden yapılara karşı mücadele amacıyla seminer ve vaazlar verildi.

Gündem - 6 yıl önce

Ankara

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Adalet Bakanlığınca imzalanan protokolle Bakanlıkça belirlenen müfredat kapsamında, cezaevlerinde tutuklu ve hükümlülere yönelik din eğitimi ve öğretimine devam ediliyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Albayrak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, cezaevlerinde dini istismar eden yapılarla mücadelenin önemine yönelik eğitimler verildiğini hatırlattı.

Cezaevlerinde din eğitimi ve öğretiminin bir arada yürüdüğüne işaret eden Albayrak, "Vaizlerimiz Kur'an-ı Kerim, İslam dini itikat, ibadet, siyer ve ahlak alanındaki bilgileri öğrenmek isteyenlere yardımcı oluyor." dedi.

Albayrak, Adalet Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığınca yapılan protokol çerçevesinde eğitimlerin yapıldığını anımsatarak, şunları söyledi:

"Vaizlerimiz cezaevlerinde derslikler oluşturuyor. Cezaevleri müdürleri duyuru yapıyorlar. Özellikle 15 Temmuz darbe girişiminden sonra cezaevlerindeki insanların dini istismar eden yapılara karşı dikkatini çekmek için 'din istismarı' konulu seminerleri ve konferansları düzenledik. FETÖ'den dolayı tutuklu olan kişiler seminer verilen mahkumlar arasında yok."

"POMEM ve diğer kurumlarda konferanslar veriliyor"

Din istismarıyla mücadelede sahih dini bilginin önemini vurgulayan Albayrak, şöyle devam etti:

"Cezaevlerindeki uygulamalarımızda en başta dini istismar eden terör örgütleri FETÖ ve DEAŞ'ı anlatan kitaplar gönderdik. Bunun yanı sıra dini istismar eden yapıların fikirleri, özellikleri, ayet ve hadisleri nasıl istismar ettiklerini uzun uzadıya anlattık. Bu seminerler 100 bin aşkın kişiye verildi. Uzun zamandır Polis Meslek Eğitim Merkezlerinde (POMEM) ve diğer kamu kuruluşlarımızda sahih dini bilginin önemine dikkati çeken konferanslar veriyoruz. Doğruyu öğretiyoruz, doğruyu öğretince yanlış ortaya çıkıyor. Cezaevlerinde görevli 581 vaizimiz var. Din istismarıyla mücadele kapsamında sahih dini bilginin önemine yönelik seminer, vaaz ve irşatlar son yıllarda artırılarak devam ediyor."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

FETÖ'nün sözde eğitim danışmanına 10 yıl hapis cezası

2019-09-30 21:02 - Asayiş

Hirfanlı Gölü 'balık üretim üssü' oluyor

2019-09-29 15:47 - Ekonomi

'Adalet arayışımı sürdüreceğim'

2019-10-01 00:32 - Dünya

Cezaevlerinde FETÖ ve DEAŞ'a karşı bilinçlendirme eğitimi

2019-10-02 14:37 - Gündem

Şişecam Topluluğu, genç yetenekleri arıyor

2019-10-01 15:21 - Genel

Otobüs kazası geride yarım kalan hikayeler bıraktı

2019-10-02 03:07 - Çevre-Hayat

'Tarihe baktığımızda görüyoruz ki deniz gücü kuvvetli olanlar daima yükselmiş'

2019-09-29 20:17 - Siyaset

Anadolu Isuzu, Busworld Brüksel'de 3 tanıtım yapacak

2019-10-02 13:50 - Genel

'Türkiye, Pakistan ve Malezya'nın ortak televizyon kanalı'

2019-09-30 14:12 - Dünya

Michelin'den sürdürülebilirlik için Continental ve Smag ile iş birliği

2019-09-30 14:54 - Ekonomi

İlgili Haberler

SOLOTÜRK Kayseri'de gösteri uçuşu yaptı

20:03 - Gündem

İstanbul'daki Uluslararası Sıfır Atık Forumu'nda yapay zekanın atık yönetimdeki rolü konuş

19:57 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan'ın 18 Ekim Bağımsızlığının Yeniden Tesisi Günü'nü kutlad

19:22 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan'ın Bağımsızlık Günü'nü kutladı

18:47 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, vefatının 4'üncü yılında Özdemir Bayraktar'ı andı

18:37 - Gündem

Günün Manşetleri

SOLOTÜRK Kayseri'de gösteri uçuşu yaptı

20:03 - Gündem

İstanbul'daki Uluslararası Sıfır Atık Forumu'nda yapay zekanın atık yönetimdeki rolü konuş

19:57 - Gündem

Beşiktaş evinde Gençlerbirliği'ne mağlup oldu

19:52 - Spor

Amman'da yetimler yararına düzenlenen kermeste Türk stantlarına yoğun ilgi

19:48 - Dünya

Netanyahu, Refah Kapısı'nın "bir sonraki duyuruya kadar açılmaması" talimatı verdi

19:43 - Dünya