?>

ABD'liler azil soruşturmasının Trump'a avantaj sağlayacağını düşünüyor

ABD'li birçok seçmen, Başkan Donald Trump'a yönelik başlatılan azil soruşturmasının "zamansız" olduğunu ve bu durumun gelecek yıl yapılacak başkanlık seçimlerinde Trump'a avantaj sağlayacağı görüşünde birleşiyor.

Dünya - 6 yıl önce

Washington

ABD'lilerin birçoğu, Başkan Donald Trump hakkında açılan azil soruşturmasının "zamansız" olduğunu ve bu durumun Trump'a seçimlerde avantaj sağlayacağını düşünüyor.

Amerikan basınının, seçimler için kritik 4 kentte seçmenlerle yaptığı mülakatlara göre Cumhuriyetçiler, Trump'a yönelik azil soruşturması sürecinin başlatılmasının, Devlet Başkanına yarayacağını düşünürken, Demokratlar ise Cumhuriyetçiler'in bu konuda haklı çıkmasından endişeli.

Florida'da yaşayan ve 2016 seçimlerinde Demokrat aday Hillary Clinton'ı destekleyen Richard Sibilla, yaptığı açıklamada, "Bundan sonra (azil soruşturmasının başlatılması) Trump'ın seçimleri yeniden kazanma şansı daha yüksek ne kadar da ürkütücü.

Bu süreci takip etmeye gerek bile yok, çünkü bu durum Trump'a yardım edecek." ifadesini kullandı.

Pensilvanyalı başka bir seçmen Marc Devlin ise Trump'a açılan azil soruşturmasının, Trump destekçilerini sinirlendireceğini vurgulayarak, "Benim korkum, partilerin ülkenin üzerine çıkması." yorumunda bulundu.

Mülakatta görüş bildiren Demokratlar ise Trump'ın yanlış bir şey yapmadığını, Demokratlar'ın Trump'ı görevinden etmek için "haksız" yollara başvurduğunu kaydetti.

Reuters'ın Ipsos ile yaptığı bir ankete göre ise Trump'ın görevinden azledilmesini isteyenlerin oranı yüzde 44'ten yüzde 37'ye düştü.

Ukrayna konuşması, ABD'yi Trump'a yönelik azil soruşturmasına götürdü

Amerikan Wall Street Journal gazetesi, 20 Eylül Cuma, Trump'ın, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile temmuzda yaptığı telefon görüşmesinde, bu ülkeden, Biden'in oğlunu soruşturmalarını istediğini öne sürmüştü.

Trump, söz konusu iddialar üzerine, Zelenskiy ile yaptığı görüşmenin tamamen usullere uygun olduğunu savunarak, "Zelenskiy ile ne konuştuğumun önemi yok. Birileri Biden'ı araştırmalı." ifadesini kullanmıştı.

ABD basınında dün Trump'ın Ukrayna liderine, sadece Biden ve ailesini soruştururlarsa yardım edeceğini şart koştuğu da öne sürülmüştü.

Trump ise bugün, söz konusu telefon görüşmesinden önce Ukrayna'ya 400 milyon dolarlık yardımların askıya alındığını söylemişti.

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, dün söz konusu görüşmede, Trump'ın ABD'nin ulusal güvenliğine zarar verdiğini belirterek, Trump hakkında resmi azil soruşturması sürecine başladıklarını duyurmuştu.

Beyaz Saray ise bugün söz konusu görüşmenin dökümünü yayımlamıştı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Dünya güreş sıralaması güncellendi

2019-09-28 01:47 - Spor

İstanbul'da haftalık kültür sanat etkinlikleri

2019-09-23 18:05 - Gündem

'Hukukun üstünlüğünün geliştirilmesi, reform anlayışımızın temelinde yer alıyor'

2019-09-28 00:33 - Siyaset

Futbolda 2019'un en iyileri belli oldu

2019-09-24 02:57 - Spor

İrem Karamete'den bronz madalya

2019-09-23 01:52 - Spor

Saraybosna Helal Fuarı'nda 'Türkiye' paneli

2019-09-27 19:47 - Dünya

'Suriye anayasa komitesi oluşturuldu'

2019-09-23 20:02 - Dünya

Dünyayı mavi kahverengi gözlerle görüyorlar

2019-09-27 15:43 - Çevre-Hayat

'Dili yok olan ülke, yok olur'

2019-09-26 16:42 - Gündem

Garanti BBVA Güz Konserleri ekim ayında da devam ediyor

2019-09-25 19:13 - Ekonomi

İlgili Haberler

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy: Rusya, bu savaşa katılımından dolayı ödüllendirilmemelidir

15:32 - Dünya

İsrail'in kıtlığa sürüklediği Gazze'de 40 bin bebek ve 250 bin çocuk açlıktan ölüm riski a

14:58 - Dünya

Gazze’deki ABD'li hemşire: İsrail soykırımı Gazze'yi yok ediyor, çocuklar açlıktan ölüyor

14:32 - Dünya

Pakistan'daki muson yağmurları nedeniyle haziran sonundan bu yana ölenlerin sayısı 657'ye

14:03 - Dünya

İspanya'da 2 bin 405 kişi aşırı sıcaklardan hayatını kaybetti

13:17 - Dünya

Günün Manşetleri

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: Son 23 yılda 11 bine yakın su ve sulama eserini ülkemize kazandırdık

15:53 - Gündem

Malazgirt Zaferi'nin 954. yıl dönümü etkinlikleriyle ilgili basın toplantısı düzenlendi

15:47 - Gündem

Sinop'ta coğrafi işaretli Boyabat Gazidere domatesinin hasadı başladı

15:42 - Ekonomi

Süper Lig'de 2'de 2 yapan Antalyaspor, 9 sezon sonra "ilki" başardı

15:37 - Spor

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy: Rusya, bu savaşa katılımından dolayı ödüllendirilmemelidir

15:32 - Dünya