?>

Çadırda başladığı yumurta üretimini tesiste sürdüren girişimci talebe yetişemiyor

Kışın sert ve uzun geçtiği şehirlerden Erzurum'da çadırda başladığı yumurta üretimini tesiste sürdüren girişimci talebe yetişemiyor

Çevre-Hayat - 4 ay önce

Erzurum

Aziziye ilçesi Adaçay Mahallesi'nde yaşayan, biri kız 3 çocuk babası Özhan Ceylan, yaklaşık 10 yıl önce mahallesinde kurduğu 210 metrekarelik çadırda 300 tavukla başladığı kümes yumurtacılığını tesise dönüştürmek istedi.

Üretimini artırmayı hedefleyen Ceylan, yaklaşık bir yıl önce aynı yere 500 metrekare kapalı alanda betonarme yapıda tesis kurdu.

Tavuk sayısını 7 bine çıkaran Ceylan, bakım, besleme, etiketleme ve toplama işlerinde kendisine destek olan çocuklarıyla günlük 5 bin yumurta üretiyor.

Ürettiği yumurtaları Erzurum ve çevre illerdeki marketlere pazarlayan ve talebe yetişmekte zorlanan Ceylan, tesisteki tavuk sayısını 20 bine çıkarıp pazar ağını genişletmeyi hedefliyor.

"Yerimiz olmadığı için tavukçuluğa çadırda başladık"

Özhan Ceylan, yumurta ve tavukçuluk işine çocukluk döneminden beri ilgi duyduğunu söyledi.

Bu işin ata mesleği olduğunu ifade eden Ceylan, "Hikayemiz çok uzun, bu iş ortaokulda başlayan sevdadır bizde. Öncelikle tavukçuluğa yerimiz olmadığı için çadırda başladık. Çok soğuk olduğunda tavukları üşüttük, yazın da sıcaktan zayiatlar oldu ve verimde düşüş yaşandı. Zarar ettiğimiz günler oldu ama azmin gücüyle işimizin peşini hiç bırakmadık. 20 bin kapasiteli betonarme yer yaptık, Allah'ın izniyle yakında bu sayıya çıkacağız." dedi.

Ceylan, kendi çaba ve girişimleriyle kurduğu tesiste tavuklarını soğuktan koruduğunu ve üretiminin de arttığını anlattı.

Çetin kış şartlarına rağmen uzun yıllar çadırda yumurta üretirken çok zorluk çektiklerini dile getiren Ceylan, "Kapasitemiz az olduğu için şimdilik taleplere cevap veremiyoruz ama tam 20 bin tavuk kapasitesiyle çalıştığımızda talepleri karşılayacak duruma geleceğiz. İnsanların süt ve et isteği olunca yumurtanın yanı sıra hayvancılığa da başladık. Üretim için gerekli tüm sertifikalarımız, belgelerimiz var." diye konuştu.

"Erzurum şartlarında soğuğa göğüs gerdik"

Ceylan, yumurtaları Artvin, Erzincan, Trabzon ve Rize gibi çevre illerdeki bazı müşterilerine gönderdiklerini belirterek, 20 bin tavukla üretim için zamana ihtiyacının olduğunu dile getirdi.

Bu işi ailecek yapmanın önemine değinen Ceylan, "Yıllarca bu işi yaptığımız için müşteri potansiyelimiz gelişti ama biz Erzurum şartlarında soğuğa göğüs gerdik ve istediğimiz hedeflere tam ulaşamadık. Hedeflerimiz büyük. Özellikle tavukçuluk, canlı hayvancılık yapmak tek adam işi değil." ifadelerini kullandı.

Ceylan'ın kızı Saliha Berra da çadırda üretim yaptıklarında imkanların çok kısıtlı olduğunu, şimdiki tesiste daha çok ve rahat üretim yaptıklarını söyledi.

Kardeşleriyle babasına yardım ettiklerini dile getiren Ceylan, "İşimiz genellikle tavukların yumurtasını ve etrafı toplamak. Bu işi seviyorum. Bana düşen her işi yaparım, etiketlemeden temizliğe kadar iş yaparak babama yardım ediyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Manavgat'ta hortum hasara yol açtı

2025-04-02 16:53 - Asayiş

Ümraniye'de İETT otobüsü yanarak kullanılamaz hale geldi

2025-04-06 10:18 - Asayiş

49. UEFA Olağan Kongresi düzenlendi

2025-04-04 02:33 - Spor

Turizmcilerden "Her şey dahil sistemi israfa neden olmasın" çağrısı

2025-04-02 14:38 - Ekonomi

MHP Genel Başkanı Bahçeli, yaklaşık 2 aylık istirahatin ardından mesaisine başladı

2025-04-04 15:43 - Siyaset

Türkiye’nin AB Daimi Temsilciliği, AB'yi yargıyı etkilemekten kaçınmaya çağırdı

2025-04-04 03:03 - Gündem

Fransa'da 2027 cumhurbaşkanı seçimleri için adaylığını duyuran Le Pen, yolsuzluktan suçlu bulun

2025-03-31 13:37 - Dünya

Küba ve İran, ABD'nin "tek taraflı ve zorlayıcı" yaptırımlarına tepki gösterdi

2025-04-02 11:57 - Dünya

Biyoteknolojide yenilikçi çözümler için düğmeye basıldı

2025-04-06 11:18 - Teknoloji

Çankırı'da devrilen işçi servisindeki 23 kişi yaralandı

2025-04-04 10:08 - Asayiş

İlgili Haberler

Pasifik Okyanusu'nda binlerce ton plastikten oluşan çöp yığını, insan sağlığını tehdit ediyor

13:37 - Çevre-Hayat

Kamp için Hakkari'ye gelen gençler, yörenin tarihi ve doğal güzelliklerine hayran kaldı

13:23 - Çevre-Hayat

Keçeyi sanata dönüştüren usta, ürünlerini 45 ülkeye satıyor

13:12 - Çevre-Hayat

Bayburt'ta asırlık tarım aletleriyle buğday hasadı yapıldı

13:08 - Çevre-Hayat

Flamingolar Van Gölü'ne renk katıyor

12:58 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Avustralya'da on binlerce kişi Filistin'e destek için Sydney Liman Köprüsü'nde yürüdü

18:03 - Dünya

Türk Kızılay, yaz boyunca 53 ilden gençleri ağırlıyor

17:18 - Gündem

Dışişleri Bakanı Fidan, Mısırlı mevkidaşı Abdulati ile telefonda görüştü

16:57 - Gündem

OPEC+ üyesi 8 ülke eylülde günlük 547 bin varil üretim artışına gidecek

16:53 - Ekonomi

Şırnak'ta orman ve örtü yangını kontrol altına alındı

16:38 - Gündem