?>

Büyük Önder Atatürk, vefatının 83. yılında Washington'da anıldı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete irtihalinin 83'üncü yılında ABD'nin başkenti Washington'da anıldı.

Dünya - 4 yıl önce

Washington

Türkiye'nin Washington Büyükelçiliğinde düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Atatürk’ün vefatı nedeniyle eski ABD Başkanı John F Kennedy’nin yayımladığı bir konuşma ile Atatürk’ün bir dış politika konuşması katılımcılara gösterildi.

Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Hasan Murat Mercan, törende yaptığı konuşmada, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda ve kuruluşundan önce gösterdiği çabalar, emekler ve gayretler ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunda dış politika ile ilgili çabalarını elbette her platformda anlatmak durumundayız." İfadesini kullandı.

Atatürk’ün çizdiği yolda Türkiye’yi daha iyiye götürmek için çalışılması gerektiğini vurgulayan Mercan, "Biz hem Atatürk’e hem de silah arkadaşlarına çok şey borçluyuz. Hür ve özgür bir şekilde yaşayıp nefes alabiliyorsak ve modern bir Türkiye'nin temellerinin atıldığını hissediyorsak, Gazi Mustafa Kemal'in liderliğinin ve yol göstericiliğinin bunda yer aldığını hepimizin kabul etmesi lazım." dedi.

Törende, Silahlı Kuvvetler Ataşesi Tuğgeneral Tansel Çokuysal, Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı Washington DC (SETA DC) Araştırma Direktörü Kılıç Buğra Kanat ve Northern Virginia Community College'da işletme bölümü öğrencisi Selen Bulca birer konuşma yaptı. Ayrıca, 5. sınıf öğrencisi Ezgi Gürsoy törende şiir okudu.

Törene, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Washington Temsilcisi Mustafa Lakadamyalı, Azerbaycan’ın Washington Büyükelçisi Hazar İbrahim ile Washington civarında yaşayan Türk vatandaşları katıldı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Belarus-Polonya sınırındaki göçmen krizi devam ediyor

2021-11-10 20:02 - Dünya

'Eternals' izleyici ile buluşacak

2021-11-04 13:06 - Kültür Sanat

İstanbulspor-Menemenspor maçına sis engeli

2021-11-06 01:17 - Spor

'Alparslan: Büyük Selçuklu' dizisi TRT 1 ekranlarında izleyiciyle buluştu

2021-11-09 13:17 - Kültür Sanat

Kuzey Kore topçu atış tatbikatı düzenledi

2021-11-07 13:17 - Dünya

Kuru kayısıda yeni ihracat sezonu hızlı başladı

2021-11-07 14:26 - Ekonomi

'Karaoğlan'ın vefatının üzerinden 15 yıl geçti

2021-11-04 15:04 - Politika

ABD, Kovid-19 aşı üreticisi ile sözleşmesini iptal etti

2021-11-05 22:19 - Genel

Bankalardan tüm zamanların en yüksek 9 aylık karı

2021-11-06 15:17 - Ekonomi

Borsa güne yükselişle başladı

2021-11-04 13:06 - Ekonomi

İlgili Haberler

New York'ta, Gazze'deki soykırım ve İsrail Başbakanı Netanyahu'nun BM ziyaretine protesto

21:18 - Dünya

Filistinliler, açılacağı duyurulmasına rağmen Kral Hüseyin Köprüsü sınırından yine geçemedi

18:42 - Dünya

ABD Başkanı Trump: Gazze konusunda bir anlaşmaya vardığımızı düşünüyorum

18:02 - Dünya

Rusya, bazı İngiliz düşünce kuruluşu yöneticisi, bürokrat ve siyasilere ülkeye giriş yasağı getirdi

17:58 - Dünya

BM Genel Kurulu’nda protesto edilen Netanyahu boş salona konuştu

16:42 - Dünya

Günün Manşetleri

Galatasaray, Alanyaspor'u mağlup etti

22:21 - Spor

Dışişleri Bakanı Fidan Malezyalı mevkidaşı Hasan ile New York'ta görüştü

21:25 - Siyaset

New York'ta, Gazze'deki soykırım ve İsrail Başbakanı Netanyahu'nun BM ziyaretine protesto

21:18 - Dünya

Kartalkaya'daki otel yangınıyla ilgili 9 bakanlık personeli hakkında soruşturma izni

21:10 - Gündem

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz Vietnam Ulusal Meclis Başkan Yardımcısı Nguyen Duc Hai ile görüştü

20:42 - Siyaset