?>

Bursagaz Uludağ'ı doğal gazla buluşturdu

Bursagaz, Türkiye'de kış turizminin önemli merkezlerinden biri olan ve her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan Uludağ'a doğal gaz hizmeti vermeye başladı.

Ekonomi - 5 yıl önce

Bursagaz'dan yapılan açıklamaya göre, SOCAR Türkiye'nin iştiraki Bursagaz'ın yaptığı 16 milyon lira yatırım ile 12 ay süren altyapı çalışmaları kapsamında Uludağ bölgesine 21 kilometre çelik, 9 kilometre polietilen hat döşendi. Çobankaya, 1. Oteller Bölgesi, 2. Oteller Bölgesi, Sarıalan ve Kirazlıyayla Sanatoryum mevkiinde bulunan vatandaşlar ve işletmeler, kış mevsimi başlamadan önce güvenli, çevreci ve ekonomik bir yakıt olan doğal gazı kullanma imkanına kavuştu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bursagaz Genel Müdürü Bora Çermikli, Türkiye'nin en büyük doğal gaz dağıtım şirketlerinden biri olarak, lisans alanlarındaki tüm bölgelere kesintisiz ve güvenli gaz arzı sağlama hedefiyle operasyonlarını yürüttüklerini ifade etti.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele sürecinde de yatırımlarına hız kesmeden devam ettiklerini belirten Çermikli, şunları kaydetti:

"Bu kapsamda hedeflerimiz doğrultusunda Uludağ'a doğal gaz ulaştırmaktan memnuniyet duyuyoruz. Oteller Bölgesi, her yıl binlerce turist ağırlarken kayak ve kış turizminde ülkemizin önemli bir merkez olmasına katkıda bulunuyor. Böylesine önemli bir bölgeye doğal gazı ulaştırmanın gururunu yaşıyoruz. Bursa'mızın simgesi ve beyaz cenneti Uludağ'ın doğal gaz ile buluşması aynı zamanda çevre kirliliğinin azalmasına, ısınma ihtiyacının en güvenli ve en ekonomik yoldan karşılanmasına ve enerji tasarrufuna da katkıda bulunacaktır. Doğal gazın Uludağ'ın yaşam standardını çok daha yüksek seviyelere taşıyacağına inanıyoruz. Şu anda tüm işletmelerle temas halindeyiz. Abonelik işlemlerini hızla gerçekleştirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz."

2019 yılında 125 milyon lira yatırımla 6 bin 700 kilometrelik şebeke altyapısına ulaşan Bursagaz, 2020'nin 9 ayında yaptığı 94 milyon liralık yatırımı yıl sonuna kadar yaklaşık 140 milyon lira seviyesine çıkararak 7 bin kilometrelik şebeke altyapısına ulaşmayı hedefliyor.

Haftanın Öne Çıkanları

Geçici vergide yeniden değerleme oranı yüzde 5,29 oldu

2020-10-20 12:51 - Ekonomi

AB'den Azerbaycan ve Ermenistan ile telefon diplomasisi

2020-10-19 01:51 - Dünya

Yeni Zelanda’da Başbakan Ardern liderliğindeki İşçi Partisi genel seçimden galip çıktı

2020-10-17 18:26 - Dünya

Avrupa'nın 5 büyük liginde görünüm

2020-10-19 17:11 - Spor

Koronavirüs salgınında son 24 saat

2020-10-16 01:04 - Genel

İtalya Serie A takımlarında Kovid-19 vakaları artıyor

2020-10-17 18:59 - Spor

Tayland'da hükümet karşıtı protestolar sürüyor

2020-10-16 20:56 - Dünya

Konya'da koruma altına alınan mağaralar doğa tutkunlarını bekliyor

2020-10-20 14:26 - Gündem

Vestel, Kastamonu Kadın Hentbol Takımı'nın ana sponsoru oldu

2020-10-18 12:34 - Spor

Sanayi üretimi üçüncü çeyrekte güçlü büyümeye işaret ediyor

2020-10-13 18:46 - Ekonomi

İlgili Haberler

Kilisli üretici devlet desteğiyle sürüsünü büyüttü

12:06 - Ekonomi

Bursa'ya 66 dönümlük alana yeni yaşam ve ticaret merkezi kazandırılacak

12:02 - Ekonomi

Turizmde konaklama gelirleri 2025'te yaklaşık 7 milyar dolarla rekor kırdı

11:55 - Ekonomi

Kağıt sektöründe büyümenin itici gücü ambalaj oldu

11:39 - Ekonomi

Emtia piyasalarında Fed'in faiz indirimi ihtimali fiyatları destekledi

11:32 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Meriç Nehri'nin debisi düşmeye başladı

12:38 - Gündem

Sivasspor'un 3 maçlık yenilmezlik serisi sona erdi

12:07 - Spor

Yüzyılın Konut Projesi'nde bu hafta 7 ilde daha kura çekilişi yapılacak

12:06 - Gündem

TCG Anadolu, Steadfast Dart-26 Tatbikatı'nda görevli kara unsurlarını Almanya'ya ulaştırdı

12:02 - Gündem

Turizmde konaklama gelirleri 2025'te yaklaşık 7 milyar dolarla rekor kırdı

11:55 - Ekonomi