?>

Burak Yılmaz'dan milli takım açıklaması

Futbolcu Burak Yılmaz, "Hem arkadaşlarımız hem de ülkemiz için konuşmanın doğru olmadığını düşünüyorum ama bu benim söyleyecek bir şeyim olmadığı anlamına gelmiyor." dedi. - Anadolu Ajansı

Spor - 9 yıl önce

İSTANBUL

Çin Ligi takımlarından Bejing Guoan'da forma giyen futbolcu Burak Yılmaz, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim tarafından A Milli Takım'a çağrılmamasıyla ilgili konuşmasının zamanlama açısından doğru olmayacağını söyledi.

Eski takımı Galatasaray'ın Süper Lig'de yaptığı ve 3-1 kazandığı Antalyaspor maçını tribünden izleyen Burak Yılmaz, müsabaka sonrasında gazetecilere açıklamada bulundu.

"Hocamızı, milli takımımızı, arkadaşlarımızı eleştirmek bize yakışmaz"

Burak, Fatih Terim'in takım kaptanı Arda Turan'ın yanı sıra kendisi ve Selçuk İnan'ı milli takıma almamasıyla ilgili sorular üzerine, şöyle konuştu:

"Buraya takımımızı desteklemek için geldim. Sadece Galatasaray için buradayım. Bizim yerimize milli takımda olan arkadaşlarımız var. İki tane çok önemli maçımız var. Şu anda konuşmak doğru değil. Burada söylediğim şey yanlış anlaşılabilir. Hocamızı, milli takımımızı, arkadaşlarımızı kötü duruma düşürmek, eleştirmek bize yakışmaz. Arda zaten konuştu ve gerekli şeyleri söyledi. Ben de yeri ve zamanı geldiğinde konuşurum. Şu anda iki tane çok önemli maçımız var. Hem arkadaşlarımız hem de ülkemiz için konuşmanın doğru olmadığını düşünüyorum ama bu benim söyleyecek bir şeyim olmadığı anlamına gelmiyor. Sadece yeri ve zamanı değil. Kişiler önemli değil. Hepimiz ülkemizin, milli takımımızın arkasında olmamız lazım. Milli takıma başarılar diliyorum. Olup olmamak çok önemli değil. Önemli olan desteklemektir. Biz de dışarıdan duamızla destekliyoruz."

"Asla prim almadım ama bir kere bile lafını etmedim"

Milli takımda prim tartışması yaptıklarıyla ilgili iddiaların kendisini rahatsız ettiğini belirten Burak, "Bu konu beni çok rahatsız ediyor. Asla prim almadım ama bir kere bile lafını etmedim. Arda da etmemiştir. Arda, benim hakkımı da savunmamıştır. Arda'nın savunduğu şey başkadır. Bunu yeri geldiği zaman en ince ayrıntısına kadar söyleyeceğim ama şu an zamanı değil. Bunun böyle olmadığını zaten herkes biliyor." ifadelerini kullandı.

Golcü futbolcu, milli takıma küsmesinin söz konusu olmayacağını vurgulayarak, "Milli takıma çağrılmak şereftir. Milli takım, namustur, ülke ve bayraktır. Hepimiz göreve hazırız." dedi.

Muhabir: Emrah Oktay

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Nuri Killigil Paşa'nın mezarı onarıldı

2016-09-29 03:52 - Kültür Sanat

Denizli'deki FETÖ operasyonunda 11 kişi tutuklandı

2016-09-27 11:37 - Gündem

iPhone 7 Plus kamerası şaşırttı

2016-09-28 19:02 - Teknoloji

Burak Yılmaz'dan milli takım açıklaması

2016-10-02 23:47 - Spor

En mutlu gününde hayata veda etti

2016-10-02 10:42 - Asayiş

Yurtta hava durumu.. Bugün (28 Eylül 2016) hava nasıl olacak?

2016-09-28 11:27 - Gündem

'Hayallerini ortadan kaldıracağız'

2016-09-27 17:22 - Siyaset

İnfiniti QX Sport Inspiration, Paris Otomobil Fuarı'nda

2016-09-29 17:11 - Teknoloji

Facebook, Filistinli gazetecileri engelledi!

2016-09-28 00:42 - Medya

PKK'nın yeni yalanı: Türk F-16’sı düşürdük

2016-09-29 19:17 - Gündem

İlgili Haberler

Süper Lig'de 8. haftanın perdesi yarın açılacak

09:28 - Spor

Şampiyonlar Ligi'nde ikinci hafta tamamlandı

00:28 - Spor

UEFA Avrupa Ligi'nde 2. hafta maçları oynanacak

00:18 - Spor

Samsunspor Teknik Direktörü Thomas Reis: Takım halinde iyi bir performans göstermek istiyoruz

20:52 - Spor

Basketbol antrenörleri, meme kanseri farkındalığı için parkeye pembe ceketle çıkıyor

15:19 - Spor

Günün Manşetleri

Malatya'da freni arızalanan kamyon 15 araca çarptı, 3 kişi yaralandı

10:13 - Gündem

Otomobil ve hafif ticari araç pazarı ocak-eylül döneminde yüzde 9,15 büyüdü

10:02 - Ekonomi

İstanbul'da 4. Marmara Uluslararası Kent Forumu başladı

09:37 - Ekonomi

İstanbul'da terör örgütü DEAŞ operasyonunda 13 zanlı gözaltına alındı

09:33 - Asayiş

Süper Lig'de 8. haftanın perdesi yarın açılacak

09:28 - Spor