?>

Bu köyde muhtarlık 82 yıldır aynı aileye emanet

Ağrı merkeze 30 kilometre uzaklıktaki yaklaşık 200 hane, bin 700 nüfustan oluşan Ballıbostan köyü, 82 yıldır aynı ailenin muhtarlığıyla idare ediliyor.

Çevre-Hayat - 7 yıl önce

AĞRI - SITKI YILDIZ

Ağrı'da 40 yıl muhtarlık yapan babasının vefatı üzerine muhtar seçilen Muhlis Polat, 42 yıldır bu görevi sürdürüyor.

Ağrı merkeze 30 kilometre uzaklıktaki yaklaşık 200 hane, bin 700 nüfustan oluşan Ballıbostan köyü, 82 yıldır aynı ailenin muhtarlığıyla idare ediliyor.

1936 yılında köy muhtarı olan babası Mehmet Polat'ın 1976 yılında vefatı üzerine köylülerin muhtar seçtiği 74 yaşındaki Muhlis Polat, 42 yıldır karşısına çıkan rakiplerini geride bırakarak üst üste muhtar seçildi.

Görev süresi bakımından, 40 yıl muhtarlık yapan babasını geride bırakan Polat'ın hedefi, 31 Mart 2019 Yerel Seçimleri'nde tekrar seçilmek.

Süleyman Demirel'den başarı belgesi aldı

Muhlis Polat, AA muhabirine babasının askerlik ve muhtarlık dönemindeki fotoğraflarını göstererek, başarılı idareciliğinden dolayı 1993'te dönemin Başbakanı Süleyman Demirel'den üstün başarı belgesi aldığını aktardı.

Polat, tarihte "93 Harbi" olarak bilinen Osmanlı-Rus savaşında ailece Kars'ın Ardos köyünden Ağrı'nın Ballıbostan köyüne geldiklerini, 1914 yılında da Rusların işgali nedeniyle Sivas'a göç ettiklerini belirterek, şöyle devam etti:

"Ruslar buralardan çekilince geri döndük. Döndükten sonra babam 40 sene burada muhtarlık yaptı. 1976 yılında babam vefat etti. Ondan sonra köylülerim beni görevlendirdi. Ben de göreve başladım ve elimden gelen ne gerekiyorsa köy için yaptım. Allah devletten razı olsun, eksikliğini vermesin, ne istediysek verdi. Milletimiz de bizden vazgeçmedi. Babadan oğula 82 yıldır muhtarlık yapıyoruz. 40 sene babam yaptı, 42 sene de ben muhtarım."

"İnşallah hizmet yılını 50 yıla tamamlarız"

Polat, muhtar seçildikten sonra canla başla çalışarak köyde eksik hizmet bırakmadıklarını ifade ederek, asfalt yol, köprü, cami, halı saha, köy konağı yapıldığını, şebeke suyu, altyapı ile çevre köylerden de taşımalı ilk ve orta okul hizmetlerinin tamamlandığını bildirdi.

"Ben köyümü, köylümü çok seviyorum. Benim köyümde eksik kalan bir tek şey, köy ortasından geçen kanal. O kanalın da ihalesi yapıldı ve ilkbaharda yapılacak." diyen Polat, şunları kaydetti:

"Vatandaşımız uygun görürse bu dönem de yine aday olacağım. İnşallah hizmet yılını 50 yıla tamamlarız. Benim en büyük kazancım 'Allah razı olsun' demeleri. Onlar benden vazgeçmiyor, ben de onlardan vazgeçemiyorum ama bu defa seçilirsem, diğer seçimde köylüleri toplayıp onların rızasıyla yorulduğumu, yaşamın da geçtiğini belirterek, yerime yapabilecek birini bulmalarını isteyeceğim. Müsaade ederlerse o zaman bırakmayı düşünüyorum ama müsaade etmezlerse artık ölene kadar onlarla beraber olurum."

"Biz de rakip olduk ve kaybettik"

Önceki seçimde Polat'ın rakibi olan kuzeniyle çalıştıklarını ancak kaybettiklerini anlatan 53 yaşındaki Abdullah Bulut da halkın kimi severse onu seçtiğinin altını çizdi.

Bulut, "Muhtarlık babasından Muhlis dayıya geçti. Kendimi bildim bileli muhtardır. Biz kendisini seviyoruz. Çalışkan, kendi halinde, rahatsız edecek şeyleri duymazdan gelen iyi bir idarecidir. Altyapı, okul gibi tüm ihtiyaçları yaptırdı. İyi olmasaydı kazanamazdı. Bayağı rakibi oldu ama hepsi kaybetti. Bir dönem azalığını da yaptım. Daha sonra biz de rakip olduk ve kaybettik. Yani halk kimi severse onu seçer. Sonuçta halkın elinde olan bir şey. Şimdi seçime yaklaşıyoruz. İnşallah yine kazanır. Biz ondan memnunuz." diye konuştu.

33 yaşındaki İbrahim Aslan da Polat'ın idareciliğinden memnun olduklarını belirterek, "Şimdiye kadar zaten kimse elinden muhtarlığı alamadı. Babasından ona geçti muhtarlık. Biz çalışmalarından da memnunuz. Bu seçimi de inşallah muhtar kazanır." dedi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Rüştü Dede evini müzeye çevirdi

2018-12-17 14:32 - Çevre-Hayat

Mücevher ustasından kişiye özel pırlantalar

2018-12-17 16:32 - Çevre-Hayat

Bu köyde muhtarlık 82 yıldır aynı aileye emanet

2018-12-23 18:32 - Çevre-Hayat

Trump: Suriye’den çekiliyoruz

2018-12-19 20:57 - Dünya

Balıkesirspor Baltok son 16’da

2018-12-18 20:24 - Spor

Doktorclub Awards 2018 Sağlık Ödülleri sahiplerini buldu

2018-12-22 18:32 - Gündem

Rize’de korkutan çatı yangını!

2018-12-20 03:32 - Asayiş

Yıldırım bütçe görüşmelerinde konuştu

2018-12-21 18:41 - Politika

Belçika’da Sarı Yelekliler'in eyleminde 52 gözaltı

2018-12-23 01:47 - Dünya

Afrin'de teröristleri hendeklere gömen kahramanlar Suriye sınırında

2018-12-21 21:02 - Gündem

İlgili Haberler

Karacaören Şelalesi şehrin sıcağından bunalanlara alternatif rota sunuyor

12:43 - Çevre-Hayat

Bilecik'te devlet desteğiyle arıcılıkta kovan sayısı ve bal üretimi arttı

12:22 - Çevre-Hayat

Devlet sanatçısı ahşap ustası, Sivas'ın el sanatlarına özel tasarımlarla değer katıyor

12:12 - Çevre-Hayat

Kütahyalı çift, geçimini 20 yıldır balık ve kerevit avcılığıyla sağlıyor

12:08 - Çevre-Hayat

Yaban hayatı fotoğrafçısı Alper Tüydeş, Karadeniz'de 172 kuş türü fotoğrafladı

12:03 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Yurdun kuzeybatı kesimlerinde yarın gök gürültülü sağanak bekleniyor

14:08 - Gündem

Türkiye mezunu Somalili Salad, ülkesinde en büyük koku markasını kurdu

14:03 - Ekonomi

Kremlin: Rusya-Ukrayna müzakere seviyesi yükseltilirse İstanbul formatı devam etmeli

13:33 - Dünya

Eylül ayı yaşlı ve engelli aylıkları hesaplara yatırılmaya başlandı

13:18 - Ekonomi

Altınyazı Barajı, Edirneli çeltikçiye kuraklığı hissettirmedi

13:12 - Ekonomi