?>

BM'den Kıbrıs'ta taraflara müzakerelerin yokluğunda diyalog ve yakınlaşmayı sürdürme çağrı

BM Genel Sekreteri Guterres, Kıbrıs'ta taraflar arasında müzakere edilmiş çözüme güvenin azaldığını ancak tarafların tam teşekküllü müzakerelerin yokluğunda "halkın umudunu canlı tutmak" için diyalog ve yakınlaşmayı sürdürmesi gerektiğini söyledi.

Dünya - 4 yıl önce

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kıbrıs'ta taraflar arasında müzakere edilmiş bir çözüme güvenin azaldığını ancak tarafların tam teşekküllü müzakerelerin yokluğunda "halkın umudunu canlı tutmak" için diyalog ve yakınlaşmayı sürdürmesi gerektiğini söyledi.

BM Güvenlik Konseyi, Guterres'in Kıbrıs raporunu ve Ada'daki barış gücü misyonunun (UNFICYP) görev süresinin uzatılmasını kapalı oturumda görüştü.

Guterres, 19 Temmuz 2021-15 Aralık 2021 tarihlerini kapsayan raporunda, her iki tarafta da iç siyasetteki gelişmelerin ilave sorunlar yarattığını ve iki toplumunun da Kıbrıs sorununun çözümünde herhangi bir ilerleme sağlanması konusuna daha fazla şüpheyle bakar olduğunu ifade etti.

Kapalı Maraş konusunda atılan bazı adımların hem taraflar arasında hem de iki toplum arasında güvensizliğin derinleşmesine neden olduğunu belirten Guterres, "Geçen zaman, Kıbrıs sorununa karşılıklı kabul edilebilir çözüm bulma yönündeki çabaları güçleştirmeye devam ediyor." değerlendirmesinde bulundu.

Tarafların tutumlarının "kemikleşmeye ve daha fazla ayrışmaya" başladığını anlatan Guterres, iki tarafa da tam teşekküllü müzakerelerin yokluğunda "halkın umudunu canlı tutmak" için diyalog ve yakınlaşmayı sürdürmesi çağrısı yaptı.

Guterres, Kıbrıs'taki barış gücü misyonu UNFICYP'in görev süresinin ise 31 Temmuz 2022'ye kadar uzatılması tavsiyesinde bulundu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Güneydoğu pamuğunu markalaştıran laboratuvar

2022-01-17 11:29 - Ekonomi

Palandöken buz tırmanışı festivali başladı

2022-01-17 16:08 - Spor

Novak Djokovic, Sırbistan'a döndü

2022-01-17 16:42 - Spor

KKTC'de temaslı olan seçmenler de oy kullanabilecek

2022-01-17 18:53 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arnavutluk'a gitti

2022-01-17 11:41 - Gündem

Azerbaycan Yüksek Harp Okulunun programı, Türkiye ile uyumlu hale getirildi

2022-01-13 10:57 - Dünya

Lübnan Başbakanı Mikati'nin Türkiye ziyaretinde en önemli konu 'enerji iş birliği'

2022-01-18 01:45 - Dünya

Galatasaray'da Torrent dönemi mağlubiyetle başladı

2022-01-16 21:55 - Spor

Güneydoğu Anadolu için yoğun kar uyarısı

2022-01-17 14:29 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Balkanlarda huzurun teminatı için garantör ülkelerden biriyiz

2022-01-17 19:34 - Gündem

İlgili Haberler

Köleliğin kaldırılması için ilk ayaklanmanın üzerinden 234 yıl geçti

11:17 - Dünya

İran ile Rusya, Avrupa'nın Tahran'a BM yaptırımlarını geri getirme hakkı olmadığı görüşünde

03:48 - Dünya

Jeffrey Epstein'in suç ortağı Maxwell, eski sevgilisinin bir müşteri listesinin bulunmadığını savundu

01:50 - Dünya

Gazze Şeridi'nde 2 aylık Rasil bebek yetersiz beslenme nedeniyle hayatını kaybetti

03:18 - Dünya

İsrail'in Gazze'ye saldırıları ve kıtlığa sebep olan ablukası Kudüs'te protesto edild

01:52 - Dünya

Günün Manşetleri

Köleliğin kaldırılması için ilk ayaklanmanın üzerinden 234 yıl geçti

11:17 - Dünya

Trabzonspor ile Antalyaspor 59. randevuda

11:12 - Spor

Türkiye enerji filosunu daha da genişletmeye hazırlanıyor

11:02 - Ekonomi

Krema ve kaymak üretimine yönelik standartlar düzenlendi

10:17 - Ekonomi

Trabzonspor, Antalyaspor'u konuk edecek

09:57 - Spor