?>

KKTC'de temaslı olan seçmenler de oy kullanabilecek

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) 23 Ocak'ta yapılacak milletvekilliği erken genel seçiminde, Kovid-19 salgını nedeniyle "temaslı" olan seçmenler de oy kullanabilecek.

Dünya - 4 yıl önce

Lefkoşa

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Narin Ferdi Şefik, KKTC'de 6 ilçeye kurulacak 763 sandıkta 2 bin 289 kişinin görev yapacağını, siyasi partilerin de sandıklar için 2 bin 345 temsilci görevlendirdiğini ve sandıklarda toplam 4 bin 634 kişinin görev üstleneceğini kaydetti.

Yüksek Seçim Kurulu ile ilçe seçim kurullarında görev yapacaklarla sandıklarda çalışacak kişi sayısının 5 bin civarında olacağını ve her sandıkta bir de polisin görevli olacağını belirten Şefik, seçimde toplam 6 bine yakın kişinin görevli olacağını, seçim öncesinde tüm bu kişilere PCR testi yapılacağını açıkladı.

Şefik, Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi'nin son kararına işaret ederek, izolasyon uygulaması kaldırıldığından temaslı kişilerin de oy kullanabileceğini söyledi.

Kovid-19 testi pozitif olanların ise sandık alanına gelmesinin yasak olacağını vurgulayan Şefik, Sağlık Bakanlığının pozitif kişilerle ilgili listeyi seçimden önce YSK'ye bildireceğini ve bu listenin ilçe seçim kurulları aracılığıyla sandık kurullarına aktarılacağını ifade etti.

Şefik, pozitif kişiler listesinde olduğu halde son 24 saat içinde yapılmış negatif PCR sonucu ibraz eden seçmen olması halinde ilgili ilçe seçim kurulunun aranacağını kaydederek, sandık kurulunun ilçe seçim kuruluna danışmadan bu konuda herhangi bir karar veremeyeceğini bildirdi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Palandöken buz tırmanışı festivali başladı

2022-01-17 16:08 - Spor

Novak Djokovic, Sırbistan'a döndü

2022-01-17 16:42 - Spor

Azerbaycan Yüksek Harp Okulunun programı, Türkiye ile uyumlu hale getirildi

2022-01-13 10:57 - Dünya

KKTC'de temaslı olan seçmenler de oy kullanabilecek

2022-01-17 18:53 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arnavutluk'a gitti

2022-01-17 11:41 - Gündem

Galatasaray'da Torrent dönemi mağlubiyetle başladı

2022-01-16 21:55 - Spor

Sakarya'da fırtınanın etkisiyle nehir suyunun taşması sonucu iş yerleri zarar gördü

2022-01-12 17:37 - Gündem

Bingöl ve Şırnak'ta 63 yerleşim yerine ulaşım sağlanamıyor

2022-01-13 12:27 - Gündem

Güneydoğu Anadolu için yoğun kar uyarısı

2022-01-17 14:29 - Gündem

Eskişehir'de Porsuk Çayı'nın yüzeyi buz tuttu

2022-01-17 10:45 - Gündem

İlgili Haberler

İsveç'te İsrail'in Gazze'ye yönelik işgal planı protesto edildi

20:47 - Dünya

Suriye'de yeni banknotlar aşamalı olarak tedavüle girecek

16:12 - Dünya

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: "Egemenliğimizi tanımadan resmi müzakerelere başlamayız"

15:23 - Dünya

El Salvador'da 6,0 büyüklüğünde deprem

14:53 - Dünya

Senegal'deki Köle Evi, köle ticaretinin acı izlerini taşıyor

13:03 - Dünya

Günün Manşetleri

Türk Yıldızları, Malazgirt semalarında gösteri uçuşu yaptı

21:28 - Gündem

İsveç'te İsrail'in Gazze'ye yönelik işgal planı protesto edildi

20:47 - Dünya

Beşiktaş, eski oyuncusu Rıdvan Yılmaz'ı kadrosuna kattı

20:42 - Spor

Gazze Şeridi'nde bir gazeteci daha İsrail saldırısında canından oldu

20:33 - Medya

Malatya'da otomobil ile hafif ticari aracın çarpıştığı kazada 4 kişi öldü

20:03 - Asayiş