BM Dünya Turizm Örgütü raporunda 'Türkiye' vurgusu

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütünün yılın ilk 6 ayına ait turizm verilerini içeren ağustos barometre raporunda, Türkiye'ye yönelik olumlu tespitlere yer verildi.

Dünya - 9 yıl önce

ANKARA - BURCU ÇALIK

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütünün (UNWTO) ağustos ayı turizm barometre raporunda, "Güney ve Akdeniz Avrupasında bulunan destinasyonlardan özellikle Türkiye, yüzde 24 artışla bölgedeki büyümede etkili rol oynamıştır. Türkiye, 2016'da güvenlik sebebiyle gösterdiği düşük profilin ardından hızlı bir büyüme göstermiştir." ifadelerine yer verildi.
AA muhabirinin Kültür ve Turizm Bakanlığından edindiği bilgiye göre, üç ayda bir yayımlanan UNWTO Turizm Barometresi'nin ağustos ayı raporunda, Türkiye'nin artan turizm potansiyeline yönelik değerlendirmelere de yer verildi.
Yılın ilk 6 aylık uluslararası turist varışları, turizm gelirleri ve harcamalarıyla ilgili bilgileri içeren raporda, bu dönemde dünya genelinde 598 milyon turistin seyahat ettiği bildirildi.
Bu rakamın uluslararası turist varışlarında geçen yılın aynı dönemine göre 36 milyon turist artışıyla yüzde 6'lık büyümeyi ifade ettiği belirtilen raporda, bunun 2010'dan itibaren ilk 6 ayda görülen en güçlü büyüme olduğu kaydedildi.
"Türkiye, bölgedeki büyümede etkili rol oynadı"
Yılın ilk 6 ayında bölgelere göre uluslararası turist varışlarına ilişkin rakamlara yer verilen raporda, "Güney ve Akdeniz Avrupasında bulunan destinasyonlardan özellikle Türkiye, yüzde 24 artışla bölgedeki büyümede etkili rol oynamıştır. Türkiye, 2016'da güvenlik sebebiyle gösterdiği düşük profilin ardından hızlı büyüme göstermiştir." ifadeleri kullanıldı.
Raporda, bölgede çift haneli artış gösteren diğer ülkeler ise Hırvatistan (yüzde 25), İsrail (yüzde 24), İzlanda (yüzde 22), Kazakistan (yüzde 21), Karadağ (yüzde 20), Sırbistan, Slovenya ve Malta (yüzde 19), Moldova (yüzde 18), Bosna Hersek (yüzde 17), Finlandiya (yüzde 15), Çekya, Letonya, Makedonya ve Portekiz (yüzde 13), Romanya (yüzde12), İspanya (yüzde 11), Hollanda ve Bulgaristan (yüzde 10) olarak sıralandı.
Türkiye ve Mısır'a yönelik turist akışı, turizm harcamalarını da artırdı
Yılın ilk 6 ayındaki turizm harcamalarına yönelik de raporda şu değerlendirmelere yer verildi:
"2017'nin ilk 6 ayında Brezilya yüzde 35 artışla uluslararası harcama yapan ülkelerin başında gelmektedir. Rusya Federasyonu'nun ana pazarları Türkiye ve Mısır'a yönelik turist akışının artması, birkaç yıldır düşüş yaşayan ülkelerin harcamalarını da artırmıştır. Uluslararası harcamalarda çift haneli büyüme gösteren diğer ülkeler arasında Arjantin (yüzde 21), Kore Cumhuriyeti (yüzde 16), İspanya (yüzde 17), Vietnam (yüzde 16), Portekiz (yüzde 13), Yeni Zelanda (yüzde 12), Fransa (yüzde 11), İrlanda (yüzde 11), Endonezya (yüzde 10) ve Japonya (yüzde10) yer almaktadır."
BM Dünya Turizm Örgütünün raporunda, turizm harcamalarında artış gösteren ülkeler arasında Çin, Ukrayna, Birleşik Krallık, Çekya ve Tayland'ın bulunduğu kaydedildi.
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Bilecik'e sıçrayan orman yangını ilerlemeye başladı

2017-09-13 20:47 - Gündem

VakıfBank'tan 525 milyon TL'lik sermaye benzeri tahvil ihracı

2017-09-19 19:48 - Ekonomi

BM Dünya Turizm Örgütü raporunda 'Türkiye' vurgusu

2017-09-20 15:52 - Dünya

Notre Dame Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Ömer: Arakan'da yaşananlar bir katliamdır

2017-09-14 13:42 - Genel

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa Dışişleri Bakanı Le Drian'ı kabul etti

2017-09-14 23:13 - Genel

'Bu okuldaki herkes çok mutlu'

2017-09-18 15:47 - Çevre-Hayat

'Biz yeri geldi mi hiçbir gücü kullanmaktan çekinmeyiz'

2017-09-14 23:17 - Gündem

ZUBİZU "Yaz Alışverişi" kullanıcı tercihlerini açıkladı

2017-09-14 14:12 - Genel

'Almanya yanlışlarından süratle dönmeli'

2017-09-18 16:12 - Siyaset

Futbol: Ziraat Türkiye Kupası 11 takım bir üst tura atladı

2017-09-19 22:12 - Genel

İlgili Haberler

AB Komisyonu: Uganda'daki "geri dönüş merkezi" görüşmelerine dahil değiliz

16:53 - Dünya

Somalili Profesör Elmi, Türkiye'nin ülkesindeki siyasi krizin çözümünde olumlu rol oynayabilece

16:42 - Dünya

Gazze’de nüfusun yüzde 90’ı derme çatma çadırlar, barınma merkezleri ve evlerin enkazında yaşıyor

16:22 - Dünya

Kuzey Makedonya'daki iç karışıklıkları sonlandıran Ohri Çerçeve Anlaşması'nın üzerinden çe

15:58 - Dünya

Romanya, nükleer santralini kuraklık nedeniyle kapatıyor

15:18 - Dünya

Günün Manşetleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, DEM Parti heyetini kabul etti

18:17 - Gündem

Bakan Uraloğlu: Orta Koridor, Kalkınma Yolu Koridoru ve Hicaz Demir Yolu Avrupa'ya doğru gitmel

18:13 - Ekonomi

Samsun'da sağanak nedeniyle bazı tarım alanlarını su bastı

18:08 - Gündem

AK Parti Sözcüsü Çelik, partisinin çeyrek asırlık yolculuğunu anlattı

18:03 - Gündem

"GITEX Ai Türkiye 2026" etkinliği eylülde İstanbul'da düzenlenecek

17:58 - Ekonomi