?>

Bileğinin hakkıyla şampiyon olmak için günde 600 şınav çekiyor

Muş'ta öğretmenlerinin yönlendirmesiyle bilek güreşine başlayan Zeliha Güven, hedef olarak belirlediği Avrupa şampiyonluğu için her gün 600 şınav çekiyor, halter kaldırıyor ve amcalarıyla antrenman yapıyor.

Spor - 2 ay önce

Muş

Kente 8 kilometre uzaklıktaki Tandoğan köyünde yaşayan ve bilek güreşine meraklı olan 16 yaşındaki Zeliha Güven'in yeteneği, 2 yıl önce eğitim gördüğü Fatma Aliye Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde beden eğitimi ve spor öğretmeni Hünkar Şahin tarafından keşfedildi.

Öğretmeninin gözetiminde şampiyonalara hazırlanan, köyde yaptığı antrenmanlarla kendini geliştiren Zeliha, Şanlıurfa'da yapılan bilek güreşi bölge müsabakalarında sağ ve sol kolda birinci oldu.

Geçen hafta Kayseri'de yapılan milli takım seçmelerinde 55 kiloda ikinci sırada yer alan Zeliha, bu başarılarıyla hem 19 Nisan'da Manisa'da düzenlenecek Türkiye Şampiyonası'na hem de gelecek ay Romanya'da yapılacak Avrupa Şampiyonası'na katılmaya hak kazandı.

Yaşadığı köyde hem ailesine ev işlerinde yardım eden hem de bileklerini güçlendirmek için antrenmanlarını sürdüren Zeliha, hedeflerine ulaşmak için günde 600 şınav çekiyor, halter kaldırıyor, rakip bulamadığı için amcalarıyla bilek güreşi yapıyor.

"Geç saatlere kadar antrenman yapıyorum"

Zeliha Güven, AA muhabirine, küçük yaşta erkek arkadaşlarıyla bilek güreşi yaptığını, böylece bu spora olan ilgisinin arttığını söyledi.

Geçen yıl ilk kez katıldığı Türkiye Şampiyonası'nda ikinci olduğunu anlatan Zeliha, şöyle konuştu:

"Türkiye ve Avrupa Şampiyonası'na hazırlanıyorum. Okuldan geldikten sonra evin bahçesinde yarışmalara hazırlanıyorum. Evde günde 600 şınav çekiyorum. 10 kiloluk halterle çalışıyorum. Direnç lastiğiyle bilek bükme ve masa antrenmanı yapıyorum. Köyde rakip bulamıyorum, kendimi daha da geliştirmek için amcalarımla bilek güreşi yapıyorum. Bir yandan okula gidiyorum bir yandan da anneme ev işlerinde yardım ediyorum. Geç saatlere kadar antrenman yapıyorum."

Beden eğitimi ve spor öğretmeni Hünkar Şahin ise Zeliha Güven ile 2 yıl önce tanıştığını ve öğrencisinin çok yetenekli olduğunu fark ettiğini belirtti.

Zeliha'nın kendisini geliştirmesi için elinden geleni yaptığını anlatan Şahin, "Antrenmanlarını sürdürüyor. Bölgede birinci oldu. Türkiye Şampiyonası'na hazırlanıyoruz. Mayıs ayında Romanya'da yapılacak Avrupa Şampiyonası'na katılacak. Köyde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Fırsat buldukça gelip ona yardım ediyorum. Nasıl çalışması gerektiğini gösteriyorum. Okulumuzun spor salonu olmadığı için daha çok evinde çalıştırıyoruz. Öğrencimizin çok yetenekli olduğunu biliyorum ve başarılı olacağına inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dünya 5'ten büyüktür çünkü insanlık 5'ten büyüktür

2025-04-11 16:28 - Siyaset

Savaş mağduru Ukraynalı çocuğa Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde dokularından kulak yapılacak

2025-04-11 10:03 - Sağlık

İstanbul merkezli FETÖ operasyonunda 36 zanlı yakalandı

2025-04-11 10:47 - Asayiş

Esenyurt'ta market çalışanı genç kızın, palet çalan hırsızları ikna etmesi kamerada

2025-04-10 16:27 - Gündem

6 Şubat depremlerinde vefat eden polisler anı köşesinde yaşatılıyor

2025-04-10 11:37 - Çevre-Hayat

Türk sporunun futbol ve basketboldaki tek milli oyuncusu: Can Bartu

2025-04-11 11:37 - Spor

Yeryüzü Doktorları Derneği Ramazan ayında 52 ülkede gıda desteğinde bulundu

2025-04-08 13:37 - İslam-Hayat - Zilhicce 1446

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail'in katliamlarına sessiz kalmak bu suça ortak olmaktır

2025-04-11 19:33 - Siyaset

Ekonomistler, Trump’ın gümrük vergileriyle küresel enflasyonun yüksek kalmasını bekliyor

2025-04-09 19:08 - Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye yeni dönemin kurucu aktörlerinden biri haline gelmiştir

2025-04-09 12:52 - Siyaset

İlgili Haberler

Beşiktaş'ın Dikilitaş projesi, olağanüstü genel kurulda oy çokluğuyla kabul edildi

14:47 - Spor

Deniz Öncü, Moto2 İtalya yarışında 6. sırayı aldı

14:38 - Spor

Galatasaray'ın 5 yıldızlı forması Brüksel'in 406 yıllık simgesi Manneken Pis'e giydir

12:47 - Spor

Trabzonspor, 194. yabancı oyuncuyu kadrosuna kattı

11:17 - Spor

Genç Milli Yüzme Takımı, Avrupa Açık Su Şampiyonası'nda 2 madalya kazandı

10:33 - Spor

Günün Manşetleri

Beşiktaş'ın Dikilitaş projesi, olağanüstü genel kurulda oy çokluğuyla kabul edildi

14:47 - Spor

Rusya: Harkiv ve Donetsk'te iki yerleşim yerini ele geçirdik

14:42 - Dünya

İngiltere Başbakanı Starmer'a göre ABD, İran'ın nükleer tehdidine karşı harekete geçti

14:12 - Dünya

Manisa'da çıkan orman yangını kontrol altına alındı

14:08 - Gündem

Antalya'da makilik alanda çıkan yangınına müdahale ediliyor

14:02 - Gündem