?>

Eski milli futbolcu Kafkas: Fatih Tekke genç jenerasyonun en iyi hocası

Eski milli futbolcu Tolunay Kafkas, Trabzonspor Teknik Direktörü Fatih Tekke'nin genç jenerasyonun en iyi çalıştırıcısı olduğunu söyledi.

Spor - 4 ay önce

Trabzon

Trabzon Büyükşehir Belediyesince Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Spor Söyleşileri" adlı programa katılan Trabzonspor ve Galatasaray'ın eski futbolcusu Kafkas, Trabzonspor Teknik Direktörü Fatih Tekke'nin bir oyun planı olduğunu ve takımını bu plana göre oynatmaya çalıştığını belirtti.

Kafkas, büyük kulüplerin çok sık teknik direktör değiştirmemesi gerektiği görüşünde olduğunu ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Fatih Tekke genç jenerasyonun en iyi hocası. Tahammül etmek, bir süreç tanımak lazım. Ne yapmaya çalıştığını anlamak çok önemli. Bir dalgalanma geçiriyor Trabzonspor. Zaman zaman her bir kulübün başına gelebilecek şeyler bu dönemde de Trabzonspor'un başına geliyor. Teknik adamına sahip çıkmak lazım. Yapılacak en önemli şey tekrar Trabzonspor'un istediği oyun anlayışında bir takım oluşturmak."

Yabancı oyuncu sayısının fazla olmasını doğru bulmadığının altını çizen Kafkas, "Başka sorunları da beraberinde getiriyor. Altyapıların eksikliği, önemsizleştirilmesi... Transfer yapmak kolay, gidiyorsun dışarıdan oyuncuyu getiriyorsun. Altyapı emek istiyor, çaba istiyor, zaman ve süreç istiyor. Genç oyuncu gelişimi uzun süreli işler, onun için buraya değer vermek lazım. Bu kadar yabancı sayısında oyuncular nadir olarak altyapıdan çıkar." diye konuştu.

Deneyimli teknik direktör, Trabzonspor 19 Yaş Altı Takımı'nın UEFA Gençlik Ligi'nde gösterdiği başarıya işaret ederek, "Çok önemli. Trabzonspor'un en önemli etkeni Trabzonlu oyuncuların olması. Trabzonlu yıldız oyuncuların olması. Altyapısı çok önemli. Buradan oyuncu çıkartmak zorunda, Trabzonspor'un olmazsa olmazı. Güngör Şahinkaya çok tecrübeli, tekrar bu yıldız oyuncuları çıkaracağına inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Kafkas, Trabzonspor'da teknik direktörlük görevinden ayrılış süreciyle ilgili gelen bir soru üzerine de şunları kaydetti:

"Hiç kimse bu şehrin sevgisini, bu kulübün sevgisini benim elimden alamaz. Önemli olan kulübün büyüklüğü, insanlar gelip geçiyor. Çok güzel şeyler yaşadık biz burada, bunu benim elimden kim alabilir ki? Yapılanın bir önemi yok. Allah bizi bir gün toprak edecek. Bir vasiyetim olarak tabutumda 'Trabzonspor ve Ankaragücü bayrağı' olmasını istiyorum."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Manavgat'ta hortum hasara yol açtı

2025-04-02 16:53 - Asayiş

Ümraniye'de İETT otobüsü yanarak kullanılamaz hale geldi

2025-04-06 10:18 - Asayiş

Pendik'te apartmanın girişindeki zemin kısmen çöktü

2025-04-06 16:18 - Gündem

49. UEFA Olağan Kongresi düzenlendi

2025-04-04 02:33 - Spor

Myanmar'da 40 dereceyi bulan sıcaklar deprem sonrası çalışmaları sekteye uğratıyor

2025-04-07 11:58 - Dünya

WindEurope 2025 rüzgar enerjisi etkinliği yarın Kopenhag'da başlıyor

2025-04-07 09:43 - Ekonomi

Turizmcilerden "Her şey dahil sistemi israfa neden olmasın" çağrısı

2025-04-02 14:38 - Ekonomi

MHP Genel Başkanı Bahçeli, yaklaşık 2 aylık istirahatin ardından mesaisine başladı

2025-04-04 15:43 - Siyaset

Trabzonspor, son 12 sezonun en kötü dönemini yaşıyor

2025-04-08 11:23 - Spor

Bakan Şimşek: Dezenflasyonda başarı var, program çerçevesinde gidiyor

2025-04-07 12:27 - Ekonomi

İlgili Haberler

Milli yüzücü Kuzey Tunçelli, 1500 metre serbestte dünya 6'ncısı oldu

15:17 - Spor

Beşiktaş'ta Semih Kılıçsoy, satın alma opsiyonuyla İtalya ekibi Cagliari'ye kiralandı

14:43 - Spor

Avrupa kupalarında play-off turu kura çekimleri yarın yapılacak

13:57 - Spor

Gelecek vadeden milli yüzücüler, yeni uluslararası başarılara odaklandı

13:27 - Spor

Avrupa şampiyonu milli halterciler, 5'i altın 6 madalyanın gururunu yaşıyor

13:18 - Spor

Günün Manşetleri

Pakistan'da etkili olan muson yağmurları sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 299'a yüksel

16:27 - Dünya

Küçükçekmece'de kentsel dönüşüm için boşaltılan apartman yıkım sırasında çöktü

16:23 - Gündem

Tekirdağ'da anestezi gazı üreten fabrikada meydana gelen patlamada 2 işçi öldü

16:12 - Gündem

Şırnak'ta orman ve örtü yangınına müdahale ediliyor

15:37 - Gündem

Çin'den yola çıkan iki yük treni yarın Türkiye'den Avrupa'ya hareket edecek

15:33 - Gündem