Bilecik'te 800 metre rakımda yetiştirilen domatesin hasadına başlandı

Osmaneli'nin en önemli geçim kaynaklarının başında gelen ve modern sulama yöntemleriyle beslenen verimli topraklara sahip yüksek kesimlerdeki köylerde domates hasadı başladı.

Ekonomi - 3 yıl önce

Bilecik
Ortalama 800 metre rakımlı ilçenin Ağlan, Adliye, Boyunkaya, Hisarcık, Gaziler, Sarıyazı, Oğulpaşa, Beşevler, Çerkeşli ve Düzmeşe köylerinde bilinçli tarım uygulamalarıyla yetiştirilen domatesler, Marmara, İç Anadolu ve Karadeniz bölgelerinde tüketiliyor.

Domates yetiştiriciliğinin en yoğun yapıldığı köylerde, "Osmaneli Yaylaları Sulanıyor Tarımsal Üretim Katlanıyor Projesi" kapsamında kurulan güneş panellerinden elde edilen elektrikle, göletler sayesinde domates bahçeleri sulanıyor.
Sabahın ilk ışıklarıyla tarlaya gelen işçiler, titizlikle topladıkları domatesleri ebatlarına göre sınıflandırıyor.

Osmaneli'nin yüksek kesimlerde üretilen domatesin kilogram fiyatı 15 liraya kadar ulaştı.
Tarım ve Orman İl Müdürlüğünden alınan verilere göre, 2 bin 500 dekar alandan bu yıl yaklaşık 30 bin ton rekolte bekleniyor.

Osmaneli Belediyesi Kırsal Kalkınma Şube Müdürü Abdullah Tetik, AA muhabirine, ilçede yüksek kesimlerdeki verimli topraklarda sebze ve meyve üretiminin devam ettiğini söyledi.
Ekonominin geliştirilmesi ve iş imkanlarının arttırılması amacıyla tarım sektörünü rekabetçi bir yapıya kavuşturmak için projeler yaptıklarının altını çizen Tetik, "Yüksek kesimlerde domates üretimi yapmalarını teşvik ediyoruz. Pazar konusunda da Osmaneli Belediyesi Toptancı Hali olarak devreye girerek, ürettikleri ürünleri pazarla buluşturarak daha verimli ve daha bereketli tarımsal faaliyetlerini sürdürmelerine katkı veriyoruz." dedi.

Üretici Sabri Ben de gençliğinden itibaren çiftçilikle uğraştığını ve 9 dönüm arazide domates üretimi yaptığını anlatarak, şunları kaydetti:
"Köyümüzün rakımının yüksek olmasından dolayı domates hasadı yeni başladı ve kasım sonuna kadar devam eder. Bu mevsimde hasat olması kalitesini de artırıyor. Rakım yüksek olmasından dolayı erken dikimlere bizim bölgemiz elverişli olmuyor. Belediyemiz de zirai ilaçlar konusunda destek oluyor. Ürünlerimizi İstanbul Kadıköy ve Bayrampaşa hallerine gönderiyoruz. Bunun yanında Ankara ve Karadeniz Bölgesine de gidiyor. Rekolte ve fiyatlardan memnunuz, şu an 15 liradan satıyoruz. Yani Marmara ve Karadeniz Bölgesi bu mevsimde ürettiğimiz domatesi tüketiyor."
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Bilecik'te 800 metre rakımda yetiştirilen domatesin hasadına başlandı

2023-10-09 17:13 - Ekonomi

Beşiktaş, Süper Lig'de yarın İstanbulspor'u konuk edecek

2023-10-07 09:27 - Spor

Suriye ordusunun Halep kırsalına düzenlediği saldırıda 2 sivil öldü, 13 sivil yaralandı

2023-10-06 02:02 - Dünya

RTÜK, Ayşegül Arslan'ın televizyon programındaki sözlerine ilişkin inceleme başlattı

2023-10-03 09:07 - Medya

2. Geleceğin Ekranı Zirvesi Ankara'da başladı

2023-10-03 14:32 - Gündem

Gazze (Hamas) – İsrail / ABD-Rusya (Öngörü) -Emrah Bekçi yazdı-

2023-10-09 09:00 - En Son Yazılar

Kur'an-ı Kerim'i seçmeli ders olarak alan öğrencilere Kur'an hediye edildi

2023-10-03 17:02 - İslam-Hayat - Safer 1448

Head&Shoulders, akran zorbalığına karşı #zorbalığıkafandanat projesini hayata geçirdi

2023-10-06 20:27 - Gündem

Galatasaray Kulübü Başkanı Özbek: Tete transferi legal bir transferdir

2023-10-05 13:38 - Spor

İtalya'da yolcu otobüsünün üst geçitten düşmesi sonucu 21 kişi hayatını kaybetti

2023-10-03 23:47 - Dünya

İlgili Haberler

Enflasyonla mücadelenin desteklenmesi için motorine kademeli ÖTV uygulanacak

00:27 - Ekonomi

ABD Başkanı Trump'a Truth Social paylaşımlarına erişim hizmeti satışı nedeniyle dava açıldı

21:03 - Ekonomi

Ticaret Bakanlığı "Hizmet İhracatı Strateji Belgesi"ni yenileme çalışmalarına başladı

18:38 - Ekonomi

Bakan Yumaklı: Silvan Barajı'nda Eylül 2027 itibarıyla su tutmaya başlıyoruz

18:07 - Ekonomi

Rusya: Kiev'in Azak Denizi ve Karadeniz'deki eylemleri küresel gıda güvenliğini baltalıyor

17:57 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Enflasyonla mücadelenin desteklenmesi için motorine kademeli ÖTV uygulanacak

00:27 - Ekonomi

Kolombiya'da 7,4 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısı 239'a çıktı

00:23 - Dünya

İsrail ordusu, Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin kuşattığı Kusra beldesine piyade taburu

00:17 - Dünya

Paris Saint-Germain UEFA Süper Kupa'nın sahibi oldu

00:02 - Spor

Dışişleri Bakanı Fidan Türkiye'nin Libya'daki yapıcı rolünü sürdüreceğini belirtti

23:58 - Siyaset