?>

Başbakan Yıldırım Moğolistan'da

Başbakan Binali Yıldırım, resmi temaslarda bulunmak üzere Moğolistan'ın başkenti Ulanbator'a geldi.

Siyaset - 7 yıl önce

ULANBATOR

Başbakan Binali Yıldırım, Ulanbator'daki temasları kapsamında Moğolistan Başbakanı Khurelsukh Ukhnaa ile Devlet Sarayı'nda düzenlenen heyetler arası görüşmeye başkanlık etti.

Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, ata yurdunda heyetiyle bulunmaktan dolayı mutluluk duyduğunu söyledi.

Moğolistan'ın gelişen demokrasisi, köklü kurumsal yapısı ve insan hakları konusundaki iyi siciliyle Avrasya'da başarılı bir örnek olduğunu vurgulayan Yıldırım, "Aramızda derin tarihi bağlar, ortak kültür ve geleneklerimizden kaynaklanan ilişkilerimiz her bakımdan iyi durumdadır, sürekli gelişmektedir. Türkiye'yi dış politikanızda üçüncü komşu olarak görmenizden memnuniyet duyuyoruz. Önümüzdeki yıl diplomatik ilişkilerimizin 50. yılını kutlayacağız. Bu 50. yılı iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi için önemli bir fırsat olarak görüyoruz." diye konuştu.

Yıldırım, Ukhnaa ile beraberindeki eğitim, sağlık, savunma ve çevre bakanlarını Türkiye'de ağırlamaktan memnuniyet duyacaklarını ifade etti.

Türkiye'nin son 16 yılda güçlü iktidar ve istikrar sayesinde çok önemli bir atılım gerçekleştirdiğine dikkati çeken Yıldırım, 2002 sonunda iktidara geldiklerinde Türkiye'nin de Moğolistan gibi IMF destekli bir ekonomi yönetimi olduğunu hatırlattı.

IMF ile 2013'te yollarını ayırdıklarını, kendi imkan ve kabiliyetleriyle ekonomiyi yönettiklerini dile getiren Yıldırım, şöyle konuştu:

"Son 15 yıl içinde milli gelirimizi 230 milyar dolardan 860 milyar dolara çıkardık. Satın alma gücü paritesine göre dünyanın 13. büyük ekonomisine sahibiz. Yıllık ihracatımız 160 milyar dolar civarında. Toplam dış ticaretimiz 400 milyar doların üzerinde. Avrupa'da da 6. büyük ekonomiyiz. Türkiye'nin potansiyelini dikkate aldığınızda Moğolistan ve Türkiye arasındaki ekonomik hacim çok mütevazı, çok küçük. 30 milyon dolar hiçbir şey değil. Bunun kısa vadede 300 milyon dolar olması işten bile değil. Bunları konuşacağız."

Heyetler arası görüşme basına kapalı devam etti.

Muhabir: Mümin Altaş

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Erzurum’da 'kar yağışı'

2018-04-04 10:07 - Gündem

Ankara Valiliğinden 'siyah minibüs' açıklaması

2018-04-05 02:02 - Gündem

Cezalı yıldızlar tribünde, Negredo maskeyle sahada

2018-04-01 00:32 - Spor

NASA'dan 'sessiz' süpersonik uçak projesi

2018-04-04 14:08 - Genel

Fernandao şampiyonluğa inanıyor

2018-04-02 15:02 - Spor

24 yıllık hasretleri son buldu

2018-04-02 18:32 - Gündem

Aleyna Tilki, konserde şarkısının sözlerini unuttu!

2018-04-03 01:02 - Magazin

Başbakan Yıldırım Moğolistan'da

2018-04-06 10:47 - Siyaset

Borsa güne yükselişle başladı

2018-03-30 13:04 - Ekonomi

Nekbe'de Filistin topraklarının büyük bölümü işgal edildi

2018-03-30 23:04 - Dünya

İlgili Haberler

Ruanda Kurtuluş Günü resepsiyonu Ankara'da düzenlendi

23:02 - Siyaset

Türkiye'de 180 siyasi parti faaliyet gösteriyor

17:58 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pezeşkiyan ve Şerif ile görüştü

16:03 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail'in politikaları bölgemizin huzur ve istikrarını tehdit ediyor

14:02 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sıfır Atık Projesi iklim değişikliğiyle mücadelemize ilave güç katıyor.

13:52 - Siyaset

Günün Manşetleri

ABD'nin Texas eyaletinde meydana gelen sellerde en az 13 kişi hayatını kaybetti

02:22 - Dünya

ABD Başkanı Trump, "vergi indirimi" tasarısını imzaladı

02:17 - Dünya

Buca ve Ödemiş'teki yangınlar kontrol altına alındı, Hatay Dörtyol'daki yangına müdahale ediliyor

23:52 - Gündem

DMM "Türkiye, İsrail'e ilk 5 ayda 393,7 milyon dolarlık ihracat yaptı" iddiasını yalanladı

23:25 - Gündem

Hamas, Gazze'de ateşkes teklifine "olumlu yanıtını" arabuluculara ilettiğini açıkladı

23:23 - Dünya