Baluken: 'Metnin içeriğinin tamamının tartışılmaya ihtiyacı var'

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, DTK bileşenlerinin yayınladığı 14 maddelik deklarasyona yönelik eleştirilerin ön yargılı olduğunu belirterek, metnin içeriğinin tartışılması gerektiğini söyledi.

Siyaset - 11 yıl önce

İçinde HDP'lilerin de olduğu Demokratik Toplum Kongresi bileşenlerinin yayınladığı ve içinde 'öz yönetim' gibi ifadelerin de yer aldığı 14 maddelik deklarasyona ilişkin açıklamalarda bulunan İdris Baluken, bu metne karşı ön yargılı bir yaklaşım olduğunu kaydetti.
Halkın özyönetim talebi olduğunu belirten İdris Baluken, “Kürt siyasi hareketi bütün bileşenleri ile çözüm için herkesin üzerinde tartışabileceği yeni bir çözüm metnini kamuoyuna sunmuş durumda. Bu metne karşı ön yargılı yaklaşımlar yerine bu metnin içeriğinin tamamının tartışılmaya ihtiyacı olduğunu düşünüyoruz. Bu metinde yer alan düzenlemeler hayata geçerse bütün Türkiye halkları açısından büyük bir demokrasi hamlesinin gelişeceğine inanıyoruz” dedi.
HDP’nin kapatılmasına ilişkin yapılan tartışmaların hatırlatılması üzerine Baluken, “Bunlar ucuz tehditlerdir. Geçmişteki hükümetler tarafından de denendi bu. Parti kapatmak, milletvekillerini Meclisten atmak bu soruna çözüm sağlamaz” ifadelerini kullandı.
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun HDP ile randevusunu iptal etmesini de değerlendiren Baluken, “Son derece yanlış bir siyasi tavır olarak değerlendiriyorum. Zoraki gerekçeler üzerinden bu randevuyu iptal etmesini siyasi yanlış tavır olarak değerlendiriyoruz. Belli ki, Davutoğlu’nun da iradesi üzerinde bir irade bunu istemiş. Gruptaki kaçak çaya kadar son derece basit bir polemik üzerinden bir gerekçe aramasına gereke yok, sanıyorum saraydaki beyaz çay bu randevunun iptalinin gerekçesi olabilir” diye konuştu.
dikGAZETE
Haftanın Öne Çıkanları

Geçip geçmemekte kararsız kalınca...

2015-12-23 12:53 - Asayiş

Montaj değil: Bagajda aslan var!

2015-12-22 12:05 - Dünya

Dün gece tutuklanmış!

2015-12-22 13:15 - Genel

Yaşlı çift evinde ölü bulundu

2015-12-27 01:39 - Asayiş

Baluken: 'Metnin içeriğinin tamamının tartışılmaya ihtiyacı var'

2015-12-28 18:35 - Siyaset

Bitlis’teki çatışmadan bir acı haber daha

2015-12-22 15:25 - Genel

Türkiye yeni yıldan ne bekliyor ?

2015-12-25 16:04 - Magazin

Eren Erdem’den "sarin gazı" savunması

2015-12-22 15:33 - Politika

Teröristler havadan görüntülendi

2015-12-27 15:31 - Asayiş

C. Dündar ve E. Gül'e mahkemeden ikinci ret!

2015-12-25 17:37 - Asayiş

İlgili Haberler

Dışişleri Bakanı Fidan Türkiye'nin Libya'daki yapıcı rolünü sürdüreceğini belirtti

23:58 - Siyaset

AK Parti'de "Milli Dayanışma ve Vefa Buluşması" programı düzenlendi

22:47 - Siyaset

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Acar: Hiçbir şeyin eskisi gibi olmadığı, 25 yıllık bir hikayeyle bu

21:18 - Siyaset

MHP Genel Başkanı Bahçeli'den çerçeve yasaya ilişkin açıklama

19:53 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Filistin davasını en güçlü şekilde savunmaya devam edeceğiz

19:48 - Siyaset

Günün Manşetleri

Enflasyonla mücadelenin desteklenmesi için motorine kademeli ÖTV uygulanacak

00:27 - Ekonomi

Kolombiya'da 7,4 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısı 239'a çıktı

00:23 - Dünya

İsrail ordusu, Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin kuşattığı Kusra beldesine piyade taburu

00:17 - Dünya

Paris Saint-Germain UEFA Süper Kupa'nın sahibi oldu

00:02 - Spor

Dışişleri Bakanı Fidan Türkiye'nin Libya'daki yapıcı rolünü sürdüreceğini belirtti

23:58 - Siyaset