?>

Bakan Soylu: Uşak'ta Kökünü Kurutma Operasyonu'nda 120 şüpheli gözaltına alındı

İçişleri Bakanı Soylu, "Bu sabah 127 hedefe yönelik 33'üncüsünü gerçekleştirdiğimiz Kökünü Kurutma Operasyonu'nu başlattık. Şu saat itibarıyla 120 şüpheli gözaltına alındı. Gerek uyuşturucu satıcıları gerek imal ve gerek ticaret yapanlar..." dedi.

Gündem - 3 yıl önce

Uşak

"Kökünü Kurutma Operasyonu" kapsamında Uşak'a gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İl Emniyet Müdürlüğünde operasyona katılacak ekiplere başarı diledi, operasyonu takip etti.

Soylu, operasyonla ilgili yaptığı basın açıklamasında, sabah saat 06.00'da 609 polis ve jandarmanın, yeni bir "Kökünü Kurutma Operasyonu" vesilesi ile yollara çıktığını söyledi.

Uyuşturucunun kökünü kazımaya kararlı olduklarını vurgulayan Soylu, "Gerek Jandarma Genel Komutanımız gerek Emniyet Genel Müdürümüz, Uşak Valimiz, İl Emniyet ve İl Jandarma Komutanımız, Narkotik Başkanımızın koordinasyonunda, Uşak Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinasyonunda bu sabah 127 hedefe yönelik 33'üncüsünü gerçekleştirdiğimiz Kökünü Kurutma Operasyonu'nu başlattık. Şu saat itibarıyla 120 şüpheli gözaltına alındı. Gerek uyuşturucu satıcıları gerek imal ve gerek ticaret yapanlar..." ifadelerini kullandı.

Uyuşturucuyla mücadelede bir taraftan arzla mücadele ettiklerini, bir taraftan da devletin bütün kurumlarının rehabilitasyon ve tedaviye odaklandığını dile getiren Soylu, bu mücadelede galip geleceklerine inandıklarını kaydetti.

Bakan Soylu, şöyle konuştu:

"Avrupa ve Amerika bu konuda pes etmişken, uyuşturucuyu her biri çeşitli miktarlarda serbest bırakmışken, sadece büyük uyuşturucu operasyonlarıyla buna yönelik bir anlayış sergilerken, biz hem büyük uyuşturucu operasyonlarını yapıyoruz hem de aynı zamanda uyuşturucunun dağıtım kanallarını çökertmeye çalışıyoruz. Bu vesileyle milletimiz bize inansın ve itimat etsin. Nasıl terörün kökünü kurutmak için büyük bir mücadele ortaya koymuşsak, koyuyorsak, bu irademizi hala devam ettiriyorsak, aynı şekilde uyuşturucuda da Allah'ın izniyle galip gelen biz olacağız. Buna olan inancımız da tamdır. Gençlerimizi, çocuklarımızı, ailelerimizi uyuşturucunun pençesine teslim etmeyiz, etmeyeceğiz. Bu Kökünü Kurutma Operasyonlarımız ülkemizin her noktasında devam edecek."

Bakan Soylu'ya, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanı İbrahim Hakkı Seydioğulları ile Uşak Valisi Turan Ergün, İl Emniyet Müdürü Mesut Gezer, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Fahri Semiz de eşlik etti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Gülben Ergen ve Devrim Ekiz’den sahne kardeşliği

2023-01-03 10:12 - Magazin

Geleceğin diş hekimleri çocukların sağlığı için köyleri geziyor

2023-01-04 12:29 - Sağlık

Elon Musk ABD Temsilciler Meclisi Başkan adayı McCharty'ye desteğini açıkladı

2023-01-06 09:04 - Dünya

Pasifik'teki ada ülkesi Vanuatu'da 7 büyüklüğünde deprem

2023-01-08 17:03 - Dünya

Kırgızların atlı spor tutkusu: Kökbörü

2023-01-08 12:46 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

Medipol Başakşehir deplasmanda Gaziantep FK ile 1-1 berabere kaldı

2023-01-05 21:58 - Spor

Cumhurbaşkanı Erdoğan Antalya'da vatandaşlara hitap etti

2023-01-07 16:39 - Siyaset

Kadın Futbol Süper Ligi 10. hafta sonuçları

2023-01-08 19:02 - Spor

Kuru kayısı ihracatından 402 milyon dolar elde edildi

2023-01-03 15:19 - Ekonomi

Eşarp Nasıl Kullanılır?

2023-01-05 10:03 - İnsan&Hayat

İlgili Haberler

Motokuryelerin görünmezlik sorunu

12:03 - Gündem

Kartalkaya'daki otel yangınına ilişkin davaya 22 Eylül'de devam edilecek

10:37 - Gündem

Liman devleti denetiminin uygulanmasına ilişkin esaslar belirlendi

09:38 - Gündem

Rize'de sağanak yağış hayatı olumsuz etkiliyor

07:28 - Gündem

Can Holding'e yönelik soruşturmada 9 şirkete daha kayyum atandı

23:58 - Gündem

Günün Manşetleri

İsrail'in Gazze'de düzenlediği saldırılarda ikisi çocuk 13 Filistinli hayatını kaybetti

12:07 - Dünya

Motokuryelerin görünmezlik sorunu

12:03 - Gündem

Türk genç girişimciler, G20 liderlerinin girişimciliği destekleyecek adımlar atmasını istiyor

11:57 - Ekonomi

Fenerbahçe Kulübünün olağanüstü seçimli genel kurulu başladı

11:52 - Spor

Kadın emeğini katma değere dönüştüren kooperatifler güçlendirilecek

11:47 - Ekonomi