?>

Bakan Kurum: Ev sahibi olmayan hiçbir vatandaşımız kalmayıncaya kadar konutlar inşa edeceğiz

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "İnşallah dar gelirli ev sahibi olmayan hiçbir vatandaşımız kalmayıncaya kadar konutlar inşa etmeye, yuvalar kurmaya devam edeceğiz." dedi.

Siyaset - 4 yıl önce

Nevşehir

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in, öldürülen PKK'lı teröristle fotoğraf çektirmesine ilişkin, "Biz, milletimize olan sözümüzü tutmaya çalışırken bazılarının teröristlerle söz kestiğine şahit oluyoruz. Bu aslında malumun ilanıdır. Bunların yüce meclis çatısı altında var olması, hukukun da vicdanın da asla kabul etmeyeceği bir durumdur." dedi.

Çeşitli programlara katılmak için Nevşehir'e gelen Bakan Kurum, Uçhisar beldesindeki bir otelin konferans salonunda ilçe ve belde belediye başkanları ile bir araya geldi.

Basına kapalı toplantının ardından kent merkezine geçen Kurum, Kapucubaşı Mahallesi'ndeki Kentsel Dönüşüm İnşaat Sahası'nda düzenlenen toplu temel atma törenine katıldı.

Burada konuşan Bakan Kurum, AK Parti iktidarı olarak ülkeye ve millete borçlarını ödemek için gece gündüz çalıştıklarını, hangi şehirde bir hizmet varsa hayata geçirebilmek için gayret gösterdiklerini kaydetti.

TBMM'nin vatanı işgalden kurtarıp, Cumhuriyeti ilan eden gazi ve bağımsız bir meclis olduğunu dile getiren Kurum, hiç kimsenin şehitlerin kemiklerini sızlatamayacağını vurguladı.

Gazi Meclis'in, 15 Temmuz'da hain FETÖ teröristlerine meydan okuduğunu ve milletin sarsılmaz iradesini, bağımsızlık ruhunu bütün dünyaya gösterdiğini aktaran Kurum, şöyle devam etti:

"Biz, milletimize olan sözümüzü tutmaya çalışırken bazılarının teröristlerle söz kestiğine şahit oluyoruz. Bu aslında malumun ilanıdır. Bunların yüce meclis çatısı altında var olması, hukukun da vicdanın da asla kabul etmeyeceği bir durumdur. Şehitlerimizin ahı, şehitlerimizin annelerinin ve babalarının ahı, teröristleri, terörle söz kesenleri ve bunlarla kol kola yürüyenleri mahşeri vicdanda yargılayacak ve ebediyen mahkum edecektir. HDP'nin terörle sözlü olduğunu anladık da Yozgat'ta 'Kandil’i yerle bir edeceğim' diyen, bugün ise TBMM'de onlarla kol kola gezenlere ne diyeceğiz? Yoksa siz de HDP'nin sözcüsü, Kandil'in sözlüsü mü oldunuz? Siz, 'gerekirse tek kurşunum kalana dek vatanı savunurum' diyen Gazi Mustafa Kemal'in emanetine ihanet ettiniz. Aziz milletimiz bu ihaneti affetmez, teröre müsamaha gösterenlere asla tahammül etmez ve bunlara gereken cevabı dün olduğu gibi bugün de yarın da mutlaka verecektir. Varsın onlar terörle, teröristle kol kola girsinler hatta söz kessinler. Biz, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde milletimizle yürümeye ve sadece milletimize hizmet etmeye, eserler üretmeye Allah'ın izniyle devam edeceğiz."

Nevşehir'deki üç projenin temeli atıldı

Bakanlık olarak güçlü Türkiye hedefiyle "çevreye saygılı şehirler" vizyonuyla 81 ilde 84 milyon vatandaş için çalışmayı sürdüreceklerini belirten Kurum, Nevşehir'de hayata geçirilecek projelerin kent halkına hayırlı olmasını diledi.

Nevşehir'de ​​​​​​​kentsel dönüşümle üretilen konutların dışında, sosyal konut projelerinin de yapımına devam edildiğini kaydeden Kurum, "İnşallah dar gelirli ev sahibi olmayan hiçbir vatandaşımız kalmayıncaya kadar konutlar inşa etmeye, yuvalar kurmaya devam edeceğiz. Nevşehir'imizde bugüne kadar 2,2 milyar lira yatırımla 7 bin 471 konut ile sosyal donatı ürettik. Yatırım değeri 735 milyon lira olan konut, dükkan, ticaret merkezi, sağlık ocağı, jandarma binası, okul ve caminin yapımına devam ediyoruz." diye konuştu.

Kurum'un konuşmasının ardından İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya dua yaptı, Nevşehir Kalesi ve Kozaklı Emek Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi ile Derinkuyu İçme Suyu ve İçme Suyu Paket Arıtma Tesisi'nin temeli atıldı.

Törene, Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, AK Parti Nevşehir milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Yücel Menekşe, Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran, İLBANK Genel Müdürü Yusuf Büyük, TOKİ Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Karabayır, ilçe ve belde belediye başkanları ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

'Benden Ne Olur' sinemaseverlerle buluşuyor

2022-01-13 11:12 - Kültür Sanat

Küçük Ahmet lösemiyi TÜRKKÖK'e yapılan bağışla yendi

2022-01-12 12:21 - Çevre-Hayat

Bolu Dağı'nda kar etkili oluyor

2022-01-13 09:57 - Gündem

Geleneksel Türk dokumaları dünyaya açılıyor

2022-01-12 10:51 - Kültür Sanat

Muğla'da Köyceğiz Gölü taştı, ev ve iş yerlerini su bastı

2022-01-12 14:33 - Gündem

Göztepe, Süper Lig'de Yeni Malatyaspor'a konuk olacak

2022-01-13 10:21 - Spor

Djokovic, Avustralya vizesinin iptali sonrasında ilk kez basın önünde çalıştı

2022-01-12 08:18 - Spor

İstanbul'da kar yağışı başladı

2022-01-12 10:57 - Gündem

Spor İstanbul'da işten çıkartılan işçiler, İBB'yi protesto etti

2022-01-13 19:12 - Gündem

Afganistan'da devlet üniversiteleri yakın zamanda açılacak

2022-01-13 21:09 - Dünya

İlgili Haberler

AK Parti 8 ilde yeni yönetimlerin göreve başlayacağını bildirdi

16:08 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Kurulu'nda yine Filistin'in sesi olacak

11:22 - Siyaset

Dışişleri Bakanı Fidan, Sırbistan Devlet Bakanı Zukorlic ile Ankara'da görüştü

22:07 - Siyaset

Bakan Bayraktar: 2050'de Türkiye'nin 20 bin megavatlık nükleer güce sahip olması lazım

20:27 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tüm dünyada artık Türk savunma sanayiinin hamleleri konuşuluyor

18:13 - Siyaset

Günün Manşetleri

İzmir Buca'da toplanmayan çöpler tepkiye neden oluyor

16:37 - Gündem

Bakan Yumaklı: Kasım sonuna kadar 46,5 milyar lirayı üreticilerimizin hesaplarına geçirmiş olacağız

16:17 - Ekonomi

Nevşehir'de peribacasının bir bölümü çöktü

16:12 - Gündem

AK Parti 8 ilde yeni yönetimlerin göreve başlayacağını bildirdi

16:08 - Siyaset

Göztepe, Süper Lig'de yoluna namağlup devam ediyor

16:03 - Spor