?>

Novak Djokovic, Avustralya'ya vize başvurusundaki yanlışlıkların 'insan hatası' olduğ

Avustralya Açık Tenis Turnuvası hazırlıklarını sürdüren tek erkekler dünya sıralamasının bir numarası Sırp tenisçi Novak Djokovic, Avustralya vize başvurusu formundaki yanlış bilgilerin kasıtlı değil "insan hatası" kaynaklı olduğunu bildirdi.

Spor - 4 yıl önce

Melbourne

Avustralya medyasında yer alan ülkeye giriş için doldurduğu vize başvurusu formlarında yalan beyanda bulunduğu haberleri üzerine Djokovic, resmi Instagram hesabından yazılı açıklama yaptı.

Vize başvuru için doldurduğu göçmenlik formunda Avustralya'ya gelmeden önce yurtdışına seyahat ettiğini belirtilmemesinin yanlış olduğunu kabul eden Djokovic, ancak kasıt bulunmadığını, bu durumun "insan hatası"ndan kaynaklandığını kaydetti.

Djokovic'in formlarda, Avustralya'ya uçuşundan 14 gün önce başka bir ülkeye seyahat edip etmediği sorusuna, gitmediği yönünde cevap verdiği ortaya çıkmıştı.

Ancak ünlü sporcunun başka ülkede bulunduğunu gösteren sosyal medya paylaşımlarının belirlenmesi üzerine Djokovic'in, yalan beyanda bulunup bulunmadığı konusu gündeme gelmişti.

Sırp sporcu açıklamasında, "formdaki hatanın ekibinde vize işlemlerini takip eden görevlinin yanlış kutucuğu işaretlemesinden kaynaklandığını ve yasal temsilcilerinin bununla ilgili Avustralya hükümetine daha fazla bilgi aktardığına" da yer verdi.

Göç Bakanı Alex Hawke'nin kararını yarın vermesi bekleniyor

Göç Bakanı Alex Hawke'nin sözcüsü, Djokovic'in vize başvurusu formundaki yanlışlıkla ilgili ek bilgilerin sporcunun avukatları tarafından bakanlığa ulaştırıldığını doğruladı. Sözcü, "Djokovic'in avukatları, kısa süre önce, vizenin olası iptali ile ilgili olduğu söylenen uzun ek sunumları ve destekleyici belgeleri sağladılar." dedi. Belgelerin incelenmesinin zaman alacağını aktaran sözcü, "Doğal olarak, bu kararın zaman çerçevesini etkileyecektir." bilgisini paylaştı.

Öte yandan sözcünün açıklamasının ardından Avustralya medyasında çıkan yorumlara göre, Bakan Hawke'nin, vize iptaliyle ilgili kararını yarın açıklaması bekleniyor.

Ne olmuştu?

Kovid-19 aşısı olup olmadığını açıklamayan Djokovic, Melbourne'da yapılacak Avustralya Açık Tenis Turnuvası'na tıbbi muafiyet kararıyla katılacağını bildirmişti.

Melbourne'a ulaştıktan sonra muafiyet kararı kabul edilmeyen ve ülkeye giriş vizesi iptal edilen Djokovic, mültecilerin tutulduğu otele gönderilmişti.

Avustralya Açık'ta 9, kariyerinde 20 Grand Slam şampiyonluğu bulunan Djokovic, vize iptaline itiraz ederek kararı federal mahkemeye taşımıştı.

Avustralya Federal Devre ve Aile Mahkemesinde görülen davada, Djokovic haklı bulunmuş, Avustralya hükümetinin vize iptali kararı kaldırılmıştı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Elazığ'da 4 büyüklüğünde deprem

2022-01-12 01:03 - Gündem

İstanbul ve Kırklareli'nde fırtına etkili oldu

2022-01-12 00:21 - Gündem

Domenec Torrent, Galatasaray için İstanbul'da

2022-01-12 01:18 - Spor

Novak Djokovic, Avustralya'ya vize başvurusundaki yanlışlıkların 'insan hatası' olduğ

2022-01-12 08:36 - Spor

Afete dirençli toplum, Sivil Savunma -Mehmet Yıldırım yazdı-

2022-01-12 05:32 - En Son Yazılar

Hamas, Filistin uzlaşısı için Rusya'dan davet aldıklarını açıkladı

2022-01-12 07:12 - Dünya

Adaletimize tecavüz ettirmeyin! -Berna Dirlik yazdı-

2022-01-12 07:41 - En Son Yazılar

4 ilde eğitime kar engeli

2022-01-12 00:12 - Eğitim

Burak Elmas gitmeden Galatasaray düzelmez! -Yusuf Polat yazdı; Fatih Terim yakında başkanlık için adaylığını açıklar!-

2022-01-12 05:19 - En Son Yazılar

Tuğba Hatun’un Kaybolan Yılları -Selçuk Aka, magazin dünyasından yazıyor-

2022-01-11 21:33 - Magazin

İlgili Haberler

Şampiyonlar Ligi'nin üçüncü haftası 9 maçla başladı

00:23 - Spor

2025 Voleybol Erkekler AXA Sigorta Şampiyonlar Kupası'nı Ziraat Bankkart kazandı

19:52 - Spor

Çin'de şampiyon olan Kung Fu Milli Takımı yurda döndü

19:38 - Spor

A Milli Kadın Futbol Takımı'nda Kosova maçları öncesi medya günü düzenlendi

18:53 - Spor

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Sadettin Saran, TFF Başkanı Hacıosmanoğlu'nu ziyaret etti

17:23 - Spor

Günün Manşetleri

Dünya Bankası: Suriye'nin yeniden inşa maliyetinin 216 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor

00:53 - Dünya

Almanya'da "askerlik hizmetinin modernizasyonu" tartışılıyor

00:48 - Dünya

Türk askerinin Irak ve Suriye'deki görev süresi 3 yıl daha uzatıldı

00:33 - Gündem

ABD Başkanı Trump, Putin ile görüşme konusunu değerlendirdi: Boşuna bir görüşme yapmak istemiyorum

00:28 - Dünya

Şampiyonlar Ligi'nin üçüncü haftası 9 maçla başladı

00:23 - Spor