Bakan Kılıç'tan 'Adana'da salon krizi' haberine tepki

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'a Adana'da yapacağı toplantı için salon verilmediği iddiasının gerçeği yansıtmadığını bildirdi. - Anadolu Ajansı

Siyaset - 9 yıl önce

SAMSUN

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Atakum ilçesindeki bir kafede partililerle yaptığı toplantıda, basının önemli olduğunu ancak haberleri doğru yapması gerektiğini söyledi.
Haberin objektif yapılması gerektiğini vurgulayan Kılıç, bir iddia ortaya atılırsa basın kurallarına göre hakkında iddia ortaya atılan kuruma da sorulması gerektiğine dikkati çekti.
Toplantıya gelirken bir haber okuduğunu belirten Kılıç, şöyle devam etti:
"Aslında benim o kadar ciddiye almamam gerekiyor ama ağrıma gitti. Adana CHP İl Başkanı, Sayın Deniz Baykal için Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğünden bir talepte bulunmuş. Ne zaman için biliyor musunuz? 11 Nisan için. Bugün ayın kaçındayız? 30 Mart'ta. İşte 'Falanca günden beri bekliyoruz. Bizim salon talebimize cevap vermediler. Onun için 8 Nisan'da planladığımız toplantımızı o gün karnaval olduğu için 7 Nisan'a aldık. Halk pazarında yapacağız' diyor. Ya ben bu açıklamanın neresinden tutayım. '8'inde bir şey var' diyorsun, sonra çıktı ortaya Sayın Cumhurbaşkanımızın mitingini bahane ederek 7'sinde nereye alıyorsun toplantıyı? Bir salona değil, halk pazarına. Niye? Hazır kalabalığa gidecek. Peki diyorsun ki, 'Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü bize salon vermedi'. Mübarek senin talebin 11 Nisan'dır. Doğru olun, dürüst olalım. Samsun'a geldi, verdik salonu. Ne oldu? Değiştirdiler. Konya'da da bir talepleri oldu, ona da olumlu cevap verdik. Ne oldu? Onu da kullanmadılar. Başka illerde verdik, onu kullandılar. Siz bizi başkalarıyla karıştırmayın, bundan ekmek çıkmaz."
Haberi yapan ajansı eleştiren Bakan Kılıç, "Doğan Haber Ajansına da bir çift lafım var. Bir iki değil yaptıkları. Eğer bir iddia varsa gideceksin, o iddiayı ortaya atana sorduğun gibi iddia edilene de soracaksın. Açık açık söylüyorum. Gideceksin bu konuyla alakalı Adana İl Müdürlüğüne soracaksın. 'Sizde böyle bir talep var mı?' Eğer sormuyorsan yaptığın haber yalan. Hadi bakalım şimdi görelim. Yeter ya, bir değil, iki değil, üç değil. Yapacaksak bu işi dürüst yapacağız." ifadesini kullandı.
Muhabir: İlyas Gün
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Mantar üreterek hem iş sahibi hem de patron oldu

2017-03-28 16:07 - Çevre-Hayat

Bağdat'ta bombalı saldırı: 15 ölü, 26 yaralı

2017-03-30 03:37 - Dünya

TÜMSİAD'dan bir ayda 5 bin istihdam

2017-03-24 23:29 - Ekonomi

AB Yüksek Temsilcisi Mogherini’den Brexit çıkışı

2017-03-25 01:43 - Genel

Bakan Kılıç'tan 'Adana'da salon krizi' haberine tepki

2017-03-30 20:32 - Siyaset

Emniyetin branş yönetmeliğinde değişiklik

2017-03-28 18:58 - Genel

'Asker gelirse silahınızı teslim edin'

2017-03-28 19:17 - Gündem

'Yetkinin şarta bağlanması kötüye kullanımı önlemek için'

2017-03-28 19:32 - Siyaset

Bulgaristan'ın 'sandık kısıtlaması' mahkemeye taşınıyor

2017-03-28 19:37 - Dünya

Akıncı Üssü'ndeki albay yaralı darbecilere sahip çıktı

2017-03-28 00:17 - Gündem

İlgili Haberler

Bakan Işıkhan: Son 2 yılda 15 farklı sigorta prim teşviki uyguladık

10:47 - Siyaset

TBMM'nin tatile girmesine ilişkin karar Resmi Gazete'de

00:27 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Türkiye, terör meselesini çözme yolunda çok önemli bir fırsat yakalamıştır

21:43 - Siyaset

Dışişleri Bakanı Fidan, Libya ziyareti kapsamında Trablus'ta temaslarda bulundu

21:23 - Siyaset

AK Parti Diyarbakır Gençlik Kollarından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a pankartla teşekkür

19:57 - Siyaset

Günün Manşetleri

İspanya 114 yıl sonra ülkede ilk kez gözlemlenecek tam güneş tutulmasına hazırlanıyor

16:12 - Dünya

OPEC'in günlük ham petrol üretimi temmuzda 1,66 milyon varil arttı

16:07 - Ekonomi

İstanbul Havalimanı Avrupa'nın en yoğun havalimanı oldu

16:03 - Gündem

MSB: F-16 uçağımız, eğitim uçuşu sırasında Yalova'da kaza kırıma uğramış, pilotumuz atlayarak k

15:52 - Gündem

MSB: Yalova'da F-16 uçağı eğitim uçuşu sırasında kaza kırıma uğradı

15:47 - Gündem