Emniyetin branş yönetmeliğinde değişiklik

"Emniyet Hizmetleri Sınıfı Branş Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Genel - 9 yıl önce

ANKARA (AA) - "Emniyet Hizmetleri Sınıfı Branş Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" Resmi Gazete'de yayımlandı.
Buna göre, yönetmelikteki "Genel müdür onayı ile oluşturulan branşlarda çalıştırılmak üzere branş kursu verilerek sertifikalandırılan ve branşa aktarılan personel" şeklindeki "branşlı personel" tanımı "Genel müdür onayı ile oluşturulan branş ile ilgili kursu alarak sertifikalandırılan ve branşa aktarılan personel" olarak değiştirildi.
Yönetmeliğe göre, ilgili daire başkanlığı, kendi branş yönergesinde sayılan nitelikleri taşıyan personelden genel hizmet statülü olanlar ya da başka bir branşa sahip olup da bulunduğu branşın komisyonunca kursa katılması uygun görülenleri branş kursuna çağırabilecek.
Branşlı olduğu halde başka branş kursu gören personelin fiilen kurs gördüğü branş birimlerinde çalışması halinde talebi aranmaksızın çalıştığı branşlı daire başkanlığınca eski branşından çıkartılması için ilgili daire başkanlığına talepte bulunulabilecek.
Üç branş kursu sınırlaması kaldırıldı
Bir personelin meslek yaşamı boyunca en fazla üç branş kursu alacağına ilişkin sınırlama kaldırıldı.
Branşa aktarılacak personelde artık "Eğitim Dairesi Başkanlığınca yapılacak veya yaptırılacak elektronik ortamdaki sınavda, ilgili branşlı daire başkanlığının belirlediği taban puanı almış olmak" şartı aranmayacak.
"Emniyet hizmetleri sınıfına ilk defa atanan personelin fiili olarak bir hizmet yılını doldurmadan önce branşa aktarılamayacağı"na ilişkin uygulama, Özel Harekat gibi hizmet öncesi okulda branş eğitimi alanlar için geçerli olmayacak.
Personelin hizmet içi eğitim, yurt içi ve yurt dışı eğitim, tedavi ve misyon koruma görevi nedenleriyle geçirdiği süreler, branş yönergelerinde belirlenen süre kadar branşı dışında çalışmadan sayılmayacak.
İlgili branş yönergelerinde belirlenen süre kadar branşı dışında çalışan ile kesintisiz olarak üç yıl boyunca branşı dışında görevlendirilen personel, branşlarına dönebilecek.
"3 yıl" şartı kaldırıldı
Bulunduğu branştan ayrılan, branşı dışında çalışan, kesintisiz olarak üç yıl boyunca branşı dışında görevlendirilen ve idari ve asayişle ilgili zorunlu durumların ortaya çıkması halinde genel müdürün branştan aldığı personelden bir defaya mahsus eski branşına dönmek isteyenlerde aranan "en geç 3 yıl" şartı kaldırıldı. Ayrıca bu durumlardaki personel, talebi aranmaksızın branş komisyonunca da eski branşına aktarılabilecek.
Branş komisyonunca ve branştan sorumlu genel müdür yardımcısı tarafından uygun görülen emniyet mensubu, Personel Dairesi Başkanlığına bildirilecek, personelden sorumlu genel müdür yardımcısının uygun görüşü ve genel müdürün onayı ile branşa aktarılacak.
Hizmet öncesinde polis eğitim ve öğretim kurumlarında branş eğitimi alıp atanan personel için geçerli olan 10 yıllık branştan ayrılamama süresi 15 yıla çıkarıldı.

Muhabir: Orhan Onur Gemici

Haftanın Öne Çıkanları

Erdoğan, Al Sabah'ı resmi törenle karşıladı

2017-03-21 21:02 - Gündem

'Dünyanın birçok yerine Türkçe'yi de öğreteceğiz'

2017-03-21 22:22 - Gündem

AB Yüksek Temsilcisi Mogherini’den Brexit çıkışı

2017-03-25 01:43 - Genel

Emniyetin branş yönetmeliğinde değişiklik

2017-03-28 18:58 - Genel

Akıncı Üssü'ndeki albay yaralı darbecilere sahip çıktı

2017-03-28 00:17 - Gündem

'Devlet Bahçeli'ye teşekkür ediyorum'

2017-03-23 14:12 - Gündem

Tokat'ta köy minibüsü uçuruma devrildi: 1 ölü, 14 yaralı

2017-03-28 01:32 - Gündem

Devlet, Sur'u yeniden inşa ediyor

2017-03-22 14:47 - Genel

Barış ve sevgiyi dansla anlatacaklar

2017-03-22 14:57 - Çevre-Hayat

'Tudor'un mantığını biliyorduk'

2017-03-22 15:12 - Spor

İlgili Haberler
Günün Manşetleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Abbas'ı resmi törenle karşıladı

18:23 - Gündem

CANLI - Cumhurbaşkanı Erdoğan: Filistin davasını her platformda en güçlü şekilde savunmaya devam ede

18:17 - Gündem

Bahçeli: Terörsüz Türkiye hedefi ile 'Terörsüz Bölge' ülküsünü buluşturan bütüncül irade n

18:13 - Gündem

Bakan Yumaklı: Silvan Barajı'nda Eylül 2027 itibarıyla su tutmaya başlıyoruz

18:07 - Ekonomi

Suikast timindeki Burkay Karatepe'yi ablası ve babası dağlık alana bırakmış

18:02 - Gündem