Babasının hayalini gerçekleştiren milli boksör Metehan, dünya şampiyonu olmak istiyor

Milli boksör Metehan Çınar, hedefine koyduğu dünya şampiyonluğu ile hem babasını hem de Türkiye’yi gururlandırmak istiyor.

Spor - 1 yıl önce

Boksa babasının yönlendirmesi ile 12 yıl önce başlayan 22 yaşındaki Metehan'ın kariyerinde 6 Türkiye şampiyonluğu ile 2 Avrupa üçüncülüğü bulunuyor.
Babasının hayalini gerçekleştiren genç sporcu, Kastamonu Kadıdağı Boks Kamp Eğitim Merkezi'ndeki milli takımla birlikte çalışmalarını sürdürüyor.

Metehan'ın hayali, eylül ayında yapılacak Dünya Şampiyonası'na katılarak altın madalya kazanmak.
Metehan Çınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, babası Ömer Çınar'ın boksa büyük bir ilgisinin olduğunu belirtti.

Babasının yönlendirmesiyle 10 yaşında boksa başladığını anlatan Metehan, şunları söyledi:
"Babam boks yapmak istiyordu ama yapamadı. Evin çatısında kum torbası vardı. Beni gönderdi, ben yaptım. Babam çok hırslı, başarısız olunca kendine yediremiyor. Başarılı olunca, Türk bayrağını görünce, televizyondan izleyince çok mutlu oluyor, gururlanıyor. Babam yapamadıklarını, belki gençliğini bende görüyor. Ben de onu gururlandırmak için elimden geleni yapıyorum. İnşallah Avrupa, dünya ve olimpiyatlarda ülkemizi en iyi şekilde temsil ederek hem babamı hem de tüm ülkemi gururlandırırım."
Çalışmalarını yoğun şekilde sürdürdüğünü anlatan Metehan, dünya şampiyonası öncesi yapılacak olan uluslararası turnuvalara da hazırlandıklarını anlattı.

Kariyerindeki başarılara yenilerini eklemek istediğini belirten Metehan, "60 kilogramda dövüşüyorum. Yaklaşık 6 yıldır Türkiye şampiyonuyum. 2 Avrupa üçüncülüğüm var. Büyükler Dünya Şampiyonası öncesi kademeli olarak güç kampı yaptık, şimdi de turnuva kampı yapıyoruz. Eylül-ekim ayına kadar hocalarımız program hazırlıyor. Çalışmalarımıza devam ediyorum" dedi.
Eylül ayında düzenlenecek olan Dünya Boks Şampiyonası'nda altın madalya hedeflediğini kaydeden Metehan, "Öncelikli hedefim dağın görünen kısmı olan önümüzdeki turnuvalara hazırlanmak. Şampiyonalarda sırasıyla ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek. Her amatör sporcunun zirve hedefi olimpiyatlardır. 2028 olimpiyatlarında ülkemizi en iyi şekilde temsil ederek madalya ile dönmek istiyorum. En zirve hedefim budur." diye konuştu.
Trabzon Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümü son sınıfta eğitim gördüğünü belirten Metehan, eğitimini tamamladıktan sonra boksu ve öğretmenliği bir arada sürdürmek istediğini sözlerine ekledi.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi'nde şampiyon Galatasaray

2025-04-20 18:32 - Spor

Anadolu Efes, THY Avrupa Ligi play-off'unda Panathinaikos AKTOR'a konuk olacak

2025-04-21 11:34 - Spor

BM: Etiyopya'da 10 milyondan fazla kişi ciddi gıda güvensizliği yaşıyor

2025-04-22 13:58 - Dünya

Milli iradenin simgesi TBMM 105 yaşında

2025-04-22 16:23 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

İran ile ABD arasındaki nükleer müzakereler Roma'da devam ediyor

2025-04-19 13:38 - Dünya

Rusya, Paskalya Bayramı sebebiyle Ukrayna'da geçici ateşkes ilan etti

2025-04-19 17:48 - Dünya

Bilgisayar mühendisi uyuşturucu bağımlılığından Yeşilay sayesinde kurtuldu

2025-04-17 12:57 - Çevre-Hayat

İlaç şirketi Roche, ABD'ye 5 yılda 50 milyar dolar yatırım yapacak

2025-04-22 20:53 - Ekonomi

Karların erimeye başladığı Sarıkamış'ta ormanlar kızıl sincaplarla şenlendi

2025-04-19 13:27 - Çevre-Hayat

Alanyaspor 3 puanı tek golle aldı

2025-04-21 22:27 - Spor

İlgili Haberler

Selin Hürmeriç ve Ece Üngör, Dünya Gençler Artistik Yüzme Şampiyonası'nda 8. oldu

23:33 - Spor

Fenerbahçe'de kaleci İrfan Can Eğribayat Gençlerbirliği'ne transfer oldu

22:27 - Spor

Beşiktaş, Avrupa'yı garantiledi

22:22 - Spor

Beşiktaş Avrupa Ligi'nde play-off turuna yükseldi

22:08 - Spor

Beşiktaş, Hradec Kralove'yi 1-0 yenerek play-off turuna yükseldi

22:03 - Spor

Günün Manşetleri

İsrail ordusu Suriye'nin Dera kırsalında sivil yerleşimlere ateş açtı

02:38 - Dünya

Trump yönetimi bazı İHA ve bileşenlerinin ithalatına tarife getirdi

01:42 - Ekonomi

Türkiye ile Mısır arasında çeşitli belgeler imzalandı

01:38 - Siyaset

BAE'ye ait iki ADNOC tankeri Hürmüz Boğazı'nda hedef alındı

00:58 - Dünya

Filistin: İsrail, Batı Şeria'yı ilhak için Filistin topraklarını gasbeden İsraillileri araç olarak kullanıyor

23:53 - Dünya