?>

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev: Zengilan'daki Dost Agropark projesi örnek olacak

Aliyev, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile temelini attıkları, Türk ve Azerbaycanlı yatırımcıların ortak projesi olan Dost Agropark Akıllı Tarım Kampüsü'nün işgalden kurtarılan diğer bölgelerde kurulacak tarım parkları için örnek olacağını söyledi.

Dünya - 3 yıl önce

Baki

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, 2. Karabağ Savaşı'nda işgalden kurtarılan Zengilan iline özel temsilci olarak atadığı Vahit Hacıyev ile video konferans yoluyla görüşme gerçekleştirdi.

Ermenilerin Zengilan'da büyük yıkım gerçekleştirdiğini, bir tek sağlam yerleşim birimi bırakmadığını hatırlatan Aliyev, işgalden kurtarılan diğer bölgeler gibi Zengilan'ı da yeniden inşa edeceklerini bildirdi.

Aliyev, Zengilan'ın göçmenlerin yakın gelecekte geri dönecekleri il olduğunu, buradaki Ağalı köyünün yeniden kurulduğunu belirtti.

Zengilan'da hayata geçirilen altyapı projelerinden bahseden Aliyev, işgalden kurtarılan bölgelerde tarımla ilgili büyük planlarının olduğunu kaydetti.

Aliyev, "Kurtarılan bölgelerdeki ilk tarım parkı da Zengilan'da kuruluyor. Geçen yıl kardeşim Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile 'Dost Agropark' isimli tarım parkının temelini attık. Bu parkın faaliyetleri hakkında kısa süre önce bilgilendirildim. Her şey plana göre gittiği için çok mutluyum. Bu ilk ve örnek bir tarım parkı olacak. Zengilan'da istihdam ve ekonominin başlıca unsurlarından birinin tarım olması gerektiğini düşünüyorum. Dost Agropark örneğinde kurtarılan tüm bölgelerde oluşturulacak manzarayı görmeliyiz." ifadelerini kullandı.

Altın madenlerini yasa dışı işletenler tazminat ödeyecek

Ermenilerin işgal döneminde Zengilan ve diğer illerdeki altın madenlerini işlettiğini, buradan elde edilen altınların yurt dışında satıldığını dile getiren Aliyev, şöyle devam etti:

"Biz şimdi yasal süreç başlattık. Hiçbir suç yanıtsız kalmayacak. Biz zararları hesaplıyoruz. Uluslararası mahkemelere başvurmak için hazırlık yapıyoruz. Altın yataklarının yabancı vatandaşlar ayrıca Ermeni asıllı yabancı vatandaşlar tarafından yasa dışı işletilmesi onlara pahalıya mal olacak. Onların isimlerini biliyoruz. Biz onları dünyanın önünde ifşa edeceğiz ve bize tazminat ödeyecekler. Verdikleri zararı mutlaka karşılayacaklar."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

TİM Başkanı Gülle: Son 2 yılda hükümetimize ilettiğimiz 122 talebin tamamı çözüme kavuştu

2022-05-01 16:36 - Ekonomi

Tazeliğini mayasındaki nohutla koruyan lezzet: Kahrat ekmeği

2022-04-28 11:54 - Çevre-Hayat

Şampiyon Trabzonspor'da 6 futbolcu hücuma büyük katkı verdi

2022-05-01 12:46 - Spor

BM: Ukrayna'da en az 2 bin 899 sivil öldü, 5 milyon 429 bin 739 kişi komşu ülkelere geçti

2022-04-29 16:05 - Dünya

Yangın Söndürme Sistemleri Arasından En İyisini Seçin

2022-05-04 17:44 - İnsan&Hayat

Sancaktepe'de hücre evinde 5 kilogram patlayıcı ele geçirildi

2022-04-28 09:02 - Gündem

Malatya Türk somonu üretimiyle adından söz ettirmek istiyor

2022-04-28 12:05 - Ekonomi

"Mancarlı ekmek" ramazanda sofralara lezzet katıyor

2022-04-28 13:36 - Çevre-Hayat

Yılın ilk güneş tutulması 30 Nisan'da gerçekleşecek

2022-04-28 14:05 - Gündem

Bayram izni kaldırılan Suriyeliler, gönüllü geri dönüşe teşvik edilecek

2022-04-29 12:56 - Gündem

İlgili Haberler

Rusya: Üçüncü tur müzakereler için Ukrayna'dan teklifleri bekliyoruz

14:03 - Dünya

Zelenskiy, Sviridenko'nun Ukrayna Başbakanı olarak atanmasıyla ilgili dilekçeyi parlamentoya su

13:48 - Dünya

Mersin'de kazada ölen ödüllü keman sanatçısı Laçin Akyol için İsviçre'de anma programı düz

13:18 - Dünya

Rusya: İsrail'in saldırıları Suriye'nin egemenliğini ve uluslararası hukuku ihlal ediyor

13:13 - Dünya

Suriye ordusu, Süveyda kentinden tamamıyla çekildi

12:52 - Dünya

Günün Manşetleri

Rusya: Üçüncü tur müzakereler için Ukrayna'dan teklifleri bekliyoruz

14:03 - Dünya

İstanbul Havalimanı'ndaki üçlü pist uygulamasıyla bir saatte 81 uçak havalandı

13:58 - Ekonomi

ABD Başkanı Trump'a göre Hindistan'la ticaret anlaşması çok yakın, AB ile mümkün

13:52 - Ekonomi

Zelenskiy, Sviridenko'nun Ukrayna Başbakanı olarak atanmasıyla ilgili dilekçeyi parlamentoya su

13:48 - Dünya

Eski Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Ateş gözaltına alındı

13:42 - Gündem