?>

Avrupa liglerinin vazgeçilmez futbolcuları

Avrupa'nın 5 büyük liginde top koşturan 11 futbolcu, kulüplerinin bütün karşılaşmalarında 90 dakika sahada kalmayı başardı.

Spor - 5 yıl önce

ANKARA 

Avrupa'nın 5 büyük liginden yalnızca 11 futbolcu, bu sezon kulüplerinin tüm maçlarında 90 dakika forma giydi.

İtalya dışında sezonun tamamlandığı Avrupa'nın önde gelen liglerindeki az sayıda futbolcu, hem teknik direktörlerinin vazgeçilmezi oldu hem de sakatlık veya ceza yüzünden bir dakika bile kaçırmadı.

Transfermarkt'ın verilerine göre Avrupa'nın en büyük 5 ligi olarak değerlendirilen İngiltere (Premier Lig), İspanya (La Liga), İtalya (Serie A), Almanya (Bundesliga) ve Fransa'nın (Ligue 1) en üst futbol liglerinde bunu, sadece 11 futbolcu başarabildi.

Mevkileri gereği sakatlanma ve kart görme ihtimali düşük olan kaleciler değerlendirme dışı bırakıldığında, "en fazla süre alan" isim unvanını, Premier Lig'den 7 oyuncu paylaştı.

30 yıl sonra şampiyonluk ipini göğüsleyen Liverpool'un kaptanı Virgil van Dijk'ın yanı sıra Harry Maguire (Manchester United), Declan Rice (West Ham United), James Tarkowski (Burnley), James Ward-Prowse (Southampton), Conor Coady (Wolverhampton) ve George Baldock (Sheffield United), 38 maçta da firesiz oynadı. Bu 7 futbolcu 3 bin 420'şer dakika sahada kaldı.

La Liga, Serie A ve Bundesliga'dan hiçbir oyuncunun giremediği listeye, yeni tip koronovirüs salgını sebebiyle 2019-20 sezonunun 28. hafta sonunda tescil edildiği Ligue 1'den ise 4 kişi adını yazdırabildi.

Metz'den Fabien Centonze, Toulouse'dan Issiaga Sylla, Dijon'dan Bruno Ecuele Manga ve Reims'den Yunis Abdelhamid, takımlarının sahada olduğu 2 bin 520 dakika boyunca forma giydi.

La Liga'da top koşturan Jesus Navas, takımı Sevilla'yı sadece 49 dakika yalnız bıraktı. Bundesliga'da oynayan Christian Günter (Freiburg) 29, Bastian Oczipka (Schalke 04) ise 45 dakikayla listenin dışında kaldı.

Süper Lig'den 2 isim başarabildi

Süper Lig'de yalnızca Demir Grup Sivasspor'dan Aaron Appindangoye ve Gaziantep FK'den Alin Tosca, takımlarının çıktığı 34 maçta da 90 dakika forma giydi.

Gabonlu stoper Appindangoye ve Rumen stoper Tosca, 3 bin 60'şar dakika oynadı.

Kaynak: AA . dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Rus Crocus Group, Moskova'da dev spor tesisi açıyor

2020-08-01 09:03 - Özel Haber

Gazze'deki bayram hutbesinde sözde barış planı ve ilhaka karşı birlik vurgusu yapıldı

2020-07-31 15:42 - Dünya

Türkiye'nin dördüncü büyük mağarası Mencilis ilgi görüyor

2020-07-31 14:42 - Çevre-Hayat

Soylu 'Şehit Bebek M. Bedirhan Üs Bölgesi'ndeki güvenlik güçlerinin bayramını kutladı

2020-07-31 16:32 - Gündem

Koronavirüsün yaz ve kış belirtileri arasında fark yok

2020-07-29 14:52 - Sağlık

Sosyal medyaya ilişkin düzenlemeleri içeren teklif TBMM Genel Kurulunda kabul edildi

2020-07-29 11:27 - Siyaset

Rus turizm sektöründe 'Türkiye' sevinci

2020-07-26 19:50 - Gündem

Trump yönetimi Detroit, Cleveland ve Milwaukee'ye de federal güvenlik güçleri gönderiyor

2020-07-29 23:32 - Dünya

Avrupa liglerinin vazgeçilmez futbolcuları

2020-08-01 15:47 - Spor

TİM Başkanı Gülle: İhracatçılarımız kayıplarını telafi etmeye başladı

2020-07-29 15:37 - Gündem

İlgili Haberler

Fenerbahçe'de İrfan Can Kahveci ve Cenk Tosun kadro dışı bırakıldı

18:08 - Spor

Türkiye-Gürcistan maçını Romanyalı hakem Radu Petrescu yönetecek

17:23 - Spor

Milli sporcular, Kick Boks Dünya Kupası'nda 17'si altın toplam 27 madalya kazandı

16:08 - Spor

İtalyan motosikletçi Stefano Manzi, 2025 Dünya Supersport şampiyonluğunu ilan etti

15:52 - Spor

Milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, Superpole yarışını kazanarak şampiyonluğa biraz daha yaklaştı

14:02 - Spor

Günün Manşetleri

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, KKTC Cumhurbaşkanı Tatar ile görüştü

18:57 - Siyaset

Netanyahu destekçisi Machado'ya verilen Nobel ödülü için "bahis soruşturması" yapılıy

18:52 - Dünya

Emine Erdoğan'dan Trabzon ziyaretine ilişkin paylaşım

18:38 - Siyaset

Fenerbahçe'de İrfan Can Kahveci ve Cenk Tosun kadro dışı bırakıldı

18:08 - Spor

Alanya'da denizde hortum oluştu

18:03 - Gündem