?>

Avrasya Teknoloji Haftası'nda siber tehditler, 5G ve teknolojinin yeni çağı konuşuldu

Teknoloji dünyasının önde gelen isimlerini bir araya getiren Avrasya Teknoloji Haftası'nda yapay zekadan 5G'ye, "metaverse"den siber güvenliğe kadar pek çok konuda panel ve konuşma yapıldı.

Teknoloji - 2 ay önce

ExpoHIS Fuarcılık'tan yapılan açıklamaya göre, Avrasya Teknoloji Haftası iki gün boyunca, fikir liderlerinin konuşmalarıyla katılımcılara sektörün nabzını tutma ve geleceği birlikte düşünme imkanı sundu.

Etkinlikte, dijital dönüşümün yalnızca teknolojik altyapıyla değil, kurum içi farkındalık, sürdürülebilir işbirlikleri ve stratejik uygulama örnekleriyle başarıya ulaşabileceği konuları ele alındı. Etkinlik kapsamında 5G, yapay zeka, siber güvenlik ve mobilite gibi alanlarda gerçekleştirilen panellerde, özellikle artan siber tehditlere karşı şirketlerin daha proaktif, esnek ve akıllı çözümler geliştirmesi gerektiği üzerinde duruldu.

Avrasya Teknoloji Haftası'nda "Gelişmiş Siber Tehditlerle Yapay Zeka ile Mücadele", "Yapay Zeka Destekli Ağlar: Akıllı Bağlanabilirliğin Geleceği", "Metaverse Devrimi: AR, VR ve XR Dijital Gerçeklikleri Nasıl Şekillendiriyor?", "5G Özel Ağlar: Sektörün 5G'den Beklentileri", "5G Özel Ağlar: Kurumsal Dönüşümün ve Ağ Egemenliğinin Hızlandırılması" başlıklı oturumlar düzenlendi.

"Yapay Zeka Destekli Ağlar: Akıllı Bağlanabilirliğin Geleceği" başlıklı panelde, Haberleşme Teknolojileri Kümelenmesi Yönetim Kurulu Başkanı Ruşen Kömürcü moderatörlüğünde Vodafone Dijital Ağ Mühendisliği Müdürü Çağdaş Toman ve Türk Telekom AR-GE Grup Müdürü Selami Çiftçi bir araya geldi.

Türk Telekom AR-GE Grup Müdürü Selami Çiftçi, paneldeki konuşmasında "Yapay zeka, hayatımızın her alanını etkileyen bir teknoloji haline geldi. Telekom sistemlerinde geçmişte daha manuel yapılandırmalar ve reaktif yaklaşımlar kullanıyorduk. Örneğin, bir probleme ancak ortaya çıktıktan sonra müdahale edilebiliyordu. Fakat yapay zekanın gelişmesiyle artık proaktif yaklaşımlar benimsiyoruz." ifadelerini kullandı.

Vodafone Dijital Ağ Mühendisliği Müdürü Çağdaş Toman ise "Yapay zeka bugün için bir yardımcı gibi görünse de 5G ile birlikte vazgeçilmez olacak. IoT cihazları, otonom sistemler ve endüstriyel üretimlerde verimlilik artışı için yapay zekâ kilit bir rol oynayacak." değerlendirmesinde bulundu.

"5G Özel Ağlar: Sektörün 5G'den Beklentileri" başlıklı oturumda konuşan İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Üyesi Faruk Sarı, "5G'nin özellikle üretim verimliliği, otomasyon, 'kestirimci' bakım ve dijital ikiz uygulamaları gibi birçok alanda dönüştürücü etkisi olduğunu görüyoruz. Sanayideki üretim hatları artık daha esnek, daha dijital ve daha otonom hale gelmek zorunda." yorumunu yaptı.

"5G Özel Ağlar: Kurumsal Dönüşümün ve Ağ Egemenliğinin Hızlandırılması" başlıklı oturumda konuşan ULAK Haberleşme Ağ Operasyonları Sorumlusu Sertaç Uslu da kullanıcılara 5G'nin avantajlarının anlatılması gerektiğini belirterek, "Sadece 'yüksek hız' ya da 'çok sayıda cihaz bağlanabilir' gibi başlıklar tek başına yeterli değil. Sektörün bu teknolojiye neden ihtiyaç duyduğunu gösterecek örneklerle konuşmalıyız. Sektörel başarı hikayeleri oluşturmalıyız." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Online Sorumlu Oyun: Nasıl Güvende Kalırsınız?

2025-04-23 18:02 - İnsan&Hayat

Kocaelispor'da Süper Lig'e yükselmenin mutluluğu yaşanıyor

2025-04-20 19:52 - Spor

Ziraat Bank Azerbaycan 11. şubesini açtı

2025-04-22 19:32 - Ekonomi

Süper Lig'e yükselen Trabzonspor Basketbol Takımı'nda hedef Avrupa

2025-04-25 12:53 - Spor

Siirt'te kırsaldaki çocuklar ilk kez buluştukları gezici kütüphaneden ayrılmak istemedi

2025-04-22 12:02 - Çevre-Hayat

Sigarayı bırakıp Yeşilay yönetimine girerek bağımlılıkla mücadele elçisi oldu

2025-04-25 13:12 - Çevre-Hayat

Emine Erdoğan, KADEM'in yeni yönetimini tebrik etti

2025-04-19 16:47 - Gündem

Küresel piyasalar bilançolar ve tarife iyimserliklerinden güç alıyor

2025-04-25 09:07 - Ekonomi

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Meclis'in açılışının 105. yılı dolayısıyla tebrikleri kabul etti

2025-04-23 14:38 - Siyaset

Rusya'da 15 ülkeden çocukların katılımıyla 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

2025-04-21 09:53 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, ROKETSAN'ı ziyaret etti

23:27 - Teknoloji

Çin, Ay mekiği Mıngcou'nun "sıfır irtifa kaçış uçuşu testini" yaptı

16:47 - Teknoloji

Lise öğrencileri görme engelliler için gözlük geliştirdi

13:52 - Teknoloji

ABD Savunma Bakanlığı, yapay zeka şirketi OpenAI ile 200 milyon dolarlık anlaşmaya imza attı

13:37 - Teknoloji

Teknoloji ve inovasyonun kalbi 54 farklı yarışmayla TEKNOFEST İstanbul'da atacak

12:07 - Teknoloji

Günün Manşetleri

Meksika Devlet Başkanı Sheinbaum, Trump ile telefonda görüştü

03:12 - Dünya

New York kent denetçisi Lander, ICE tarafından gözaltına alınmasının ardından serbest bırakıldı

02:53 - Dünya

İran lideri Hamaney: Siyonistlerle asla pazarlık yapmayacağız

02:48 - Dünya

ABD'nin saldırması durumunda İran'ın Hürmüz Boğazı'nı mayınlayabileceği iddiası

02:12 - Dünya

ABD Başkanı Trump ile İsrail Başbakanı Netanyahu telefonda görüştü

02:02 - Dünya