?>

Ardahan 'Buz Şehri' ile turizmde adından daha çok söz ettirecek

Ardahan'ın Çıldır ilçesindeki boş bir arazide hayata geçirilen "Buz Şehri" projesi kapsamında, ahşaptan inşa edilen yapıların, soğuk havada su püskürtülerek donmaları sağlanacak.

Gündem - 4 yıl önce

Ardahan

Türkiye'de kış mevsiminin sert geçtiği kentlerden Ardahan'ın tanıtımı için Valilik desteğiyle Çıldır Kaymakamlığı ve Çıldır Belediyesinin yaptığı "Buz Şehri" projesi hayata geçirilmeye başlandı.

Kış mevsiminde dondurucu soğukların etkisiyle yüzeyi tamamen donan ve üzerinde atlı kızak gezintileri ve Eskimo usulü balık avcılığının yapıldığı Çıldır Gölü'yle yerli ve yabancı misafirleri cezbeden kent, "Buz Şehri" projesiyle de turizmde atağa hazırlanıyor.

Bölgenin çetin kış şartlarının değerlendirilerek ekonomik kazanca dönüştürülmesi ve tanıtımının yapılması amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında, Çıldır Otogarı'nın arkasındaki boş alana inşa edilen ahşap yapılar, soğuk havada su püskürtülerek dondurulacak.

Buzla kaplandıktan sonra renklendirilecek

Adeta donan bir şehri andıracak proje kapsamında, buz kulesi, sarıçam ağaçların yapraklarından oluşan yeşil mağara, Çıldır Gölü balıklarını temsil edecek balık müzesi, meyve müzesi, kristal mağara ve hayalet ev oluşturulup renklendirilecek.

Çıldır Kaymakamı Alper Taş, AA muhabirine, Çıldır ilçesinin kış turizm potansiyelini değerlendirmek istediklerini söyledi.

Söz konusu projenin hayata geçirilmesi için aylarca Japonya, Çin, İsveç ve Kanada gibi ülkelerdeki çalışmaları araştırdıklarını ifade eden Taş, şöyle konuştu:

"Biz burada bir ilke imza atmak istedik. Çünkü Çıldır ilçemiz, ilkleri hak eden bir ilçe. Çıldır sadece bölgemiz için değil, ülkemiz için de önemli bir değere sahip. Biz de bu ve benzeri çalışmalarla bazı şeyleri Çıldır'a kazandırmak istiyoruz. Ülkemiz için bu bir ilktir. Yapımı tamamlanmasıyla herkesin gelip görmesini istiyoruz. Çünkü görmeye ve gezmeye değecek."

"Çıldır'ın turizmi ivme kazanacak"

Taş, proje için şimdiden çok olumlu tepkiler aldıklarını belirterek çalışmanın bölge turizmine ciddi katkı sunacağını vurguladı.

Çıldır Belediye Başkanı Kemal Yakup Azizoğlu da özellikle çalışmada emeği geçen Ardahan Valisi Hüseyin Öner ve Kaymakam Alper Taş'a teşekkür etti.

Çalışmayla bölgeye daha çok turist çekeceklerini anlatan Azizoğlu, "Çıldır'ın turizmi ivme kazanacak. Dolayısıyla Çıldırlı kazanacak. Yıllardır çilesini çektiğimiz soğuğu bu kez turizme dönüştürmek istiyoruz. Bunu, Çıldırlıların çıkarı için başaracağız." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Mısır 25 Ocak Devrimi'nin 10. yılına Kovid-19 gölgesinde giriyor

2021-01-25 17:56 - Dünya

ABD'de Beyaz Saray ve Trump Tower'a saldırı planlamaktan tutuklanan 2 kişi suçlamaları kabul etti

2021-01-26 22:21 - Dünya

Türkiye-Litvanya ticaret hacminde hedef 1 milyar dolar

2021-01-26 14:35 - Ekonomi

Honor yeni akıllı telefonu Honor V40'ı tanıttı

2021-01-25 14:05 - Genel

TBB Başkanı Şahin: “Türkiye'nin belediyecilik vizyonu yeşil ekonomi, akıllı şehirler ve akıllı ulaşım olmalı“

2021-01-25 16:47 - Ekonomi

İstanbul'da kısıtlama sessizliği hakim

2021-01-24 16:06 - Gündem

Doğu'nun zorlu coğrafyasında karla mücadele gece de sürüyor

2021-01-29 14:46 - Gündem

MediaMarkt'ın yarıyıl tatili kampanyası devam ediyor

2021-01-26 13:54 - Genel

Biden'ın Orta Doğu siyasetinin ana başlığının Suriye olması bekleniyor

2021-01-25 15:56 - Dünya

Almanya'da DİTİB camisi, Kovid-19 ile mücadele eden hastaneye maddi yardımda bulundu

2021-01-24 17:56 - Dünya

İlgili Haberler

Eski tip ehliyetlerin yenilenmesi için son gün

11:37 - Gündem

Gaziosmanpaşa'ya 500 milyon liralık spor yatırımı yapılacak

10:52 - Gündem

Adalet Bakanlığı 5 bin personel alacak

06:07 - Gündem

Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı atamaları Resmi Gazete'de

04:08 - Gündem

69 orman yangınından 68'i kontrol altına alındı

00:22 - Gündem

Günün Manşetleri

Kuraklıktan etkilenen zeytin bahçeleri devlet desteğiyle kurulan sulama sistemiyle hayat buluyor

11:53 - Ekonomi

İsveç hükümeti İsrailli aşırı sağcı bakanlara yaptırım uygulamak istiyor

11:47 - Dünya

Doğu Karadeniz'in 6 aylık bal ihracatı 1,2 milyon doları aştı

11:42 - Ekonomi

Eski tip ehliyetlerin yenilenmesi için son gün

11:37 - Gündem

Arsenal'in Henry ve Aubameyang sonrası yeni 14 numarası Gyökeres

11:27 - Spor