?>

Arama kurtarma çalışmalarının ardından şimdi de konteyner kent kuruyorlar

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin ardından büyük yıkım yaşayan Hatay'da, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 600 personeliyle depremin yaralarını sarmaya çalışıyor.

Gündem - 2 yıl önce

Hatay
.w3-content { max-width: 100%; margin: auto;} .w3-tooltip, .w3-display-container {position: relative;} .w3-black, .w3-hover-black:hover { color: #fff!important; background-color: #000!important;} .w3-display-left { position: absolute; top: 50%; left: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(-0%,-50%);} .w3-display-right { position: absolute; top: 50%; right: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(0%,-50%);} .w3-btn, .w3-button {-webkit-touch-callout: none;-webkit-user-select: none; -khtml-user-select: none;-moz-user-select: none; -ms-user-select: none;user-select: none;} .w3-btn, .w3-button {border: none;display: inline-block;outline: 0;padding: 8px 16px;vertical-align: middle;overflow: hidden;text-decoration: none;color: inherit;background-color: inherit;text-align: center;cursor: pointer;white-space: nowrap;}Arama kurtarma çalışmalarının ardından şimdi de konteyner kent kuruyorlar

"Asrın felaketi" olarak nitelendirilen depremlerin hemen sonrasında, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekipleri, arama kurtarma ve yardım faaliyetlerinde bulunmak için hemen bölgeye hareket etti.

Depremden etkilenen Hatay'da faaliyetlerine başlayan ekipler, arama kurtarma çalışmaları devam ederken bölgedeki barınma ihtiyacına cevap vermek için de kolları sıvadı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Aydınlık, AA muhabirine, depremin hemen ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın'ın talimatlarıyla arama kurtarma ve yardım ekipleriyle yola çıktıklarını söyledi.

Belediye olarak, kısa, orta ve uzun vadede neler yapabileceklerini görüştüklerini vurgulayan Aydınlık, "Depremin hemen ardından bölgeye gidecek yardımları koordine edebileceğimiz bir kriz masası kuruldu. Arama kurtarma yapacak ve aşevi kuracak ekiplerimiz hemen bölgeye intikal ettiler. Sonrasında bölgede arama kurtarma faaliyetleri devam ederken depremin ortaya koyduğu zarar ve normalleşme için yapılacak faaliyetler belirlenirken en önemli konulardan barınma ihtiyacı için yer tespitlerine girişildi." diye konuştu.

Aydınlık, AFAD koordinesinde Saraycık Mahallesi ve Orhanlı Kavşağı'nda barınma alanı için 2 yer tespit ettiklerini belirtti.

Orhanlı'daki çadır kentte şu anda 2 bin depremzedenin kaldığını anlatan Aydınlık, Saraycık Mahallesi'nde de 350 konteynerin yer alacağı bölgede çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Aydınlık, konteynerlerin bulunduğu bölgede depremzedeler için sosyal marketin, aşevinin, ibadethanenin ve eczanenin de yer alacağını dile getirdi.

54 yataklı konteyner hastane

Bölgede yüzde 90 aşamasına gelen konteyner hastane için de çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü vurgulayan Aydınlık, şöyle devam etti:

"Burası yataklı servislerin, yataklarının da tıbbi donanımın da gelmeye başlayacağı 54 yataklı bir konteyner hastane olacak. Adeta bir ilçe devlet hastanesi burası. Ameliyathanesi, yoğun bakımı, doğum ünitesi gibi üniteler mevcut. Yine hastanemizde acil servis var. 24 saat hizmet verecek. Çadır kent Orhanlı Kavşağı'nda ise şu an için 500 çadırımız var. Burada 2 bin bin misafirimiz mevcut. Tuvaletler, duşlar ve çamaşırhane de var. Ayrıca, yine sosyal marketimiz, aşevimiz, tiyatromuz, bilim ve etüt merkezimiz de faaliyet gösteriyor. Aynı zamanda kamu binalarının altyapı hizmetlerine de destek veriyoruz."

Aydınlık, inşaatı tamamlandıktan sonra konteyner hastaneyi Sağlık Bakanlığına devredeceklerini ve bunu AFAD'ın koordine ettiğini dile getirdi.

Orhanlı Kavşağı'ndaki çadır kentte 2 bin depremzedeyi, Saraycık Mahallesi'nde kurulacak konteyner kentte, sağlık çalışanlarının lojmanlarıyla beraber yaklaşık 1700 kişi ağırlayacaklarını ifade eden Aydınlık, hastanede günlük yaklaşık 1000'e yakın vatandaşa hizmet verileceğini söyledi.

Depremzedeler için yoğun bir şekilde çalıştıklarının altını çizen Aydınlık, "Depremin ilk gününden itibaren yaklaşık 600 civarında personelle, 300'e yakın iş makinesi ve araçla hizmetlerimiz sadece Kocaeli Büyükşehir Belediyesi özelinde devam ediyor." dedi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Hatay'da "Aleks" isimli köpek depremin 22. gününde enkazdan canlı kurtarıldı

2023-03-01 15:28 - Çevre-Hayat

Çin, ABD keşif uçağının Tayvan Boğazı'ndan geçişine tepki gösterdi

2023-02-27 20:19 - Dünya

Fatih Karagümrük, Süper Lig’de yarın Sivasspor’u konuk edecek

2023-03-03 09:42 - Spor

Deprem bölgesinde görev yapan AFAD ve sağlık ekipleri askeri uçakla İstanbul'a getirildi

2023-02-26 17:55 - Gündem

Kahramanmaraş'ta görev yapan Azerbaycanlı askeri sağlık personeli Bakü'ye döndü

2023-02-28 13:40 - Dünya

Arama kurtarma çalışmalarının ardından şimdi de konteyner kent kuruyorlar

2023-03-03 13:09 - Gündem

Enflasyon rakamları açıklandı

2023-03-03 10:53 - Ekonomi

El Salvador'da Amerika kıtasının en büyük hapishanesine 2 bin çete üyesi nakledildi

2023-02-26 08:14 - Dünya

İngiltere'den UK-ISAR ekibi tarihindeki en çok kurtarmayı Hatay'da yaptı

2023-03-02 16:21 - Gündem

Adalet Bakanı Bozdağ: Soruşturmalar sonuna kadar devam edecek

2023-02-28 15:11 - Siyaset

İlgili Haberler

Eskişehir'deki orman yangınına müdahale eden 5'i orman işçisi, 5'i AKUT çalışanı 10 şehit

21:33 - Gündem

'Tam Buğday Ekmeği Yaygınlaştırma Kampanyası' pilot il seçilen Konya'da başladı

20:38 - Gündem

Malatya'daki trafik kazasında bir asker şehit oldu

20:32 - Gündem

Türkiye ve Cibuti arasında askeri işbirliğine gidildi

17:27 - Gündem

İzmir Konak'ta çöplerin toplanmaması tepkilere neden oluyor

17:22 - Gündem

Günün Manşetleri

Eskişehir'deki orman yangınına müdahale eden 5'i orman işçisi, 5'i AKUT çalışanı 10 şehit

21:33 - Gündem

Türkiye'nin ara buluculuğundaki Türkiye-Rusya-Ukrayna Üçlü Toplantısı İstanbul'da başladı

21:07 - Siyaset

Barcelona, Manchester United'dan Marcus Rashford'ı kiraladı

20:43 - Spor

'Tam Buğday Ekmeği Yaygınlaştırma Kampanyası' pilot il seçilen Konya'da başladı

20:38 - Gündem

Malatya'daki trafik kazasında bir asker şehit oldu

20:32 - Gündem