?>

Sivas'ta polisler, depremzedelerin gönüllerine dokunuyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Sivas'ta öğrenci yurduna yerleştirilen depremzedelere daha iyi hizmet vermek için "polis noktası" oluşturan İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, taleplerin karşılanması noktasında da yardımcı oluyor.

Gündem - 2 yıl önce

Sivas

Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Binali Yıldırım Kız Öğrenci Yurdu'nda depremden etkilenen şehirlerden gelen yaklaşık 9 bin depremzedeye barınma imkanı sağlanıyor.

Birçok kurumun görev yaptığı yerleşkede İl Emniyet Müdürlüğü de oluşturduğu polis noktasında vatandaşlara hizmet veriyor.

Depremzedelere polis noktasında çay ikram edip, taleplerini dinleyerek karşılanmasına katkı sağlayan, çocuklarla yakından ilgilenen polisler, afetzedelerin gönüllerine dokunuyor.

"Milletimizin nasıl bir bütün olduğunu gördük"

İl Emniyet Müdürü Burhan Akçay, AA muhabirine, ülke olarak çok acı bir olay yaşadıklarını söyledi.

Depremin ilk anından itibaren Türk milletinin necip bir millet olduğunu bir kez daha gösterdiğini belirten Akçay, "Depremin yaralarının sarılması, arama kurtarma faaliyetleri ve enkazların kaldırılması esnasında milletimizin nasıl bir bütün olduğunu gördük." dedi.

Akçay, Sivas Emniyet Müdürlüğü olarak kendilerine düşen görevleri yerine getirmeye gayret ettiklerini vurgulayarak, "Şunu gururla söyleyebilirim ki devletimizin bütün kurumlarının insanüstü gayretle her bir insanımıza yardım etmek, yaraları sarmak için yoğun şekilde, kurum ayırt etmeksizin birlik, beraberlik içerisinde çalıştığını gördük." şeklinde konuştu.

"Elbirliğiyle yaralarımızı saracağız"

Depremzedeleri Sivas'ta en iyi şekilde ağırlama gayreti içerisinde olduklarını dile getiren Akçay, şunları kaydetti:

"Depremzedelerin ihtiyaçlarının karşılanması, daha iyi hizmet verilmesi için polis noktası kurma kararı aldık. Jandarma Komutanlığımız da burada personel görevlendiriyor. Hem adli olayları hem sosyolojik yönden yapabileceğimiz tüm hizmetleri yapmaya çalışıyoruz. Depremin ilk gününden itibaren deprem bölgesine 300-400 arası personel görevlendirdik, 40'ın üzerinde aracımız deprem bölgesinde. Sivas'ta da AFAD bünyesinde komiteler oluşturuldu ve her komitede personellerimiz görevli. Sivas tüm kurumlarıyla depremzedeler için ne yapılması gerekiyorsa bunların hepsini yaptı. Allah milletimize böyle acıları bir daha göstermesin. İnşallah elbirliğiyle yaralarımızı saracağız. Birlik ve beraberliğimizi muhafaza ettiğimiz sürece üstesinden gelemeyeceğimiz bir konu yok."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

İran'ın güneybatısında 5,2 büyüklüğünde deprem

2023-02-21 10:44 - Dünya

Lübnan açıklarında 4,3 büyüklüğünde deprem

2023-02-22 10:53 - Dünya

Bingöl'de 4,4 büyüklüğünde deprem

2023-02-22 16:20 - Gündem

Kübalı doktorlardan Türkiye'ye övgü ve teşekkür

2023-02-25 12:40 - Gündem

AB'den Rusya'ya yeni yaptırımlar

2023-02-25 02:43 - Dünya

Sivas'ta polisler, depremzedelerin gönüllerine dokunuyor

2023-02-26 13:11 - Gündem

Yukatel Kayserispor deplasmanda kazandı

2023-02-25 21:57 - Spor

Taraftarlar maça oyuncaklarla gelecek

2023-02-24 13:56 - Spor

Titreme -Arzu Leyal yazdı-

2023-02-25 08:29 - En Son Yazılar

Dünya'dan 280 ışık yılı uzaklıkta "sıra dışı büyüklükte" bir gezegen keşfedildi

2023-02-24 20:22 - Teknoloji

İlgili Haberler

İletişim Başkanlığından Türkiye'nin orman yangınlarıyla mücadele gücüne ilişkin açıklama

01:43 - Gündem

Türkiye'deki orman yangınlarının sona ermesi için camilerde dua edildi

00:03 - Gündem

Türkiye, yangına müdahale süresi açısından ortalama 11 dakikayla dünya çapında öne çıkıyor

22:58 - Gündem

Kars'ta sel suları nedeniyle ev, ahır ve araçlar zarar gördü

22:43 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan şehit orman işçisi Ragıp Şahin'in ailesine başsağlığı mesajı

20:47 - Gündem

Günün Manşetleri

İstanbul'da Open Rafah grubundan "Hazreti Muhammed'e sevgi, Gazze'ye refah" yürüyüşü

01:48 - İslam-Hayat - Muharrem 1447

İletişim Başkanlığından Türkiye'nin orman yangınlarıyla mücadele gücüne ilişkin açıklama

01:43 - Gündem

Musk, ABD'lilerin yeni siyasi parti isteyip istemediklerine yönelik anketin sonuçlarını açıklad

01:07 - Dünya

İsrail'de binlerce gösterici, Gazze'de ateşkes ve esir takası anlaşması talebiyle gösteri

00:57 - Dünya

İsrail, Hamas'ın ateşkes önerisinde değişiklik yapmak istediğini iddia etti

00:53 - Dünya