?>

Depremler nedeniyle vergi, resim ve harç istisnası süreleri uzatıldı

Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle, vergi, resim, harç istisna belgeleri ve belgesiz ihracat kredilerinin istisnadan yararlanma sürelerinin yıl sonuna kadar uzatılması kararlaştırıldı.

Ekonomi - 2 yıl önce

Ankara

Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan İhracat, Transit Ticaret, İhracat Sayılan Satış ve Teslimler ile Döviz Kazandırıcı Hizmet ve Faaliyetlerde Vergi, Resim ve Harç İstisnası Hakkında Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve "asrın felaketi" olarak nitelendirilen depremler sebebiyle, merkezi veya üretim tesisleri Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya'da yerleşik olan ve vergi, resim, harç istisna belgesinin/belgesiz ihracat kredisinin istisnadan yararlanma süreleri 31 Aralık 2023'ten önce sona eren firmaların bugünden önce düzenlenmiş ve ihracat taahhüt hesabı henüz kapatılmamış vergi, resim, harç istisnası belgelerinin ve bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce kullanılmış belgesiz ihracat kredilerinin istisnadan yararlanma sürelerinin uzatılması uygun bulundu.

Söz konusu süreler, elektronik ortamda düzenlenen vergi, resim, harç istisnası belgeleri için Bakanlık, belgesiz ihracat kredileri için ilgili banka tarafından resen, fiziksel ortamda düzenlenen vergi, resim, harç istisnası belgeleri için firmaların Bakanlığa müracaatları üzerine Bakanlık tarafından ilave süre verilmek suretiyle 31 Aralık 2023'e kadar (bu tarih dahil) uzatıldı.

Ayrıca, merkezi veya üretim tesisleri Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya'da olmamakla beraber, istisnaya konu faaliyeti anılan illerde gerçekleştirdiğini tevsik eden vergi, resim, harç istisnası belgesi sahibi firmalar 31 Aralık 2023'e kadar Bakanlığa müracaatta bulunmaları ve diğer koşulları karşılamaları kaydıyla tebliğle belirlenen belirtilen ek süre imkanından faydalanabilecek.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Hocalı soykırımının 31. yıl dönümüne ilişkin Moskova'da konferans düzenlendi

2023-02-27 20:06 - Özel Haber

Rusya-Ukrayna savaşının üzerinden 1 yıl geçti

2023-02-24 12:13 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

Bakan Soylu: Depremlerde ticaret alanlarıyla 750 bin bağımsız bölüm hasar gördü

2023-02-23 00:14 - Gündem

AFAD: Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından 9 bin 470 artçı sarsıntı kaydedildi

2023-02-25 15:47 - Gündem

İstanbul'da terör örgütü DEAŞ operasyonunda 8 şüpheli yakalandı

2023-02-22 16:16 - Asayiş

Basın İlan Kurumu afet bölgelerindeki basın mensuplarına iki katına kadar borç verebilecek

2023-02-28 12:39 - Medya

Alperen Şengün'den depremzedeler için destek mesajı

2023-02-21 20:47 - Spor

Malatyalı yaşlı çift çıkartıldıkları enkazın kaldırılmasını üzüntüyle izliyor

2023-02-27 11:47 - Çevre-Hayat

Hepsiemlak'tan "Evim Yuvan Olsun" kampanyasına destek

2023-02-23 12:32 - Ekonomi

Adalet Bakanı Bozdağ, Diyarbakır'da çadır kentte kalan depremzedeleri ziyaret etti

2023-02-23 18:22 - Gündem

İlgili Haberler

BOTAŞ'a ait FSRU ilk kez yurt dışında görev yapacak

14:27 - Ekonomi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Makro finansal istikrarımız güçlenmeye devam ediyor

14:13 - Ekonomi

THY yeni alınacak uçakların finansmanında bir ilki gerçekleştirdi

13:57 - Ekonomi

Frankfurt Havalimanı'nın işleticisi Fraport ilk çeyrekte 26,4 milyon avro zarar açıkladı

13:38 - Ekonomi

Zırh delici harp başlıklı KARGU’dan ilk ihracat başarısı

13:22 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Trabzonspor'dan hakem atamasına tepki

15:08 - Spor

Kurban Bayramı öncesi hastalık ve kesimlere ilişkin tedbirler alındı

14:52 - Gündem

İSEDAK 41. İzleme Komitesi Toplantısı Ankara'da başladı

14:48 - Gündem

Türkiye-Balkanlar Medya Forumu'nda "Türkiye'nin Dost Eli Yaklaşımı" ele alındı

14:42 - Gündem

Mısır'ın, Gazze'ye kapsamlı saldırı planlayan İsrail'e büyükelçi atamama kararı aldığ

14:37 - Dünya