?>

AP'de yolsuzlukla suçlanan Yunan milletvekili, evde bulunan paralardan eşini sorumlu tuttu

Avrupa Parlamentosunun (AP) başkan yardımcısıyken yolsuzluk ve rüşvet iddiaları kapsamında gözaltına alınan Eva Kaili'nin avukatı, paraların sadece bir kısmının Kaili'nin evinde bulunduğunu belirterek, bu durumdan eşinin sorumlu olduğunu ileri sürdü.

Dünya - 3 yıl önce

Atina

Avrupa Parlamentosunun (AP) başkan yardımcısıyken yolsuzluk ve rüşvet iddiaları kapsamında gözaltına alınan Eva Kaili'nin Yunanistan'daki avukatı, basına yansıyan fotoğraflardaki paraların sadece bir kısmının Kaili'nin evinde bulunduğunu belirterek, bu durumdan eşinin sorumlu olduğunu ileri sürdü.

Yunanistan'da yayın yapan MEGA TV'ye konuşan avukat Mihalis Dimitrakopulos, polis tarafından çekilmiş ve Belçika basınına yansıyan balyalar halindeki nakit paralara ilişkin değerlendirmede bulundu.

Dimitrakopulos, dosyanın gizliliği nedeniyle ayrıntıları paylaşamayacağını vurgulayarak, fotoğraflarda paraların tam olarak kime ait olduğunun açık olmadığını savundu.

Belçika Federal Savcılığının yolsuzluk ve rüşvet soruşturması çerçevesinde farklı noktalarda ele geçirdiği yüklü miktardaki para destelerinin, 9 farklı noktada yapılan arama sonucu bulunduğuna dikkati çeken Dimitrakopulos, fotoğraftaki paraların bir kısmının Kaili'nin evinde bulunduğunu kaydetti.

Dimitrakopulos, "Kaili'nin evinde bulunan paraların Kaili ile hiçbir ilgisi yoktur. Evinde eşi de vardı. Eşi, o paraların kime ait olduğuna ilişkin cevapları verecek tek kişidir." diye konuştu.

Kaili'nin babası Aleksandros Kaili'nin yanındaki bir valizde para bulunduğu bilgisinin doğru olduğunu aktaran Dimitrakopulos, bu paraların kendisine Kaili'nin aynı soruşturma kapsamında gözaltına alınan eşi Francesco Giorgi tarafından verildiğini öne sürdü.

Dimitrakopulos, "Katar'ın Kaili'ye rüşvet vermek için hiçbir sebebi yoktu." dedi.

Kaili'nin Katar'ı ziyaretinin AP Başkanı Roberta Metsola'nın bilgisi ve yönlendirmeleri dahilinde olduğunu savunan Dimitrakopulos, Kaili'nin Katar çıkarları için özel bir hizmeti olmadığını ileri sürdü.

Kaili'nin görevine son verilmişti

Fransa'nın Strazburg kentinde toplanan AP Genel Kurulunda dün yapılan oylamada, Kaili'nin başkan yardımcılığı görevinin elinden alınması 1'e karşı 625 milletvekilinin oyuyla kararlaştırılmıştı.

AP'nin 14 başkan yardımcısından biri olan Kaili hakkındaki karar hemen yürürlüğe girmişti.

Katar iddiaları reddetmişti

Basında çıkan haberlerde, Eva Kaili ve gözaltına alınan diğer kişilerin AP'nin ekonomik ve siyasi kararlarını etkilemek üzere Katar'dan rüşvet aldığı iddia edilmişti. Katar ise iddiaları reddetmişti.​​​​​​​

Katar'ın Avrupa Birliği Misyonundan yapılan açıklamada, "Basında haberleri çıkan bazı kişilere yönelik suçlamalarla Katar'ın ilişkilendirilme çabalarının kesin bir dille reddedildiği" belirtilmiş, Katar devletinin birtakım iddialarla ilişkilendirildiği bu haberlerin asılsız olduğu ifade edilmişti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Spor tutkusuyla iki üniversite diploması daha aldı

2022-12-07 14:39 - Çevre-Hayat

Azerbaycan'ın ulusal lideri Haydar Aliyev, Moskova'da sevgi ve saygıyla anıldı

2022-12-11 17:54 - Özel Haber

İngiltere'de grev dalgası giderek büyüyor

2022-12-08 11:34 - Dünya

Başörtüsüne yönelik Anayasa değişiklik teklifi TBMM'ye sunuldu

2022-12-09 17:29 - Siyaset

TİM Başkanı Gültepe: İnovatif davranan ve insan kaynağına yatırım yapanlar rekabette öne çıkacak

2022-12-13 14:28 - Ekonomi

Borsa İstanbul'dan işe alım sınavına davet

2022-12-12 10:03 - Ekonomi

AP'de yolsuzlukla suçlanan Yunan milletvekili, evde bulunan paralardan eşini sorumlu tuttu

2022-12-14 13:28 - Dünya

THY, Irak seferlerinde Kovid-19 tedbirlerinin kalktığını duyurdu

2022-12-11 12:23 - Gündem

İnsan hakları grupları Bangladeş’teki insan hakları ihlallerinden endişe duyuyor

2022-12-10 13:02 - Dünya

Messi, Alman futbolcu Lothar Matthaus'un rekoruna ortak oldu

2022-12-14 00:28 - Spor

İlgili Haberler

ABD'nin BM Daimi Temsilciliği Geçici Maslahatgüzarı Shea: NATO topraklarının her karışını savunacağız

00:53 - Dünya

G7 maliye bakanları, Rusya'ya ek baskı seçeneklerini tartıştı

01:17 - Dünya

Çin ve ABD heyetleri, Madrid'deki müzakerelerde TikTok sorununu da görüşecek

01:13 - Dünya

Fas ve Yemen'de binlerce kişi İsrail'in Gazze soykırımını protesto için sokağa çıktı

00:53 - Dünya

BM: Rus İHA'larının Polonya hava sahasını ihlal etme haberlerini derin endişeyle takip ettik

23:58 - Dünya

Günün Manşetleri

Süper Lig kulüpleri, A Milli Basketbol Takımı'nı kutladı

01:23 - Spor

Fitch, Fransa'nın kredi notunu düşürdü

01:22 - Ekonomi

G7 maliye bakanları, Rusya'ya ek baskı seçeneklerini tartıştı

01:17 - Dünya

Çin ve ABD heyetleri, Madrid'deki müzakerelerde TikTok sorununu da görüşecek

01:13 - Dünya

Atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de

00:53 - Gündem