?>

Annesine hasretini çantasına sarılarak dindiriyor

Ortaköy'deki saldırıda hayatını kaybeden özel güvenlik görevlisi 29 yaşındaki Hatice Koç'un kızı 3,5 yaşındaki Hiranur, anne özlemini ondan geriye kalan eşyalara sarılarak dindiriyor.

Çevre-Hayat - 8 yıl önce

BALIKESİR - Seyhan Kırıcı

Vodafone Arena Stadı'nda görevliyken gerçekleşen terör saldırısından kurtulan ancak Ortaköy'deki saldırıda hayatını kaybeden özel güvenlik görevlisi 29 yaşındaki Hatice Koç'un kızı 3,5 yaşındaki Hiranur, anne özlemini ondan geriye kalan eşyalara sarılarak dindiriyor.

Hatice Koç'un, Erdek ilçesi Atatürk Mahallesi'nde ikamet eden babası Abdullah Koç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, saldırının üzerinden bir yıl geçmesine rağmen kızını kaybetmenin acısını hala içlerinde hissettiklerini vurgulayarak, Hiranur'u kızlarının yerine koyduklarını söyledi.

Kızının, rızkını kazanmak için Hiranur'a hamileyken çalıştığını, doğumdan sonra da çalışmaya devam ettiğini anlatan Koç, "Yılbaşı gecesi çocuğumun şehit olduğunu öğrendik. Terör ateşi bizi de yaktı. Allah kimsenin başına vermesin tam bir sene oldu. Hala bunun acısını çekiyoruz." diye konuştu.

Koç, Allah'ın torununu kendisine bağışladığını belirterek, şöyle devam etti:

"Torunum şu an 3,5 yaşında. Kızım İstanbul'da doğum yaptıktan 15 gün sonra bize getirdi. Sütten kesildikten sonra tekrar İstanbul'a güvenlik görevlisi olarak gitti. Kızım Beşiktaş'taki terör saldırısından 15 dakikayla kurtulmuştu. Beşiktaş saldırısından sonra buraya geldi, kafasını dağıttı bizleri gördü, çocuğunu sevdi tekrar görevine döndü. Ben 'Gitme, benim kazancım hepimize yeter' dedim. Ama o çocuğunun rızkı için yine de gitti."

Hiranur'un annesinden geriye kalan bir çift minik çorap ile sırt çantasına ayrı bir ilgi duyduğunu aktaran Koç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hediye ettiği oyuncak bebeği de çok sevdiğini dile getirdi.

"Çocuk, annem diye çantaya sarılıyor"

Gün içinde çok sayıda oyuncağıyla oyalandığını ancak zaman zaman çorap ile çantayı ninesinden istediğini ifade eden Koç, şöyle devam etti:

"Kızım Hatice, işe giderken Hiranur'un çoraplarını çantasına koyar, yanında götürürdü. Onları koklayarak kızının hasretliğini gideriyordu. Kızım vefat ettikten sonra Hiranur, o çorapları bazen ayağına giymeye çalışıyor, bazen kokluyor, annesinin çantasına sarılıyor. Yani bunlarla Hiranur annesinin kokusunu alıyor. Biz görünce dayanamıyoruz tabii ki. Kaldırıp bir kenara koyuyoruz, istediği zaman tekrar veriyoruz. Çocuk, annem diye çantaya sarılıyor, çoraplara sarılıyor. Durum bu Allah kimsenin başına vermesin."

"Ölen kızımın yerine koydum onu"

Anne Döndü Koç ise kızının eşinden boşanmış olmasından dolayı torununa bir haftalıkken bakmaya başladığını hatırlattı.

Şimdilerde tek amacının Hiranur'a iyi bir gelecek hazırlamak olduğunu kaydeden Koç, şunları dile getirdi:

"Hiranur bir haftalıktı ben büyüttüm. Şimdi 3,5 yaşında. O saldırı günü saat 15.00 gibi telefonda Hiranur ve bizimle görüştü. Kızına oyuncak almıştı kendi getiremedi ama oyuncaklar geldi. Ben Hiranur'a gayet iyi bakıyorum. Ölen kızımın yerine koydum onu, büyütüyorum. Allah kimseye bu acıyı vermesin, şehit annesi olduğum için gururluyum. Rabbim devletimizi, bayrağımızı hiçbir zaman yere indirtmesin. Hiranur'a annesinin resimlerini gösteriyorum. Annesinin eşyalarını hiç bozmadım."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

'Yaylalara çıkma yasaklarını kaldırıyoruz'

2017-12-23 18:32 - Genel

'Ayla' filmi İsveç ve Norveç'teki sinemaseverlerle buluştu

2017-12-24 02:08 - Kültür Sanat

Dünya Bankasından Türkiye'ye 'reform' mesajı

2017-12-25 02:22 - Ekonomi

Küresel piyasalarda tatil havası

2017-12-25 12:44 - Ekonomi

Fransız piyanistten Filistin için konser

2017-12-24 02:02 - Kültür Sanat

Yasin, sonradan girdi gol attı

2017-12-25 02:02 - Spor

Trump’ın mülteci programını askıya almasına yargı engeli

2017-12-24 12:07 - Dünya

Otobüs şoförü mesleği bırakmaya hazırlanırken kazada öldü

2017-12-25 18:07 - Asayiş

Fenerbahçe'de kupa mesaisi başladı

2017-12-25 21:32 - Spor

Hacizlere karşı dava açma süresi 15 gün oldu

2017-12-23 17:33 - Ekonomi

İlgili Haberler

Ardahan'da 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla tarihi tabyaya yürüyüş düzenlendi

22:23 - Çevre-Hayat

Kars'ta kızıl tilki yavrularının oyunu görüntülendi

14:58 - Çevre-Hayat

Antalya'nın mavi bayraklı falez plajları 200 bini aşkın ziyaretçiyi ağırladı

13:22 - Çevre-Hayat

Özel Çevre Koruma Bölgelerinde bulunan 40 bin 285 yavru kaplumbağa denize kavuştu

12:48 - Çevre-Hayat

Devlet korumasındaki kız çocuklarına sanatla terapi

12:28 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Galatasaray, Kayserispor'u farklı geçti

00:28 - Spor

Galatasaray, deplasmanda Zecorner Kayserispor'ı yendi

23:52 - Spor

Atina'da Filistin'e destek eylemi düzenlendi

23:02 - Dünya

Balıkesir'de 4,8 büyüklüğünde deprem

22:17 - Gündem

İspanya tarihinin en sıcak günleri ağustos ayında yaşandı

22:02 - Dünya