?>

Ankara'da 'Afrika Günü' resepsiyonu

Tüm Afrika'nın Dostları Derneği (TADD) tarafından başkent Ankara'da "Afrika Günü" resepsiyonu verildi

Kültür Sanat - 2 yıl önce

Ankara

TADD Başkanı Dr. Bilgehan Güntekin'in ev sahipliğinde bir otelde verilen resepsiyona Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam, Güney Sudan'ın Ankara Büyükelçisi Majok Guandong Thiep, Ankara'da görev yapan diplomatik misyon temsilcileri, siyaset dünyasından isimler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Saygı duruşu ve Türkiye ile Afrika Birliğinin marşlarının okunmasıyla başlayan etkinlikte katılımcılara Afrika'nın doğal güzellikleri ve Türkiye-Afrika ilişkilerini anlatan videolar gösterildi.

Bakan Yardımcısı Çam, yaptığı konuşmada, etkinliğin "anlamlı" olduğunu belirterek, TADD yetkililerine teşekkür etti. Katılımcıların Afrika Günü'nü kutlayan Çam, Afrika'nın hem kendine yetebildiğine de hem de dünyayı besleyebilecek kaynaklara sahip olduğunu söyledi. Çam, Afrika'nın geleceğinin "çok parlak" olduğunu vurgulayarak, Afrika'nın tarihi önemine işaret etti.

Güntekin ise Afrika Günü'nün 61'inci yılının kutlandığını hatırlatarak, günün anlam ve önemine yönelik bilgilendirmelerde bulundu. Afrika Günü'nün tarihi geçmişine yönelik konuşan Güntekin, Afrika'nın geleceğinin parlak olacağına işaret etti.

Büyükelçi Thiep de TADD yetkililerine etkinliğin düzenlenmesi nedeniyle teşekkürleri sunarak, Türkiye ile Afrika halkları arasındaki ilişkiyi "mükemmel" olarak tanımladı. Afrika'nın bugün özgür bir kıta olduğuna değinen Thiep, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye ile Afrika kıtası arasındaki ilişkilere katkısına dikkati çekti.

Etkinlikte TADD'ın kıtada yaptığı bazı projelere yönelik sergi gösterimi yapıldı. Afrikalı müzisyenler ise müzik dinletisi sundu. Resepsiyon, yemek ve kokteyl ikramının ardından hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

TADD, Afrika ülkeleri ile Türkiye arasında başta eğitim, sağlık, ekonomi alanlarında mevcut iş birliğini artırmak ve ihtiyaç olan alanlarda doğrudan yardımlarda bulunmak üzere Şubat 2015’te İstanbul’da kuruldu.

Dernek halihazırda İstanbul’daki merkez ofisinin yanı sıra Ankara, Karabük ve Bursa ofislerindeki temsilcileriyle faaliyetlerine devam ediyor.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Siber polisin sanal devriyesinde suçlular "Öngöz"e takılıyor

2024-05-25 13:22 - Gündem

Refah'tan kaçan Filistinliler Han Yunus'ta yıkık dökük okullara yerleşiyor

2024-05-21 11:52 - Dünya

İsrail ordusu, Gazze'deki Müslüman ve Hristiyanların kutsallarına saldırılarını sürdürüyor

2024-05-25 15:03 - Dünya

Hindistan, trenlerin fillere çarpmasını önlemek için yapay zekadan yararlanıyor

2024-05-21 13:43 - Teknoloji

Macron, Fransa'nın şiddet olaylarına sahne olan denizaşırı kolonisi Yeni Kaledonya'ya gide

2024-05-21 16:22 - Dünya

İran devlet televizyonu: Cumhurbaşkanı Reisi’yi taşıyan helikopter kaza geçirdi

2024-05-19 16:43 - Dünya

İSEDAK 40. İzleme Komitesi Toplantısı Ankara'da başladı

2024-05-22 18:52 - Gündem

Nijeryalı peruk ustası ürettiği 'en geniş peruk'la Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi

2024-05-21 16:53 - Magazin

Berlin'de öğrencilerin Filistin'e destek gösterisine polis müdahale etti

2024-05-22 22:27 - Dünya

Nakil olan hasta her kalp atışında heyecanlanıyor

2024-05-24 14:12 - Sağlık

İlgili Haberler

Tiyatronun zarif beyefendisi: Haldun Dormen hayatını kaybetti

23:53 - Kültür Sanat

'Islık Çalan Hafıza' sergisi sanatseverlerle buluştu

20:44 - Kültür Sanat

Hatay'da devlet desteğiyle üretimi sürdüren mozaik sanatçıları Avrupa'ya açıldı

12:18 - Kültür Sanat

TTK, bazı şehirlere ait 1150 fotoğrafı dijitalleştirerek erişime açtı

20:02 - Kültür Sanat

Türkiye'de 2025'te 407 milyon 777 bin 284 kitap üretildi

11:23 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Ticaret Bakanlığı fahiş fiyat denetimleri kapsamında kasapları yakın takibe aldı

12:07 - Ekonomi

Gümrüklerde fikri ve sınai mülkiyet haklarının ihlaline de geçit verilmiyor

12:03 - Ekonomi

Van'da kar kalınlığının 2 metreyi bulduğu mahallelerde yaşam zorlu geçiyor

11:58 - Gündem

NATO Genelkurmay Başkanları, NATO-Ukrayna Konseyi formatında toplandı

11:53 - Dünya

ABD'li eski diplomat Gordon, Grönland geriliminde Türkiye'nin önemli rol oynayabileceğini

11:48 - Dünya