Şehit Piyade Sözleşmeli Er Vedat Zorba ve güvenlik korucusu Yıldız son yolculuğuna uğurlandı

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde, PKK'lı teröristlerce önceden yerleştirilen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit düşen Sözleşmeli Er Vedat Zorba ve güvenlik korucusu Yıldız son yolculuğuna uğurlandı.

Gündem - 2 yıl önce

Iğdır/Siirt
Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde, PKK'lı teröristlerce önceden yerleştirilen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit düşen 26 yaşındaki Piyade Sözleşmeli Er Vedat Zorba'nın cenazesi memleketi Iğdır'da defnedildi.
Iğdır Şehit Bülent Aydın Havalimanı'nda karşılanan şehidin naaşı, Iğdır Devlet Hastanesine ardından Cumhuriyet Mahallesi'ndeki babaevine götürüldü. Burada helallik alınması sonrası şehit Zorba'nın naaşı, cenaze töreninin düzenleneceği il merkezindeki Asri Mezarlık'a getirildi.
Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde bir asker şehit oldu
Dua edilmesi ve cenaze namazının kılınmasının ardından şehidin naaşı, tören mangasınca bir süre omuzlarda taşındı.
Şehidin naaşı, Asri Mezarlık'ta dualarla toprağa verildi.
Törene, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Sevim Sayım Madak, Vali Ercan Turan, Doğubayazıt 1. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Şükrü Özbakır, AK Parti Iğdır Milletvekili Cantürk Alagöz, askerler, polisler ve vatandaşlar katıldı.

Şehit güvenlik korucusu Yahya Yıldız, Siirt'te son yolculuğuna uğurlandı

Şehit düşen güvenlik korucusu Yahya Yıldız'ın (27) cenazesi de Siirt'in Eruh ilçesinde toprağa verildi.
Evli ve bir çocuk babası Yıldız'ın cenazesi hastane morgundan alınarak, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'na getirildi.
Burada düzenlenen törende, şehit Yıldız'ın Türk bayrağına sarılı naaşı katafalka konuldu, ardından öz geçmişi okundu.

Güçlükle ayakta durabilen şehidin babası Hasan ve annesi Gülsüm ile eşi Kezban Yıldız ve yakınları tabuta sarılarak gözyaşı döktü.
Törene katılan Vali Kemal Kızılkaya, şehit yakınlarına başsağlığı diledi.
İl Müftüsü Şakir Pinal'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin cenazesi, tekbirler eşliğinde Eruh Mezarlığı'nda defnedildi.
Saygı ateşinin yapıldığı törene, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Eruh Kaymakamı İbrahim Engin Şenay, İl Emniyet Müdürü Necmettin Öztürk, Eruh Belediye Başkanı Cevher Çiftçi, siyasi partiler, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

İçişleri Bakanı Yerlikaya şehit babasıyla telefonda görüştü

Vali Kemal Kızılkaya, beraberinde Şırnak 23. Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Emre Tayanç, Siirt 3. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Gaffar Gören ve İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Emrullah Büyük ile Fatih Mahallesi'ndeki Belediye Taziyeevi'nde şehidin babası Hasan Yıldız ve yakınlarıyla görüştü.
Ziyaret sırasında Vali Kızılkaya, şehidin babası Yıldız'ı telefonla İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile görüştürdü.
Yerlikaya, telefonda, "Cenabıallah sizlere sabırlar versin. Allah devletimize, vatanımıza, milletimize zeval vermesin. Metanet diliyorum. Sizin şahsınızda validemiz, annemiz, oradaki tüm akrabalarımız, komşularımızın her birine başsağlığı diliyorum." dedi.
Baba Yıldız da "Vatan sağ olsun." diyerek, Bakan Yerlikaya'ya teşekkür etti.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

"Ulusal Biyolojik Çeşitlilik Veri Tabanı"ndaki veri sayısı 2 milyona yaklaştı

2024-05-22 12:53 - Ekonomi

GÖRÜŞ - Arda Güler'le futbolseverlerin "güzel oyun" aşkı yeniden alevleniyor

2024-05-18 13:03 - Spor

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Kazakistan ve Özbekistan'ı ziyaret edecek

2024-05-18 18:32 - Siyaset

Halkbank'tan esnaf kredi faiz oran güncellemesiyle ilgili açıklama

2024-05-22 13:02 - Ekonomi

Fukuşima'daki atık suyun boşaltımında 2024 mali yılının ikinci evresi başladı

2024-05-17 11:13 - Dünya

Elektrikli otomobiller 'bakım ve satın alma maliyeti' konusunda da rekabet ediyor

2024-05-17 14:13 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

Ziraat Türkiye Kupası finalinde Beşiktaş ile Trabzonspor karşı karşıya gelecek

2024-05-22 10:23 - Spor

Savunma Sanayii Başkanlığından yatırım dolandırıcılığı uyarısı

2024-05-23 16:48 - Ekonomi

Bakan Göktaş: 2002'den bugüne kadar istihdam edilen engelli sayısı tam 12 kat arttı

2024-05-21 18:02 - Siyaset

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Özbekistan Ali Meclisi Senato Başkanı Narbayeva ile görüştü

2024-05-22 16:12 - Siyaset

İlgili Haberler

TDT Aksakallar Konseyi Başkanı Yıldırım: Azerbaycan ile Türkiye'nin kardeşliğini asla bozamazla

00:03 - Gündem

DMM, "THY'nin kamu bütçesinden yararlandığı" iddialarını yalanladı

23:57 - Gündem

Dışişleri Bakanı Fidan, Belçikalı mevkidaşı Prevot ile telefonda bölgesel gelişmeleri görüştü

22:42 - Gündem

Sultanbeyli'de İETT otobüsünün çarptığı yaya ağır yaralandı

22:18 - Gündem

Emine Erdoğan'dan BM Genel Sekreteri Guterres'e verilen ödüle ilişkin paylaşım

22:13 - Gündem

Günün Manşetleri

TDT Aksakallar Konseyi Başkanı Yıldırım: Azerbaycan ile Türkiye'nin kardeşliğini asla bozamazla

00:03 - Gündem

DMM, "THY'nin kamu bütçesinden yararlandığı" iddialarını yalanladı

23:57 - Gündem

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Birilerinin bölüp parçaladığı bu coğrafyayı derleyip toparlamak Türkiye’ye düşer

23:47 - Siyaset

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bekayi: (Mücteba Hamaney) Yaralı ama iyi

23:28 - Dünya

Bakan Kacır: Kendi istikametimizle yolumuza devam etmek için güçlü olmak zorundayız

23:22 - Ekonomi