?>

Anahtar Parti'nin kuruluş dilekçesi İçişleri Bakanlığına teslim edildi

İYİ Parti'den istifa eden eski Sözcü ve Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu'nun başkanlığındaki Anahtar Parti'nin (A Parti) kuruluş dilekçesi, İçişleri Bakanlığı yetkililerine teslim edildi.

Siyaset - 9 ay önce

Ankara

A Parti Teşkilat Başkanı Ayhan Erel ve beraberindeki parti üyeleri, İçişleri Bakanlığına kuruluş dilekçesini verdi.

Bakanlık önünde açıklama yapan Erel, "Atatürk, 28 Ekim'de 'Efendiler, yarın Cumhuriyeti ilan edeceğiz' demişti. Biz de bundan esinlenerek partimizin kuruluşunu bugüne denk getirip, biz de şöyle diyoruz; 'Ey büyük Türk milleti, yarın partimizi kuruyoruz. Bu parti, Türk milletinin kem talihini değiştirecek ve Türk devletinin üzerindeki kara bulutlar üzerine bir güneş gibi doğacak." dedi.

Partinin adı üzerinde yorumlar yapıldığını belirten Erel, "Kısa adı A Parti, uzun adıyla Anahtar Parti. Milletimiz isme takılmasın. Biz yapacağımız icraatlarla Türk milletinin problemlerini çözerek, Allah'ın izniyle çok kısa bir sürede Türkiye'deki öncelikle muhalefet boşluğunu, akabinde zamanında veya erken yapılacak bir seçimde de var olan iktidar boşluğunu doldurarak, Türk milletiyle birlikte devletimizi güçlü, milletimizi mutlu kılacağız." ifadelerini kullandı.

Erel, birçok kesimden destek gördüklerini belirterek, sözlerine şöyle devam etti:

"Bunu, Türkiye'nin dört bir yanından gece yarısından itibaren akın akın Ankara Ticaret Odası'na gelen insanların gözlerindeki ışıltıdan, heyecanından görmekteyiz. Gerçekten çok büyük dip dalga var. Bu dip dalga 1983'teki Anavatan, 2001'deki AK Parti dip dalgasını da geride bırakacak şekilde gerçekten şiddetli bir şekilde geliyor. Milletimiz karamsar olmasın. Milletimizin gözü aydın olsun, çünkü bu partiyi millet kurdu. Türkiye'nin 20 ilinde teşkilatlar kuruldu. Diğer illerde de teşkilatlar hazır. Partimizin Türk milletine, yüce Türk devletine ve Türk siyasi hayatına hayırlı uğurlu olmasını diliyor, yüce Türk milletine saygılar sunuyoruz."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

SAHA EXPO 2024 kapılarını ziyaretçilere açtı

2024-10-22 10:33 - Teknoloji

Filistin Başbakanı Mustafa, Japonya Dışişleri Bakanı İvaya'yla Gazze'yi görüştü

2024-10-24 15:44 - Dünya

İsrail, Beyrut'un güneyine 12 hava saldırısı düzenledi

2024-10-25 02:42 - Dünya

Beşiktaş, Avrupa'da 247. maçını oynayacak

2024-10-23 11:12 - Spor

AK Parti'den kongre delegelerine anket

2024-10-26 12:17 - Siyaset

Emniyet ve jandarma, 1 haftada yaklaşık 3 milyon araç denetledi

2024-10-27 10:18 - Gündem

3. Charles, Samoa'yı ziyaret eden ilk İngiltere Kralı oldu

2024-10-23 17:42 - Magazin

Göztepe, 10 kişi tamamladığı müsabakada Trabzonspor'u 2-1 yendi

2024-10-26 21:27 - Spor

Sarsılmaz, son ürün ve sistemlerini SAHA EXPO'da tanıttı

2024-10-22 19:03 - Teknoloji

İsrail'in saldırı tehdidinin ardından Lübnan'ın Sur kentinde yeni göç dalgası başladı

2024-10-23 10:28 - Dünya

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze'de açlıktan bir deri bir kemik kalmış o masum yavruların hesabı mutlaka sorulacaktır

19:23 - Siyaset

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Senegal Başbakanı Ousmane Sonko ile görüştü

18:22 - Siyaset

Türkiye ile Senegal arasında 4 anlaşma imzalandı

19:17 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Terörsüz Türkiye' mektubu Kars'ta şehit annesine ulaştı

18:32 - Siyaset

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Şam'da

17:32 - Siyaset

Günün Manşetleri

Trump, Aliyev ile Paşinyan'ın Beyaz Saray'da "barış anlaşması" imzalayacaklarını

02:17 - Dünya

Trump'tan Ukrayna ile ateşkes konusunda Putin'e sitem: Bu durum ona kalmış

00:32 - Dünya

UEFA Konferans Ligi'nde 3. eleme turunda ilk maçlar sona erdi

00:27 - Spor

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Trump'ın Orta Doğu Özel Temsilcisi Witkoff'la görüştü

23:58 - Dünya

İrlanda’da farklı kazanan Beşiktaş, turun kapısını araladı

23:52 - Spor