?>

TBB Başkanı Alpaslan Çakar ABD'de temaslarda bulundu

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Çakar, Washington'da üst düzey programlara katılarak temaslarda bulundu.

Ekonomi - 1 yıl önce

İstanbul

Alpaslan Çakar, Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankasının Washington'da yapılan yıllık toplantıları kapsamında uluslararası finans kuruluşları tarafından düzenlenen programlara katıldı ve bankalarla önemli temaslar gerçekleştirdi.

Çakar, TBB tarafından bu yıl 34'üncüsü düzenlenen geleneksel resepsiyona da ev sahipliği yaptı. Davete, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Bakan Yardımcısı Osman Çelik, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Sedat Önal, uluslararası banka ve diğer finansal kuruluşların temsilcileri ile bürokratlar, bankacılar ve Washington'da yerleşik Türkler katıldı.

Etkinliğe ilişkin değerlendirmelerde bulunan Alpaslan Çakar, "Ülkemizi ve finansal sektörümüzü tanıtmak amacıyla ilgili tarafları bir araya getirmeyi amaçladığımız resepsiyona yüksek ilgi ve katılımdan dolayı mutluluk duyduk." dedi.

"Birçok uluslararası banka ve finans kuruluşu ile bir araya geldik"

Alpaslan Çakar, toplantılar ve yapılan görüşmelere ilişkin, birçok uluslararası banka ve finans kuruluşu ile bir araya geldiklerini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Küresel ekonomik gelişmeleri, Türkiye'nin performansını, muhabirlik ilişkilerimizi görüştük, meslektaşlarımızın değerlendirmelerini dinledik, geleceğe yönelik iş ilişkilerimiz hakkında fikir alışverişlerinde bulunduk. Bu yılki öncelikli konular; korumacılık, kutuplaşma, ülkeler arasında büyüme farklılıkları, verimliliğe dayalı sağlıklı büyümenin sürdürülmesi, gelişmekte olan ülkelerde reform ve yüksek borçluluk düzeyinin yönetilmesi, coğrafi risklerin ticarete etkileri oldu."

Çakar, toplantılarda iki temanın ön plana çıktığını kaydederek, bunların "teknolojik gelişmeler" ile "sürdürülebilirlik" olduğunu söyledi.

Teknolojinin finansal sektörü ne yönde değiştirdiğinin ve geleceğe ilişkin etkilerinin tartışıldığını dile getiren Çakar, "Üretken yapay zeka teknolojilerinin kullanımının daha da yaygınlaşacağı konusunda herkes hem fikir. Sürdürülebilirlik tarafında ise, beraber ve hedef odaklı çalışmaların, çevresel risklerin yönetimi için standart düzenlenmelerin ve kamu-özel sektör uyumunun önemi vurgulandı." diye konuştu.

"Yatırımcıların ülkemize ilgisi yüksek düzeyde"

TBB Yönetim Kurulu Başkanı Çakar, yatırımcıların Türkiye'ye ilgisinin yüksek düzeyde olduğunu belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Büyüme performansı, enflasyondaki düşüş eğilimi, cari açığın daralması, rezervlerdeki güçlü pozisyon, bütçe uygulamalarında para politikasını destekleyici yaklaşım olumlu değerlendiriliyor. Uluslararası yatırımcılar gelişmiş ve gelişmekte olan çok sayıdaki ülkede yüksek borçluluk düzeyinin aksine, ülkemizde borçluluğun düşük düzeyde olmasının sağladığı manevra alanının farkındalar."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Derinkuyu Yeraltı Şehri’nde 5 bin yıllık kenevir izleri -Dr. Erdem Ulaş yazdı-

2024-10-24 21:02 - En Son Yazılar

TUSAŞ Ankara Kahramankazan yerleşkesine terör saldırısı

2024-10-23 16:23 - Asayiş

12. Boğaziçi Film Festivali'nin ikinci gününde 6 film izleyiciyle buluştu

2024-10-21 16:24 - Kültür Sanat

Şanlıurfa'da yangında mahsur kalan 2 çocuk vatandaşların açtığı battaniyeye atlayıp kurtuldu

2024-10-25 19:53 - Asayiş

Adana'da evde çıkan yangında 3 çocuk öldü

2024-10-22 10:57 - Asayiş

İsrail ordusu Gazze'nin kuzeyindeki Endonezya Hastanesi'ni ateşe verdi

2024-10-21 16:53 - Dünya

Trafiğe eylülde 212 bin 451 taşıtın kaydı yapıldı

2024-10-22 10:48 - Ekonomi

Muşlu öğrencilerin yapay zeka destekli "Ormangülü Yamyass" projesi Türkiye ikincisi oldu

2024-10-25 12:23 - Teknoloji

'12. Boğaziçi Film Festivali' törenle başladı

2024-10-19 00:01 - Kültür Sanat

Milli futbolcu Didem Karagenç, 2025 Avrupa Şampiyonası yolunda takımına güveniyor

2024-10-24 13:28 - Spor

İlgili Haberler

Bakan Bayraktar: Güney Kore ile nükleer enerji alanında ortak çalışmalar yürütmeyi hedefliyoruz

21:27 - Ekonomi

Amazon, ABD için yapay zeka ve süper bilgisayar altyapısına 50 milyar dolara kadar yatırım yapacak

20:42 - Ekonomi

Kuantum biliminin yüzyıllık yolculuğu Maltepe Üniversitesinde ele alındı

16:57 - Ekonomi

Gazprom: Şiddetli soğuklar, Avrupa’daki tüketicilere doğal gaz arzında tehlike yaratabilir

16:43 - Ekonomi

Gaziantep'teki İslahiye Ovası'nda buğday ekimine başlandı

15:13 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Bakan Yerlikaya, Trablus'ta Başbakan Dibeybe ve İçişleri Bakanı Trablusi ile görüştü

23:47 - Gündem

Trabzonspor, 10 kişi kalan Başakşehir'i 90+11. dakikada yendi

23:03 - Spor

İtalya'daki bölgesel seçimlerde sağ iktidar ve sol muhalefet ellerindeki bölgeleri tuttu

22:38 - Dünya

Trabzonspor deplasmanda RAMS Başakşehir'i yendi

22:32 - Spor

Konyaspor - Antalyaspor maçından gol sesi çıkmadı

22:18 - Spor