Amasyalı kadınlar ürettikleri kimonoları Japonya'ya satmak istiyor

Amasya Halk Eğitim Merkezinde, Japonların geleneksel kıyafeti kimonodan esinlenilerek dikilen kıyafetler, altı ülkeye ihraç edildi.

Çevre-Hayat - 4 yıl önce

Amasya
Merkezde, usta öğretici Şaziye Arslan ve kursiyer Seval Özal Arslan, internette gördükleri ve Japonya'da düğün, yaş günleri ve çay törenleri gibi özel günlerde giyilen kimonoya benzer kıyafetler üretmeye karar verdi.
Halk Eğitim Merkezinin Şehit Aziz Sağlam İmam Hatip Ortaokulunda açtığı kimono kursu ile 20 kursiyerce üretilmeye başlanan kimono modelleri Filistin, İsrail, Fransa, KKTC, Hollanda ve Almanya'ya internet üzerinden satıldı.

Şimdiye kadar 3 bine yakın kıyafet üreten kursiyer, sattıkları ürünlerle aile bütçesine katkı sağlıyor.
Usta öğretici Şaziye Arslan, AA muhabirine, tesettüre uygun olarak kimono modelleri ürettiklerini söyledi.
Önce yurt içinde talepler aldıklarını, birçok kente sosyal medya üzerinden satışlar gerçekleştirdiklerini anlatan Arslan, "Daha sonra baktık gerçekten ilerliyor ve yurt dışına bunu özellikle Avrupa’ya Almanya, Hollanda, Fransa'ya satışlarımız başladı. Kıbrıs, daha sonra Ortadoğu'ya açıldık. Filistin, İsrail... Şu anki hayalimiz Japonya'ya ürettiğimiz kimonoları tanıtmak." dedi.

Kursiyerlerden Seval Özal Arslan da boş vaktini değerlendirmek için kursa katıldığını ve şimdi aile ekonomisine katkı sağladığını belirterek "Kursta kimono, tunik, elbise dikmeye başladım. Çevreme yakın ailelere, sonra internetten satış yaptım. Sürekli talep oldu, bu taleple birlikte yetişememeye başladım. Yurt dışından siparişlerimiz var. Çok iyi yerlere geleceğimize inanıyorum." diye konuştu.

"Kimonoyu Japonya'ya satacağız"

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Türkmen, kimono kursunun hem öğrenme hem istihdama yönelik olduğunu söyledi.
Kursiyerleri başarılarından dolayı tebrik eden Türkmen şunları kaydetti:
"Amasya'da kursiyerlerimiz tarafından Japon kimonosunun üretildiğini, Avrupa başta olmak üzere birçok ülkeye Almanya, Fransa, Hollanda dahil olmak üzere, KKTC, İsrail ve Filistin’e satıldığını duymak, bu öğrenme alanının bu şekilde aktif kullanıldığını görmek ve aile bütçelerine de katkıyı görmek bizim adımıza umut verici, gurur verici. Benzer çalışmaları sürekli desteklemeye gayret edeceğiz. Umuyoruz satış yapılan ülkelerin sayısı artacak ve kimonoyu Japonya'ya da satacağız."
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Malezya Kralı Sultan Abdullah Şah, resmi ziyaret için Türkiye'ye gelecek

2022-08-14 15:34 - Gündem

TEKNOFEST Uluslararası Serbest Görev İHA Yarışması sonuçları açıklandı

2022-08-15 15:28 - Teknoloji

Kastamonu ve Sinop'ta sel felaketinde vefat edenler anıldı

2022-08-11 17:11 - Gündem

Avladığı yılanı bütün yutarak boğulma tehlikesi yaşayan kartalın tedavisi sürüyor

2022-08-17 12:28 - Çevre-Hayat

Milli voleybolcu Hande Baladın oyun karakteri oldu

2022-08-18 14:09 - Spor

Usyk ile Joshua arasındaki rövanş maçı 20 Ağustos'ta

2022-08-17 19:07 - Spor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna'ya günübirlik çalışma ziyareti gerçekleştirecek

2022-08-16 20:55 - Gündem

Medipol Başakşehir-Royal Antwerp maçını Fransız hakem Jerome Brisard yönetecek

2022-08-14 14:41 - Spor

Lösemili Nagima Türkiye'de yaşama tutundu

2022-08-16 13:44 - Çevre-Hayat

Amasyalı kadınlar ürettikleri kimonoları Japonya'ya satmak istiyor

2022-08-18 14:12 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Muş'ta karla kaplı köyde yaşayanlar, zorlu kış şartlarına göğüs geriyor

16:28 - Çevre-Hayat

Ilgaz ve Yaralıgöz dağlarında kar manzarası havadan görüntülendi

14:08 - Çevre-Hayat

Yurt dışından gelen gençlerle iletişim sayesinde İngilizce öğreniyorlar

13:08 - Çevre-Hayat

"Yaralı kanatlar" Van'daki merkezde yapılan tedaviyle hayata tutunuyor

12:18 - Çevre-Hayat

Minik satranç oyuncusunun, Akkuyu NGS sahasını görme hayali gerçekleştirildi

12:13 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

İsrail ordusu, Tahran'a yeni bir saldırı dalgası başlattığını duyurdu

01:08 - Dünya

Real Madrid'de Kylian Mbappe bir süre sahalardan uzak kalacak

00:43 - Spor

NYT: ABD Başkanı Trump'ı İran'a saldırmaya İsrail Başbakanı Netanyahu teşvik etti

00:37 - Medya

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy Kiev'de iftar programına katıldı

00:08 - Dünya

Hollanda'da Cami Meydanı'nda düzenlenen sokak iftarına yaklaşık 1500 kişi katıldı

00:02 - İslam-Hayat - Ramazan 1447