?>

'Alev savaşçıları' Marmaris'teki yangını söndürmekte kararlı

Muğla'nın Marmaris ilçesinde devam eden orman yangınında yılmadan çalışan orman işçileri ve itfaiye ekipleri, "yeşil vatan"ı alevlerden korumak için canla başla mücadele ediyor.

Gündem - 3 yıl önce

Muğla

İlçede 21 Haziran'da başlayan orman yangınıyla mücadele için Türkiye'nin dört bir yanından yangın bölgesine gelen orman işçileri ve itfaiye ekipleri yoğun çalışmalarını sürdürüyor.

Uykusuzluk ve dumandan gözleri kızaran "alev savaşçıları", sarp arazide ulaşılamayan noktalara metrelerce hortum çekerek yangına müdahale ediyor. Ekipler, söndürdükleri bölgelerde ağaçları kurtarmanın huzuruyla kısa süreliğine dinleniyor.

Gece gündüz demeden bazen yemek yemeye bile fırsat bulamayan, botlarını yastık yaparak kısa süre uyuyan ekiplerin, bölgedeki mesailerine devam ediyor.

Balıkesir Orman İşletme Müdürlüğünde görevli orman işçisi Tuncay Sakar, Marmaris'e geldiklerinden bu yana uykusuz bir şekilde alevlere müdahale ettiğini söyledi. Son ağacı kurtarıncaya kadar çalışmaya devam edeceklerini aktaran Sakar, "Gözümüzde hala uyku yok. Fedakarca çalışmaya devam edeceğiz. Devletimiz nerede görev verirse biz her zaman çalışmaya hazırız. Sosyal medyada bazı paylaşımlar bizi üzüyor. Sosyal medyadan görüldüğü gibi değil. Arazi çok sarp. Hiç istirahat etmeden yangına girdim, ulaşılamayacak denilen noktalara bile müdahale ediyoruz. İşçisiyle, itfaiyesiyle, vatandaşlarıyla yangını söndürmek için çabalıyoruz." dedi.

"Yangın tamamen sönene kadar buradayız"

Orman işçisi Mutlu Kaçar, Edremit'ten geldiklerini, "yeşil vatanı" korumak için çaba gösterdiklerini kaydetti.

Sarp arazide zor da olsa çalışmalarını yılmadan sürdürdüklerini anlatan Kaçar, "Ne zaman burada yangın bitti biz o zaman memleketimize döneceğiz. Yangını söndürene kadar burada alevlerle mücadele etmeye devam edeceğiz." diye konuştu.

Burdur Belediyesi İtfaiye Müdürü Mehmet Ali Ballak, yangını duyar duymaz harekete geçerek ilçeye geldiklerini ifade etti.

Gönüllü işçilerle yangının batı kanadından gelen kolu kesmeyi başardıklarını anlatan Ballak, şöyle konuştu:

"Yeşil vatan hepimizin. Bir ağaç bile kurtarmış olmanın mutluluğu uykusuzluğumuzun, yorgunluğun önüne geçiyor. Burada birçok ilden ekipler var. Vatan hepimizin vatanı. Burada il ayrımı yok. Aynı bilinç ve motivasyonla müdahale ediyoruz."

Burdur İtfaiye Müdürlüğünden Veli Erkaya da gönüllü işçilerle bir ekip oluşturarak canla başla saatlerdir çalıştıklarını dile getirdi. Erkaya, insanların canlarına, mallarına zarar gelmemesi için de evlerin çevresinde nöbet tuttuklarını ifade ederek, "Yangın tamamen sönene kadar buradayız. Yangını söndürmenin huzuruyla evimize dönmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Orman bölge müdürlüğünden eğitim alan orman gönüllüsü Eyüp Çınar, yangının ilk çıktığı andan itibaren alevlere müdahale ettiklerini belirtti. Çınar, yorgunluk yaşamalarına rağmen bir ağacı bile kurtarmanın heyecanıyla çalıştıklarını vurguladı.

Orman gönüllüsü Levent Çelik de Marmaris'te yelkenli teknesi bulunan kişilerden oluşan bir ekip kurduklarını ve orman bölge müdürlüğünden eğitim aldıklarını söyledi. Çelik, "Vatanımıza ve doğaya olan sevgi uyumadan saatlerce çalışma motivasyonu sağlıyor. Denizciyiz. Mavi vatanı sevdiğimiz gibi yeşil vatanı da seviyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Giresunspor, Doğan Can Davas ile anlaştı

2022-06-22 18:40 - Spor

FETÖ'nün Poyrazköy soruşturmasında kumpas davası başladı

2022-06-20 13:07 - Gündem

Afganistan'da arama kurtarma faaliyetlerine ara verildi

2022-06-22 22:55 - Dünya

İngiltere, AİHM kararlarını görmezden gelecek şekilde İnsan Hakları Yasası'nı değiştirecek

2022-06-22 12:13 - Dünya

'Alev savaşçıları' Marmaris'teki yangını söndürmekte kararlı

2022-06-23 12:44 - Gündem

Avrupa'da doğal gaz fiyatları iki haftada yüzde 60 arttı

2022-06-23 09:34 - Dünya

Yunanistan'da sağlık çalışanları grev yaptı

2022-06-22 16:40 - Dünya

İsrail’de koalisyon hükümetinin günleri sayılı mı?

2022-06-17 15:07 - Dünya

İsrail'de koalisyonun çöküşüyle Netanyahu'nun yeniden başbakanlığı gündemde

2022-06-23 11:35 - Dünya

Aksaray'da Fatih Millet Bahçesi hizmete açıldı

2022-06-18 17:13 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Kahramanmaraş'ta 4,0 büyüklüğünde deprem

06:43 - Gündem

Malatya'da depremde hasar gördüğü için patlayıcıyla yıkılan site yeniden yapıldı

18:57 - Gündem

TCG Anadolu, Çanakkale'den İstanbul'a 'Zafer Yolculuğu'nu tamamladı

18:53 - Gündem

Siyasilerden Emine Erdoğan'ın Melania Trump'a gönderdiği Gazze mektubuna ilişkin paylaşım

18:48 - Gündem

İstanbul Boğazı'nda deniz konvoyuyla Gazze eylemi

18:13 - Gündem

Günün Manşetleri

Kahramanmaraş'ta 4,0 büyüklüğünde deprem

06:43 - Gündem

Tunus'taki ABD Büyükelçiliği önünde Gazze'deki 'açlık' protesto edildi

03:43 - Dünya

İsrailliler, Gazze kentini işgal kararına karşı esir takası anlaşması talebiyle protesto düzenledi

01:18 - Dünya

ECB Başkanı Lagarde, Avrupa işgücü piyasasının son dönemde şokları beklenmedik şekilde iyi atlattığını söyledi

01:16 - Ekonomi

Lübnan, ülkenin güneyinde İsrail'in tampon bölge kurma niyetinin 'resmi olarak' bildirildiği iddialarını reddetti

01:16 - Dünya