?>

Ağaçların üzerinde 9 metre yükseklikte kulübe

Samsun'un 19 Mayıs ilçesinde yaşayan 84 yaşındaki Kenan Pehlivan'ın, bahçesindeki ağaçların üzerine bulunan kulübesi ilgi çekiyor.

Çevre-Hayat - 6 yıl önce

Samsun

Samsun'un 19 Mayıs ilçesinde yaşayan 84 yaşındaki Kenan Pehlivan'ın, bahçesindeki ağaçların üzerine bulunan kulübesi ilgi çekiyor.

Kızılırmak Deltası sınırları içinde yer alan Yörükler Mahallesi'nde eşiyle yaşayan Pehlivan, 8 yıl önce müstakil evinin bahçesinde yan yana olan iki çınar ağacının dallarının üzerine tahta ile sac kullanarak 5 metrekarelik bir kulübe yaptı.

Pehlivan, merdivenle çıktığı yerden 9 metre yüksekliğindeki kulübede özellikle yazları vakit geçiriyor.

Kenan Pehlivan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, emekli olduktan sonra köyüne yerleştiğini söyledi.

Bahçesindeki ağaçların dalları çok büyüyünce çevredeki evlerin çatılarına zarar vermeye başladığını belirten Pehlivan, "8 yıl önce dalları budadım. Ağaçların gövdesi oldukça kalındı. Bunu değerlendirmek istedim. Ağaçların üzerine bir kulübe yapmaya karar verdim." dedi.

Başta eşi ve çocuklarının buna karşı çıktığını ama kendisinin kulübeyi yapmada kararlı olduğunu dile getiren Pehlivan, "Kulübeyi iki ayda tamamladım. Şimdi eşim ve çocuklarım da alıştı. Burada yatıyorum, dinleniyorum, bağlama çalıyorum." ifadesini kullandı.

Yazları hava sıcaklıkları arttığı dönemde zamanını genellikle ağacın üzerindeki kulübede geçirdiğini anlatan Pehlivan, bazen geceleri de burada kaldığını aktardı.

Kulübenin yerden 9 metre yükseklikte bulunduğuna işaret eden Pehlivan, "Kulübeye ahşap bir merdivenle çıkıyorum. Görenler şaşırıyor. Merdivenler biraz eskidi ama ben buraya çıkmaya alıştım. Rahatça çıkıyorum. Çevremdeki insanlar, hatta deltaya gelen ziyaretçiler de gelip kulübeye yakından bakıyor. İnsanların ilgisini çekiyor." diye konuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

'AB'nin üyelik için Türkiye ile oynadığı oyunlar saygısızlık'

2019-04-24 14:37 - Dünya

Tuvali yaprak, boyası reçel

2019-04-20 16:51 - Kültür Sanat

Denize düşen şahıs böyle kurtarıldı

2019-04-23 14:24 - Asayiş

Tutuklama kararını duyunca intihar etmeye kalktı

2019-04-19 22:22 - Asayiş

Van'da 261 düzensiz göçmen yakalandı

2019-04-22 12:37 - Gündem

En fazla çocuk işçi tarım sektöründe

2019-04-22 16:30 - Genel

Kontrolden çıkan cip istinat duvarına çarptı: 2 ölü, 3 yaralı

2019-04-22 21:15 - Asayiş

TİKAV 10 yılda 100 bin kişiye dokunacak

2019-04-20 12:32 - Genel

Ağaçların üzerinde 9 metre yükseklikte kulübe

2019-04-26 18:37 - Çevre-Hayat

İstanbul Valiliğinden çocuğa cinsel istismar olayıyla ilgili açıklama

2019-04-25 01:02 - Gündem

İlgili Haberler

Edirne'de sıcak hava etkili oluyor

17:17 - Çevre-Hayat

Emir Dağları'ndaki yılkı atları dronla görüntülendi

17:13 - Çevre-Hayat

Mersin sahillerinde bayramın son günü hareketlilik yaşanıyor

17:07 - Çevre-Hayat

İstanbul'da bayramın son günü vatandaşlar sahil ve parklarda vakit geçirdi

17:02 - Çevre-Hayat

Sinop Tarihi Cezaevi ve Müzesi’ni bayram tatilinde binlerce kişi ziyaret etti

16:58 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Türkiye, Londra Teknoloji Haftası'nda en büyük ülke pavilyonuyla teknoloji gücünü sergiliyor

18:42 - Ekonomi

Los Angeles'taki düzensiz göçmenlere destek protestoları gece boyunca sürdü

18:37 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeyrek için taziye mesajı

18:33 - Siyaset

Berlin'de, İsrail'in 'Madleen' gemisine saldırısı protesto edildi

18:23 - Dünya

Madleen yelkenlisinde alıkonulan 12 aktivistin hala İsrail’e getirilmediği bildirildi

18:08 - Dünya