?>

Tuvali yaprak, boyası reçel

Gaziantep'te yaşayan muhasebe ve finans öğretmeni Yusuf Çakmak, kuş tüyünden fasulyeye, kabak çekirdeğinden ağaç yaprağına kadar her türlü nesneyi, manzara resimleriyle süslüyor.

Kültür Sanat - 7 yıl önce

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'te yaşayan muhasebe ve finans öğretmeni Yusuf Çakmak, kuş tüyünden fasulyeye, kabak çekirdeğinden ağaç yaprağına kadar her türlü nesneyi, manzara resimleriyle güzelleştiriyor.

İlkokulda resim yeteneğini fark ettikten sonra sıra dışı olmanın peşine düşen Çakmak, çizim ve boyamalarında ise ketçap, çikolata, reçel gibi maddeleri de kullanıyor.

Ressam Yusuf Çakmak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, işten kalan zamanını resim yaparak geçirdiğini söyledi. İlkokuldan beri sanata ilgisi olduğunu anlatan Çakmak, okulda düzenlenen resim yarışmasında birinci olduktan sonra kendisini bu alanda geliştirmeye başladığını kaydetti.

Arkadaşlarının basit çizimler, kendisinin ise manzara resimleri yaptığını dile getiren Çakmak, "Ortaokulda arkadaşlarımın resmini yapmaya başladım. Lisede ressam olarak tanınıyordum. Üniversitede kara kalem beni tatmin etmemeye başladı. Tükenmez kalem, mürekkeple resim yapmaya başladım. Sonra ketçap, çikolata reçel gibi maddelerle eserler yapmaya başladım." dedi.

"Sıradan değil sıra dışının peşindeydim"

Çakmak, yaptığı resimlerin ve kullandığı yöntemlerin kendisini tatmin etmemeye başladığına dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Çınar yapraklarına üç boyutlu resimler yapıyorum. Sıradan değil sıra dışının peşindeydim. Bunu da başardığımı düşünüyorum. En küçüğünden başlayarak her türlü nesnenin üzerine resim yapıyorum. En küçük nesneler bile bana büyük geliyor. İncir çekirdeğine, soğan zarına, kibrit çöpüne bile resim yaptım. Sanatın yalnızca kağıt, tablo ve tuvalden ibaret olmadığını göstermeye çalışıyorum. Her nesne üzerinde bir sanat var. Bunu görebilmek, yansıtabilmek lazım. Bunu başardığıma inanıyorum. Akışkan nesnenin üzerine resim yapıyorum. Yumurta akına gün batımını yaptım. Kaymak, krema üzerine eser çıkarabiliyorum."

Resim yaptıkça mutlu olduğunu dile getiren Çakmak, sanatını daha da ilerletmek istediğini ifade etti.

Minyatür resim konusunda Hasan Kara'dan sonra bayrağı devralmak istediğine dikkati çeken Çakmak, "Bu sanat keskin göz, hassas el gerektiriyor. Bu sanatı ben de başkasına devredersem mutlu olurum. Bu sanatın kaybolmaması lazım. Şiir, kitap gibi kuşaktan kuşağa aktarılarak devam ettirmek lazım." diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Bingöl'de çocuğun bayrak sevgisi görüntülere yansıdı

2019-04-18 15:37 - Gündem

Red Bull Flick şampiyonunu arıyor

2019-04-17 14:06 - Ekonomi

Kadir Mısıroğlu yoğun bakımda

2019-04-16 14:55 - Gündem

Zülküf Peygamber Türbesi'nden hırsızlık

2019-04-17 17:17 - Gündem

41. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği korteji yapıldı

2019-04-15 20:07 - Gündem

Libya’da Hafter güçlerine ait askeri uçak düştü

2019-04-14 21:59 - Dünya

Djokovic'ten Monte Carlo'ya erken veda

2019-04-20 00:21 - Spor

Hac ve Umre için enfeksiyon kontrol rehberi yayınlandı

2019-04-17 12:48 - Sağlık

Avrupa'da 'Buyurun ben Müslümanım' etkinliği

2019-04-13 21:17 - Dünya

Suruçlu hokeycilerin hedefi Avrupa şampiyonluğu

2019-04-15 15:02 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Diyarbakır 9. Kitap Fuarı devam ediyor

21:28 - Kültür Sanat

Eğitim modülüyle 'Diyarbakır mutfağı' Türkiye'ye açıldı

11:52 - Kültür Sanat

Türkiye’nin Erbil Başkonsolosluğu, Cumhuriyet’in 102. yılı dolayısıyla konser düzenledi

03:55 - Kültür Sanat

Iraklı sanatçılar grafiti sanatını kullanarak Bağdat'ın duvarlarını kültürel mesajlarla süslüyor

15:23 - Kültür Sanat

Renkli boyaları elinden düşürmeyen Hakime teyze evini resim galerisine dönüştürdü

11:48 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

İsrail, Mısır arama kurtarma ekiplerinin Gazze Şeridi'ne girmesini kabul etti

00:08 - Dünya

Luccas Claro'da "yırtık, çıkık ve kırık" tespit edildi

23:48 - Spor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Enflasyonla mücadeleyi önceliklendirmiş durumdayız

23:28 - Siyaset

Trabzonspor'dan 131 hafta sonra 4'te 4'lük seri

22:37 - Spor

ABD'de Pentagon'un asker maaşlarını ödeyebilmek için bağış alması tartışılıyor

21:38 - Dünya