?>

Adnan Oktar'ın kaçışına ilişkin fotoğraflar iddianamede

Adnan Oktar suç örgütüne yönelik, 226 şüpheli hakkında hazırlanan iddianamenin delil klasörlerinde, Oktar ve örgütün 2 numaralı ismi Ürer'in, 11 Temmuz 2018'de düzenlenen operasyon öncesi kaçtıklarına dair fotoğraflar ortaya çıktı.

Gündem - 6 yıl önce

İstanbul

Adnan Oktar suç örgütüne yönelik, Oktar'ın da aralarında bulunduğu 171'i tutuklu 226 şüpheli hakkında hazırlanan iddianamenin delil klasörlerinde, Oktar ve örgütün iki numaralı ismi Didem Ürer'in 11 Temmuz 2018'de düzenlenen operasyon öncesi Kandilli'deki villada yer alan gizli geçitten kaçtıklarına dair fotoğrafların olduğu ortaya çıktı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından hazırlanan, gönderildiği İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamenin soruşturmaya ilişkin delil ihtiva eden ek klasörlerde yer alan, Oktar ve örgütün iki numaralı ismi Didem Ürer ile örgüt üyesi olduğu belirtilen bazı kadınların operasyondan kaçış anlarıyla ilgili fotoğraflar dikkati çekti.

İddianameye giren tutanaklarda, İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Adnan Oktar suç örgütüne yönelik 11 Temmuz 2018 günü sabah saat 06.00 sıralarında gerçekleştirilen operasyonu, Kandilli'deki villasına kurdurduğu kamera düzeneğiyle dakikalar önce öğrendiği belirtilen Oktar'ın, gözaltına alınmadan, yanındakilerle villadaki gizli bir geçitten kaçtığı kaydediliyor.

Sanıkların kaçış anına ilişkin fotoğraflarda, Kandilli'deki villadan yola doğru inen gizli bir geçit olduğu ortaya çıkarken, bu kişilerin operasyondan dakikalar önce ana yola, bu geçitten indikleri gözleniyor. Örgüt üyesi olduğu belirtilen bazı kadınların da bu yolu kullandıkları ifade ediliyor.

Görüntü tutanaklarında, örgüt elebaşı Oktar ve Ürer'in operasyon günü sabah saat 05.22'de gizli geçitle gidilen yolda bekletilen araçlarına bindikleri, buradan da hızlı bir şekilde ayrıldıkları aktarılıyor. Ayrıca spor kıyafetli diğer kadınların da gizli yoldan geçtikleri sırada ellerinde valizler taşıdıkları kaydediliyor.

Maslak'ta yakalanmıştı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce 11 Temmuz 2018 sabahı saat 06.00 sıralarında düzenlenen operasyonda, operasyonu dakikalar önce öğrenen Oktar ve yanındakilerin ilk etapta kaçtıkları, daha sonra gözaltına alındıkları öğrenilmişti.

Arabalarıyla Sarıyer'e giderken Maslak'ta yakalanan Oktar ve Ürer'den yüklü miktarda döviz ele geçirildiği kaydedilmişti. Soruşturmada Oktar'ın aralarında bulunduğu 167 şüpheli tutuklanmıştı.

İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 171'i tutuklu 226 sanık yer alıyor.

Soruşturma kapsamında, mağdur ve müşteki sıfatıyla 125 kişinin ifadesine başvurulduğu belirtilen iddianamede, sanıklardan 25'inin etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak için başvuruda bulunup bu konuda beyanlarının alındığı ifade ediliyor.

Örgütün kurucu ve yöneticisi olan şüpheli Adnan Oktar'ın elebaşılığındaki silahlı suç örgütünün biri firari 13 yöneticisi bulunduğu ve soruşturma kapsamında 171'i tutuklu 226 şüpheli olduğu anlatılan iddianamede, şüphelilerin cezalandırılması istenen suçlar şöyle:

"Siyasal veya askeri casusluk suçuna teşebbüs etme, suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme, suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma, suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmamakla birlikte örgüte yardım etme, cinsel istismar, cinsel saldırı, 6136 Sayılı Kanun'a muhalefet, eğitim ve öğretim hakkının engellenmesi, şantaj, eziyet, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, suçtan kaynaklanan mal varlığını değerlerini aklama, hakaret, 3628 Sayılı Mal Varlığı Bildiriminde Bulunulması, Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunu'na muhalefet, kişiler arasındaki konuşmaların dinlenmesi ve kayda alınması, dolandırıcılık, tehdit, kişisel verilerin kaydedilmesi, kasten öldürmeye teşebbüs, silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte yardım etme, 5607 Sayılı Kaçakçılık Kanunu'na muhalefet, resmi belgeyi bozmak, yok etmek veya gizlemek, resmi belgede sahtecilik ve suçluyu kayırma."

İlk duruşma 17 Eylül'de

İddianamenin gönderildiği İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi, iddianamenin kabulüne ve ilk duruşmanın 17 Eylül 2019'da Silivri Ceza İnfaz Kurumları karşısındaki büyük salonda yapılmasına karar verdi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Nesli tükenmekte olan bitkiler laboratuvarda yetiştiriliyor

2019-08-19 18:12 - Teknoloji

Kırmızı ışıkta geçenler 'drone'a yakalandı

2019-08-13 20:42 - Gündem

Üç belediye başkanı terör bağlantısı nedeniyle görevden uzaklaştırıldı

2019-08-19 11:57 - Gündem

Fenerbahçe, Frey'i Nürnberg'e kiraladı

2019-08-19 20:02 - Spor

Gönül gözleriyle sahnenin ışığı oluyorlar

2019-08-18 16:02 - Çevre-Hayat

'Kadınlar bu meyveye ilgi gösteriyor'

2019-08-18 16:37 - Sağlık

Eski 'Blackwater' personeline müebbet

2019-08-15 00:52 - Dünya

İznik'te yaban mersininin kilogramı 30 liraya alıcı buluyor

2019-08-15 14:47 - Ekonomi

'Mutlu şehrin' otelleri doldu

2019-08-13 17:57 - Gündem

'UEFA Süper Kupa maçını kazanacağımıza inanıyorum'

2019-08-13 23:42 - Spor

İlgili Haberler

DMM, "Orman Yangınları ile İlgili İddialar ve Gerçekler" bülteni hazırladı

23:47 - Gündem

47 ilde 40 derecenin üzerinde sıcaklık görüldü

23:43 - Gündem

Bugün 47 ilde 40 derecenin üzerinde sıcaklık görüldü

22:52 - Gündem

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, Vakıf Mağaza'yı ziyaret etti

16:38 - Gündem

Hatay İskenderun'da şehit olan iki asker son yolculuklarına uğurlandı

15:13 - Gündem

Günün Manşetleri

Gazze'deki Filistin hükümeti: Kıtlık giderek şiddetleniyor ve İsrail soykırıma devam ediyor

00:28 - Dünya

Suriyeli yetkili, Süveyda ilinden 150 bin sivilin tahliye edildiğini bildirdi

23:22 - Dünya

Almanya'da yolcu treninin raydan çıkması sonucu 3 kişi öldü

22:58 - Dünya

Bugün 47 ilde 40 derecenin üzerinde sıcaklık görüldü

22:52 - Gündem

ABD ve AB'den ticaret anlaşması

22:47 - Ekonomi