?>

Türk gönüllülerden Nijer'de binlerce kişiye kurban eti

Türk Kızılay, Türkiye Diyanet Vakfı, İHH İnsani Yardım Vakfı ve Sadakataşı Derneğinin de aralarında bulunduğu 30'a yakın Türk sivil toplum kuruluşu, Nijer'de 70 bin hisseye ait kurban etlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı.

Dünya - 6 yıl önce

İdlib

Türk Kızılay, Türkiye Diyanet Vakfı, İHH İnsani Yardım Vakfı ve Sadakataşı Derneğinin de aralarında bulunduğu 30'a yakın Türk sivil toplum kuruluşu, Nijer'de 70 bin hisseye ait kurban etlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı.

Türk Kızılay Ekip Başkanı Orhan Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2005 yılından bu yana insani yardım için Nijer'e geldiğini aktararak "Türk Kızılay olarak Niamey, Tera, Koulbaga, Sana ve Saya başta olmak üzere 7 bölgede bin 957 büyük baş hayvan kesimi yaptık ve 20 binden fazla aileye kurban eti ulaştırdık." dedi.

Kılıç, Türk sivil toplum kuruluşlarının Müslümanları birbirine yakınlaştırmakta büyük katkı sağladığını belirterek "20 yıl önce kurban fakirin et yediği bir bayram iken bugün Türk sivil toplum kuruluşları aracılığı ile Müslüman dünyanın buluşma, barışma ve birbirinden haberdar olma bayramına dönüşmüştür." diye konuştu.

Sadakataşı Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Safa Morgül ise Kurban Bayramı kapsamında 30'a yakın sivil toplum kuruluşu ile çalıştıklarını aktararak "Türkiye halkının mazlum coğrafyalarda insani yardım yapmak için sivil toplum kuruluşlarına verdiği bağışlar ülkemiz için gurur verici bir tablodur. Osmanlı'dan gelen ümmet bilinci ile bu coğrafyaları sömürmek yerine ihya ve inşa etmek için çaba sarf etmeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Öte yandan Türk Kızılay, iç savaşın sürdüğü Suriye'de 2 bin 200 hisse kurban etini ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı.

Türk Kızılay Suriye İnsani Yardım Koordinatörlüğü Operasyon Yöneticisi Fatih Kökcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı'nda çatışmazlık bölgesi İdlib ile terörden arındırılan Fırat Kalkanı ve Zeytindalı Harekatı bölgelerinde kurban eti dağıtımı gerçekleştirdiklerini söyledi.

Kökcan, ihtiyaç sahiplerine 2 bin 200 hisse kurban eti ulaştırdıklarını belirtti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Sudan'da İhvan mensuplarının 'ülkeyi terk etmeleri' istendi

2019-08-09 13:12 - Dünya

Jennifer Lopez'e Antalyaspor forması

2019-08-08 16:47 - Gündem

Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı bölgelerinde Kurban Bayramı hazırlıkları

2019-08-09 15:17 - Dünya

Emiliano Sala'nın hayatını kaybettiği uçak kazasına ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı

2019-08-14 21:57 - Dünya

Son 12 aylık cari denge yaklaşık 17 yılın ardından fazla verdi

2019-08-09 15:17 - Ekonomi

Kestane dalını sepete dönüştüren usta eller zamana direniyor

2019-08-11 17:37 - Çevre-Hayat

Hong Kong'daki protestolarda polisten göz yaşartıcı gazla müdahale

2019-08-10 20:37 - Dünya

Eski Pakistan Başbakanı Navaz Şerif'in kızına 12 gün hapis

2019-08-09 15:22 - Dünya

Himalayaların anaerkil kabilesi: Mosuolar

2019-08-08 14:37 - Dünya

Ekran, fiziksel aktiviteye rağmen çocukları obez yapıyor

2019-08-09 19:17 - Sağlık

İlgili Haberler

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'dan Erdoğan'ın BM'deki "KKTC'yi tanıyın" çağr

02:53 - Dünya

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar 2025 seçim bildirgesini açıkladı

01:53 - Dünya

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy: Rus tarafıyla liderler düzeyinde görüşmeye hazırım

23:23 - Dünya

Hamas, Trump'ın Gazze'de ateşkes anlaşmasını reddettikleri iddiasını yalanladı

22:27 - Dünya

Guterres: İnsafsız insan acılarının yaşandığı bir çağa girdik, BM ilkeleri kuşatma altında

21:32 - Dünya

Günün Manşetleri

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'dan Erdoğan'ın BM'deki "KKTC'yi tanıyın" çağr

02:53 - Dünya

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar 2025 seçim bildirgesini açıkladı

01:53 - Dünya

AFAD'dan Doğu Karadeniz'deki yağışların ardından yapılan çalışmalara ilişkin açıklama

01:18 - Gündem

Adalet Bakanı Tunç, Suudi Arabistan'ın Milli Gün resepsiyonunda konuştu

00:47 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump'ın da katıldığı Gazze toplantısı yapıldı

00:32 - Siyaset