?>

Aç-sefil "Suriyeli çocukların eğitimi için" AB 150 milyon avro hibe bağışladı

Dünya Bankasınca, finansmanı AB Delegasyonunca karşılanmak üzere Türkiye'de geçici koruma altındaki Suriyeli çocukların eğitimi için 150 milyon avroluk hibe sağlandı.

Ekonomi - 8 yıl önce

ANKARA

Dünya Bankasınca, finansması AB Delegasyonu tarafından karşılanmak üzere Türkiye'de geçici koruma altında bulunan Suriyeli çocukların eğitimi için 150 milyon avroluk hibe sağlandı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Merkez Binada, Suriyeli öğrencilerin eğitimi için hibe desteğini içeren protokol imza törenine, MEB Müsteşar Yardımcısı Ercan Demirci, Dünya Bankası Türkiye Direktörü Johannes Zutt, AB Delegasyonu İşbirliği Bölüm Başkanı Simona Gatti katıldı.

Türkiye'de 3 milyona yakın Suriyelinin misafir edildiğini dile getiren Demirci, ülkenin neredeyse nüfusunun yüzde 5'ine karşılık gelen bir kitleyi misafir etmeyi bir yük olarak değil insani bir sorumluluk gördüklerini söyledi.

"150 milyon avro 2 bin 600 derslik demek"

Suriyeli çocukların eğitime kavuşturulmasıyla ailelerinin de risklerden korunduğuna dikkati çeken Demirci, şöyle devam etti:

"Yaklaşık 200 bin dolayındaki çocuk, Türk eğitim sistemi içinde aynı okullarda, aynı sınıflarda nitelikli eğitime ulaşmış durumdalar. 300 bine yakın Suriyeli çocuk da geçici eğitim merkezlerinde, hem Türkçe hem telafi programları, hem de kendi dilleri ve kültürleriyle ilgili eğitim alıyorlar. Bununla beraber toplamda 500 bin çocuğa ulaştık diyebiliriz. Delegasyonla beraber yürüttüğümüz proje kapsamında, daha geniş bir kitleyi gelecek yıl okullara hazırlamak için nitelikli bir iş birliği yapıyoruz."

Demirci, daha önce aracı kuruluş olarak Alman Kalkınma Bankası ile Suriyeli öğrencilerin eğitimine yönelik 115 milyon Avroluk değerinde bir protokol imzalandığını bildirdi.

Dünya Bankası ile bugün imzalanan hibe programının 150 milyon avro olduğunu aktaran MEB Müsteşar Yardımcısı Ercan Demirci, "Bu da takriben 2 bin 600 derslik demek. Ulaştığımız rakam hedef kitle dikkate alındığında önemli bir rakam. Suriyeli çağ nüfusu dikkate alındığında 830 bin çocuk şu anda muhatabımız. Bununla beraber geriden gelen yaklaşık 360 bin dolayında 0-4 yaş aralığında çocuk var." bilgisini paylaştı.

"Türkiye ne kadar alicenap olduğunu gösterdi"

Dünya Bankası Türkiye Direktörü Zutt, Suriyeli çocukların eğitimi için verdikleri katkılar dolayısıyla MEB'e, finansman için de Avrupa Birliği'ne teşekkür etti.

Dünya Bankası Başkanı ile Türkiye'nin görüşmelerinde en acil ihtiyacın eğitim olduğunun dile getirildiğini aktaran Zutt, Bu kapsamda finansmanı AB tarafından sağlanmak üzere Dünya Bankası olarak 150 milyon avro değerindeki hibe anlaşmasını imzalamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

AB Delegasyonu İşbirliği Bölüm Başkanı Gatti de Tük hükümetine 3 milyona yakın Suriyeli'ye ev sahipliği yaparak ne kadar alicenap olduğunu gösterdiğini vurguladı.

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Aç-sefil "Suriyeli çocukların eğitimi için" AB 150 milyon avro hibe bağışladı

2017-01-27 21:52 - Ekonomi

Tunceli'de 400 kilogram amonyum nitrat ele geçirildi

2017-01-25 00:07 - Gündem

Bosna Hersek'te 'Osmanlı Mimarisinin İncileri' sergisi açıldı

2017-01-27 01:52 - Kültür Sanat

'Turizmde 2017 yılı 2016'dan daha güzel olacak'

2017-01-27 00:12 - Kültür Sanat

Yurda 10'da bir fiyatına sokulan lüks aracı satın alan 3 iş adamı gözaltına alındı

2017-01-27 19:22 - Yerel haber-Şirket Haber

Gaffar Okkan şehit edilişinin 16. yılında anıldı

2017-01-24 17:22 - Gündem

'Türkiye'nin israf ettiği gıdayla Suriye doyar'

2017-01-23 13:52 - Ekonomi

CHP'den yabancı sermayenin araştırılması için önerge

2017-01-26 12:37 - Siyaset

Marmara'da fırtına bekleniyor

2017-01-26 12:42 - Çevre-Hayat

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Madagaskar'da

2017-01-25 01:22 - Gündem

İlgili Haberler

McDonald's'ın küresel satışları bu yılın ilk çeyreğinde düştü

17:23 - Ekonomi

Su ürünü ve hayvansal mamul ihracatçısı şirketler ödüllendirildi

15:38 - Ekonomi

Libya Ticaret Bakanı Huveyc: Türkiye'yle ticaret hacminde hedefimiz 10 milyar dolara ulaşmak

14:43 - Ekonomi

Bakan Uraloğlu: Doğru zamanda doğru finans imkanlarıyla Kanal İstanbul’u yapacağız

14:37 - Ekonomi

Bakan Uraloğlu: Kanal İstanbul'u kesinlikle yapacağız

14:07 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Diyarbakır'da bir depoda çıkan yangına müdahale ediliyor

19:02 - Gündem

İtalya Futbol Federasyonu'ndan Hakan Çalhanoğlu ve Simone Inzaghi'ye ceza

18:57 - Spor

TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, AA standını ziyaret etti

18:53 - Gündem

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Mike Waltz görevinden ayrılıyor

18:48 - Dünya

Diyarbakır ve Tunceli'de fırtına yaşamı olumsuz etkiledi

18:42 - Gündem