?>

Okul duvarlarına 'ressam' dokunuşu

Aksaray'da eğitim almadan yeteneğini kendi çabasıyla geliştiren Kadir Kumcu, 30 yıldır okul duvarlarına resim yaparak geçimini sağlıyor. - Anadolu Ajansı

Çevre-Hayat - 9 yıl önce

AKSARAY- TURAN KAZAK/OĞUZHAN DEMİRAY

Aksaray'da resim yeteneğini kendi çabasıyla geliştiren 53 yaşındaki Kadir Kumcu, çalışmalarıyla 30 yıldır okul duvarlarını renklendiriyor.

Cumhuriyet Mahallesi'nde yaşayan Kumcu'nun resim yeteneğini, ortaokul yıllarında öğretmeni keşfetti. Resimle ilgili eğitim almayan ve yeteneğini kendi çabalarıyla geliştiren Kumcu, anaokulu, ilkokul ve liselerin duvarlarına resim yapmaya başladı.

Çalışmalarını genellikle öğrencilerin tatile girdiği dönemde yapan Kumcu, fırçalarıyla duvarları renklendirip, çocukların okulu daha çok sevmesine katkıda bulunuyor.

Birçok okuldan teklif alıyor

Kumcu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, resim yapmayı çok sevdiğini, bunun adeta hayatının parçası olduğunu söyledi.

Okullara yaptığı eserlerin ilgi gördüğünü, birçok yerden teklif aldığını belirten Kumcu, "Öğrenciler yaptığım resimlerden çok memnun kalıyor. Bazen okula gitmek istemeyen öğrencilerle karşılaşıyorum. Çocukların resimlerimi görünce daha heyecanla okula gittiklerini düşünüyorum. İşimi severek yapıyorum. Aksaray ve çevresinde 40'a yakın okulun resimlerini yaptım. Geçimimi bu işle sağlıyorum. Okulları güzelleştirmek hem beni hem de öğrencileri sevindiriyor." diye konuştu.

Milli değerleri yansıtan resimler yapıyor

Çalışmalarını zorlu kış şartlarında bile aksatmadığını, resimlerini tek başına yaptığını anlatan Kumcu, şunları kaydetti:

"Her işte olduğu gibi bizim mesleğin de zorlukları var. Mesela şu an hava çok soğuk. Kışın da olsa işimi sürdürmek zorundayım. Bir okuldaki işimi, büyüklüğüne göre yaklaşık 15 günde bitiriyorum. Ana sınıflarına, okulun iç ve dış cephelerine resimler yapıyorum. Duvarlara genellikle öğrencilerin sevdiği çizgi film karakterlerini, milli değerlerimizi yansıtan resimleri çiziyorum. Türk bayrağı, Çanakkale Zaferi'ni yansıtan Seyit Onbaşı, Ulubatlı Hasan gibi milli değerlerimizi yansıtan resimlere daha çok ağırlık veriyorum."

Okulların yanı sıra restoran ve kafeteryalara resimler yaptığını dile getiren Kumcu, talep geldiğinde başka illere de gittiğini, İstanbul, İzmir ve Manisa'da birçok okulda eserlerinin bulunduğunu vurguladı.

Hasandağı Ortaokulu Müdür Yardımcısı Salih Çayır ise okulu öğrenciler için daha cazip hale getirmek için çalışmalar yaptıklarına işaret ederek, "Duvarlara yapılan resimlerle okulumuz daha renkli hale geldi, adeta yenilendi. Resimlerde milli değerlerimizi ve Aksaray tarihini yansıtan unsurları kullandık. Hem biz hem de öğrencilerimiz böyle bir okulda bulunmaktan çok memnunuz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Cumhurbaşkanı Erdoğan Doğu Afrika'ya gidiyor

2017-01-20 16:37 - Gündem

Obama’dan Filistin'e 221 milyon dolar yardım iddiası

2017-01-24 03:17 - Dünya

Okul duvarlarına 'ressam' dokunuşu

2017-01-24 18:47 - Çevre-Hayat

Uludağ'da macera tutkusu yüzünden mahsur kaldılar

2017-01-23 12:17 - Asayiş

Ulaşımlarını kızakla sağlıyorlar

2017-01-23 13:57 - Gündem

Bolu merkezli FETÖ operasyonunda 27 gözaltı

2017-01-17 23:52 - Gündem

FETÖ/PDY operasyonu kapsamında gözaltına alınan 28 şüpheli adliyede

2017-01-23 14:52 - Gündem

Otostopla Türkiye turundaki 'rotasız gezginler'

2017-01-22 00:08 - Gündem

Rusya'dan siber saldırı açıklaması

2017-01-20 15:07 - Dünya

Wawrinka yarı finalde

2017-01-24 12:42 - Spor

İlgili Haberler

Engelsiz yaşam merkezinde eğitim alan özel bireyler, sosyalleşip iş hayatına kapı aralıyor

14:32 - Çevre-Hayat

Fidan dikerek hem okullarını güzelleştiriyorlar hem de uygulamalı eğitim alıyorlar

14:27 - Çevre-Hayat

Tiyatro sanatçısı 37 yıldır atık malzemelerden sahne kostümü dikiyor

14:23 - Çevre-Hayat

Gülbahar Baraj Gölü'nde doluluk oranı 4,5 ayda yüzde 86'dan yüzde 4'e düştü

12:57 - Çevre-Hayat

Mersin'de topraktan çıkarılan balina iskeleti birleştirilip sergileneceği günü bekliyor

12:54 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ek hava savunma sistemleri için Washington'da

01:28 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Terörsüz Türkiye' mektubu Mardin'deki şehit ailelerine ulaştı

01:22 - Siyaset

Trump, Putin'le Budapeşte'de yapacağı görüşmenin '2 hafta içinde' olabileceğini söyledi

01:17 - Dünya

Küresel elektrik depolama sektöründe 2030'a kadar 1500 gigavat kapasite hedefleniyor

00:02 - Ekonomi

Geleceğin enerji uzmanları Türkiye'nin ilk nükleer santralini ziyaret etti

23:58 - Ekonomi