?>

ABD, DEAŞ Sözcüsü El-Muhacir'in öldürüldüğünü duyurdu

ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, DEAŞ Sözcüsü Ebu Hasan El-Muhacir'in, Suriye'nin Cerablus kenti yakınlarında önceki gün gerçekleştirilen bir operasyonla öldürüldüğünü açıkladı.

Dünya - 6 yıl önce

Washington

ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, DEAŞ Sözcüsü Ebu Hasan el-Muhacir'in, Suriye'nin Cerablus kenti yakınlarında önceki gün gerçekleştirilen bir operasyonla öldürüldüğünü duyurdu.

Adı açıklanmayan üst düzey bir Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, Amerikan medyasına El-Muhacir'in öldürülmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

DEAŞ lideri Ebubekir El-Bağdadi’nin halefi olarak gösterilen El-Muhacir’in, Suriye'nin Cerablus kenti yakınlarında yapılan bir operasyonla öldürüldüğünü ifade eden yetkili, operasyonun Amerikan Özel Kuvvet askerleri tarafından gerçekleştirildiğini belirtti.

Yetkili, operasyonla ilgili detay vermezken, ABD Savunma Bakanlığı ise konuyla ilgili henüz bir açıklama yapmadı.

Saldırı, sahadan doğrulandı

Öte yandan Cerablus'taki AA muhabirinin bildirdiğine göre, ABD Hava Kuvvetleri, Cerablus ilçesinde önceki gün 19:30 sularında, yolda seyreden 2 mazot tankerini füzelerle vurdu.

Saldırı sırasında meydana gelen patlamalar üzerine bölgeye intikal eden Suriye Milli Ordusu askerleri, vurulan tankerlerin içinde 3 ceset buldu. Yapılan incelemelerde ölenlerden birinin terör örgütü DEAŞ’ın elebaşlarından El-Muhacir olduğundan şüphelenildi.

Söz konusu şahsın, tankerlerden birinin içine özel olarak yapılmış gizli bölmeye saklandığı ve burada yanarak öldüğü anlaşıldı.

Rum Ortodoks Kilisesi ve müptelalıktan DEAŞ'ın zirvesine

Kanadalı gazeteci Graeme Wood’un 2016 yılında "Yabancıların Yolu: IŞİD’le Rastlaşma" isimli kitabı yayımlandıktan sonra yazar mart 2017’de The Atlantic dergisi için "The American Climbing the Ranks of ISIS" isimli bir makale aldı.

Wood’un verdiği bilgilere göre, Ebu Hasan El-Muhacir kod adıyla bilinen kişinin asıl adı John Georgelas. Kökleri Girit Adası’na uzanan Georgelas, Hıristiyan olarak büyüdü ve bir dönem Rum Ortodoks Kilisesine bağlandı. Ancak lisede kötü bir öğrenciydi ve uyuşturucu müptelası oldu.

2001’de, 11 Eylül saldırılarından kısa bir süre sonra Georgelas, bir camide İslam dinini seçerek Yahya adını aldı. Birkaç ay içinde Arapça öğrenmek için Şam’a giden El-Muhacir, tasavvufa ilgi gösterirken radikal öğretilere merak saldı. İki yıl sonra İngiltere’den Tania isimli bir kadınla evlendi. 

2004 yılında eşiyle ABD’ye döndü.

Burada bilgisayar korsanlığından 3 yıl hüküm giyen El-Muhacir, 2011’de ailesiyle Mısır’a gitti ve burada 3 yıl yaşadı. Kendisine popülarite sağlayan bir çevre edindi. Mısır’da 2013 temmuzundaki askeri darbe üzerine buradan ayrıldı. 

Terör örgütü DEAŞ’a sempati gösteren yazılar yazdı. 2015 yılında DEAŞ’ın sözde başkenti Hakka iline gidip örgütün elebaşlarının gözüne girdi. DEAŞ’ın İngilizce propagandalarının sorumluğu kendisine verildi.

El-Muhacir, örgütün vahşi yöntemlerini ve tekfirci düşünceyi katı şekilde savunan yazılar yazıp yoğun bir propaganda kampanyası yürüttü.

Selefi Adnani öldürülünce, örgüt 2016 yılı sonunda “sözcülük” görevine Muhacir’in geldiğini duyurdu. Terörist elebaşlarından Muhacir, yaklaşık 3 yıldır söz konusu görevi yürütüyordu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

ABD, DEAŞ Sözcüsü El-Muhacir'in öldürüldüğünü duyurdu

2019-10-29 03:27 - Dünya

Kaspersky'e “tam saldırı zinciri“ testlerinde büyük ödül

2019-10-22 15:03 - Genel

'Türkiye'nin ilk yerli otomobili' Devrim 58 yaşında

2019-10-28 14:07 - Genel

Şehitlerimizi uğurluyoruz

2019-10-22 19:00 - Genel

31 Türk diplomat ve yakınları Ermeni terör örgütlerinin kurbanı oldu

2019-10-22 15:07 - Gündem

Sazı hep yanında oldu

2019-10-27 17:57 - Çevre-Hayat

Türküyle mühür basan noter başkatibinin cezasına iptal

2019-10-23 15:47 - Gündem

TİGEM safkan elit tay satışında rekor kırdı

2019-10-23 19:47 - Ekonomi

Şanlıurfa'da sınır bölgelerinde eğitim öğretim başladı

2019-10-28 12:19 - Genel

UEFA Avrupa Ligi'nde Türk takımları sahaya çıkıyor

2019-10-23 13:22 - Spor

İlgili Haberler

BM, İsrail'in Gazze'de ağır bombardımana devam ettiğini bildirdi

21:57 - Dünya

Katar: Trump'ın Gazze planındaki bazı konular açıklık ve müzakere gerektiriyor

21:53 - Dünya

ABD Başkanı Trump, hükümetin muhtemelen kapanacağını söyledi

20:58 - Dünya

Endonezya'da 6 büyüklüğünde deprem oldu

20:52 - Dünya

İsrailli analistler: Netanyahu, Trump planını bozabilir veya seçimlerde kullanabilir

20:13 - Dünya

Günün Manşetleri

Ankara'nın Çankaya ilçesinde bazı mahallelere su verilemeyecek

22:37 - Gündem

Diyarbakır'da 4 kişi, temizlemek için girdikleri su kuyusunda öldü

22:13 - Asayiş

BM, İsrail'in Gazze'de ağır bombardımana devam ettiğini bildirdi

21:57 - Dünya

Katar: Trump'ın Gazze planındaki bazı konular açıklık ve müzakere gerektiriyor

21:53 - Dünya

ABD'de ICE'nin sert müdahalesi sonucu kafasını yere çarpan AA başkameramanı hastaneye kaldırıldı

21:27 - Medya