?>

ABD'de Kongre baskınının sembollerinden Jake Angeli gözaltına alındı

ABD Kongre binasına yapılan baskında boynuzlu ve kürklü şapka ile görüntülenen ve kamuoyunda "baskının sembollerinden" biri olarak nitelendirilen Jake Angeli isimli protestocunun gözaltına alındığı bildirildi.

Dünya - 5 yıl önce

New York

ABD Adalet Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Kongre baskınına karışan isimlerin tespitine devam edildiği belirtildi.

6 Ocak Çarşamba günü yaşanan Kongre baskınında üstsüz şekilde, boynuzlu ve kürklü şapka ile kameralara yansıyan ve kamuoyunda "baskının sembolleri" arasında gösterilen Jake Angeli adlı kişinin de yeni tutuklanan isimler arasında olduğu kaydedildi.

Angeli, elinde taşıdığı yaklaşık 2 metrelik mızrak ve vücudundaki boyalarla objektiflere takılmıştı.

Çok sayıda kişi gözaltına alınmıştı

Kongre baskınının ardından Federal Soruşturma Bürosu (FBI) tarafından başlatılan soruşturma kapsamında çok sayıda isim gözaltına alınmış, Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin kürsüsünü çalan gösterici de gözaltına alınanlar arasında yer almıştı.

Benzer şekilde Pelosi'nin ofisine girip masasını dağıtan Richard Barnett'in de tutuklandığı bildirilmişti.

Arkansas eyaletinde gözaltına alındığı belirtilen Barnett, Kongre binası baskını esnasında Pelosi'nin masasının üzerine ayaklarını uzatmış vaziyetteki fotoğrafı ile sosyal medyada en çok yer alan isimlerden biri olmuştu.

Johnson ve Barnett'in dışında, olaylarda ön plana çıkan 12 göstericinin daha gözaltına alındığı kaydedildi.

ABD Kongre binasında çıkan olaylar

ABD Kongresi, 6 Ocak'ta Başkanlık Seçimi Seçiciler Kurulu Oylaması'nı onaylamak üzere ortak oturumla toplanırken ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'ın önünde miting düzenlemişti.

Mitinge katılan on binlerce gösterici daha sonra Kongre binasına yürümüş ve içeri girmeye çalışmıştı. Polisle göstericiler arasında arbede yaşanırken yüzlerce gösterici barikatları aşıp Kongre binasına girmişti.

Olaylara müdahale etmek üzere Kongreye Ulusal Muhafızlar sevk edilmiş, yaklaşık 4 saat süren baskının ardından güvenlik güçleri asayişi sağlamıştı.

Olaylarda biri polis 5 kişi hayatını kaybetmiş, onlarca kişi yaralanmıştı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Baraj suları çekilince eski köy ortaya çıktı

2021-01-10 01:21 - Çevre-Hayat

Bandırmalı balıkçıların yüzünü 'balık bolluğu' güldürüyor

2021-01-05 16:26 - Gündem

Doğu Anadolu'da dondurucu soğuklar yaşamı zorlaştırıyor

2021-01-04 19:00 - Gündem

Antalyaspor'un genç futbolcusu Gökdeniz Bayrakdar'ın hayali gol krallığı

2021-01-07 18:31 - Spor

Kahramanmaraş'ta görev yapan 7 hassas burunlu köpek jandarmanın en büyük yardımcısı

2021-01-03 15:41 - Gündem

Kovid-19 sürecinde 112 Acil ekipleri halk sağlığı için durmadan çalışıyor

2021-01-08 16:27 - Çevre-Hayat

Türkiye'de son 24 saatte 14 bin 494 kişinin testi pozitif çıktı, 194 kişi hayatını kaybetti

2021-01-06 02:05 - Sağlık

Dede mesleği ayakkabıcılığı asırlık dükkanda sürdürüyor

2021-01-04 16:56 - Çevre-Hayat

ABD'de Kongre baskınının sembollerinden Jake Angeli gözaltına alındı

2021-01-10 10:26 - Dünya

MİT tırları davasının firarisinin 'oyununu' polis bozdu

2021-01-09 16:31 - Gündem

İlgili Haberler

Fransa'daki Avukatlar Derneği Başkanı, ülkesinin Gazze konusunda tutarsız olduğunu düşünüyor

12:07 - Dünya

Kanada'daki orman yangınları nedeniyle ABD'deki 11 eyalette hava kalitesi uyarısı verildi

11:52 - Dünya

Endonezya'daki Semeru Yanardağı'nda 2 patlama meydana geldi

11:23 - Dünya

Ghislaine Maxwell, Epstein dosyalarına ilişkin büyük jüri belgelerinin açıklanmasına karşı çıktı

11:03 - Dünya

ABD'nin California eyaletindeki yangınlarda 330 kilometrekareden fazla alan kül oldu

10:18 - Dünya

Günün Manşetleri

Fransa'daki Avukatlar Derneği Başkanı, ülkesinin Gazze konusunda tutarsız olduğunu düşünüyor

12:07 - Dünya

Trendyol 1. Lig'de 9 takım, teknik direktör değişikliği yapmadan sezona başlayacak

12:02 - Spor

Takımların "Süper Lig" kariyeri

11:58 - Spor

Kanada'daki orman yangınları nedeniyle ABD'deki 11 eyalette hava kalitesi uyarısı verildi

11:52 - Dünya

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Yılmaz, gayrimenkul sertifikasına ilişkin merak edilenleri anlattı

11:48 - Ekonomi