?>

ABD Başkanı Biden, İsrail'in iç işlerine karıştıkları yönündeki iddiaları reddetti

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail'in iç işlerine karıştıkları yönündeki iddiaları reddederek, "Müdahale etmiyoruz. Bu husustaki pozisyonumu biliyorlar. Amerika'nın pozisyonunu biliyorlar. Amerikan Yahudilerinin pozisyonunu biliyorlar." dedi.

Dünya - 2 yıl önce

New York

Biden, Kuzey Carolina eyaletindeki programı dönüşü uçağa binerken Durham'da ve indikten sonra da Beyaz Saray'da gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Yargı reformu tartışmaları nedeniyle protestolara sahne olan İsrail'in demokrasisi ile ilgili endişelenip endişelenmediği sorusuna Biden, "İsrail'in birçok güçlü destekçisi gibi ben de çok endişeliyim." yanıtını verdi.

İsrail'in zor bir süreçten geçtiğini ve bunu halletmeleri gerektiği görüşünü paylaşan Biden, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun yargı reformu düzenlemesinden vazgeçmesini umduğunu söyledi.

Biden, "Bu yolda devam edemezler. Bunu bir nevi netleştirdim." diyerek, Netanyahu'nun gerçek bir uzlaşma sağlayacak şekilde hareket etmesini umduğunu kaydetti.

Netanyahu'yu Washington'a davet edip etmeyeceğine ilişkin soruyu Biden, "Hayır, yakın zamanda değil." şeklinde yanıtladı. Biden, Netanyahu'yla telefonda konuşmadığını, ona ilgili mesajını ülkesinin İsrail'deki büyükelçisi yoluyla ilettiğini söyledi.

Biden, ABD'nin İsrail'in iç işlerine müdahil olduğuna ilişkin söylemlerle ilgili ise "Müdahale etmiyoruz. Bu husustaki pozisyonumu biliyorlar. Amerika'nın pozisyonunu biliyorlar. Amerikan Yahudilerinin pozisyonunu biliyorlar." dedi.

"Rusya'nın Belarus planı endişe verici"

Rusya'nın Belarus'a taktik nükleer silah konuşlandırma planıyla ilgili ise Biden, "Bunu henüz yapmadılar." dedi. Biden, "Bu onun (Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin) yaptığı tehlikeli türde bir konuşma ve endişe verici." şeklinde konuştu.

Tennessee eyaletindeki özel bir okula yapılan ve 6 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili "Hristiyanların hedef alındığını düşünüyor musunuz?" sorusuna Biden, "Hiçbir fikrim yok." yanıtını verdi.

Biden hayatını kaybedenlerin aileleriyle henüz görüşmediğini ancak bunun üzerinde çalıştıklarını söyledi. Diğer taraftan silahsızlanma çağrısını yineleyen Biden, saldırı silahlarına insanların sahip olmaması gerektiğini kaydetti.

Öte yandan, bankacılık kriziyle ilgili Biden, idare olarak atması gereken adımları attıklarını ve piyasaların da buna olumlu yanıt verdiğini ve durumu incelemeye devam ettiklerini aktardı.

Biden, Kuzey İrlanda'daki terör tehdidi seviyesinin "önemli"den, bir saldırının kuvvetle muhtemel olduğunu gösteren "ciddi"ye yükselmesinin bu ülkeye yapmayı planladığı ziyareti etkilemeyeceğini ifade etti.

Başkan Biden ayrıca hortumun yıkıma uğrattığı Mississippi eyaletini ziyaret edeceğini bildirdi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

New York borsası düşüşle kapandı

2023-03-28 23:52 - Ekonomi

Togg, Samsun'da mobil deneyim merkezi açtı

2023-03-25 15:52 - Teknoloji

MotoGP'de sezonun ilk yarışını Francesco Bagnaia kazandı

2023-03-26 18:48 - Spor

Muhsin Yazıcıoğlu vefatının 14. yılında törenle anıldı

2023-03-25 18:02 - Siyaset

Meslek liseliler depremzede çocuklar için "oyun arkadaşı" yapıyor

2023-03-25 10:14 - Gündem

İstanbul'da yakalanan bombalı eylem hazırlığındaki terörist hakkında soruşturma tamamlandı

2023-03-26 13:23 - Gündem

Sinop'ta hayvanseverlerce kurulan "Scak Yuvam" sahipsiz hayvanların yeni evleri olaca

2023-03-25 13:32 - Çevre-Hayat

Dünya ısındıkça ABD'nin güneyini "ölümcül fırtınaların" daha sık etkilemesi bekleniyo

2023-03-28 19:44 - Dünya

Reklam Kurulu, ESK'nin itibarından haksız olarak yararlanan kasaplarla ilgili harekete geçti

2023-03-27 17:02 - Ekonomi

Diyarbakır annelerinin evlat nöbeti devam ediyor

2023-03-24 16:48 - Gündem

İlgili Haberler

İsrail ordusu, Yemen'de farklı noktalara hava saldırıları düzenledi

01:07 - Dünya

Dışişleri Bakanı Fidan, Brezilya'da İranlı mevkidaşı Erakçi ile görüştü

23:42 - Dünya

İsrail, Lübnan'ın güneyine yoğun hava saldırıları düzenledi

23:18 - Dünya

Trump, ikinci başkanlık döneminde Netanyahu'yu üçüncü kez ağırlayacak

22:43 - Dünya

BRICS ülkeleri, Gazze'de koşulsuz ateşkes sağlanması çağrısında bulundu

22:18 - Dünya

Günün Manşetleri

Jandarma Genel Komutanlığına subay ve astsubay adayı 548 öğrenci alınacak

02:18 - Gündem

İsrail ordusu, Yemen'de farklı noktalara hava saldırıları düzenledi

01:07 - Dünya

Hazine 1 tahvil ve 1 hazine bonosu ihalesi düzenleyecek

00:58 - Ekonomi

Dışişleri Bakanı Fidan, Brezilya'da İranlı mevkidaşı Erakçi ile görüştü

23:42 - Dünya

Bolu'nun Göynük ilçesinde çıkan orman yangını kontrol altına alındı

23:38 - Gündem