?>

2017 sonuna kadar ilçe kongrelerimizin tamamlanması hedeflenmekte'

AK Parti Sözcüsü Ünal, MYK toplantısı devam ederken yaptığı açıklamada, "Özellikle 2017 sonuna kadar bütün ilçe kongrelerimizin tamamlanması hedeflenmekte." dedi.

Politika - 8 yıl önce

ANKARA

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, "Yeni dönem çalışmalar hem bakanlık hem teşkilat hem de belediyeler düzeyinde önümüzdeki süreçte özellikle ilk 180 gün içerisinde yapılması gerekenler ve bunların planlanmasına ilişkin değerlendirmeler yapıldı. Bunun AK Parti ayağında özellikle 2017 sonuna kadar bütün ilçe kongrelerimizin tamamlanması hedeflenmekte." dedi.

Ünal, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında parti genel merkezinde yapılan Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı devam ederken açıklamalarda bulundu, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan başkanlığındaki ilk MYK toplantısını gerçekleştirdiklerini ve özellikle yeni dönem çalışmalar üzerinde durulduğunu belirten Ünal, "Yeni dönem çalışmalar hem bakanlık hem teşkilat hem de belediyeler düzeyinde önümüzdeki süreçte özellikle ilk 180 gün içerisinde yapılması gerekenler ve bunların planlanmasına ilişkin değerlendirmeler yapıldı. Bunun AK Parti ayağında özellikle 2017 sonuna kadar bütün ilçe kongrelerimizin tamamlanması hedeflenmekte." diye konuştu.

"Ramazandan sonra AK Parti kampı olacak"

Ramazan sonrasında geniş istişare toplantısı gerçekleştireceklerini ifade eden Ünal, "1 Temmuz'da sadece il başkanlarımız, kadın kolları ve gençlik kollarının katılacağı bir il başkanları toplantısı gerçekleştireceğiz." dedi.

MYK toplantısının uzadığına işaret eden Ünal, bunun sebebinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Katar ile ilgili Kuveyt, Ürdün ve Endonezya ile yaptığı telefon görüşmeleri olduğunu söyledi.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Ünal, bir soru üzerine ramazandan sonra yapılacak istişare toplantısının AK Parti kampı şeklinde olacağını aktardı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 1 Temmuz'da Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı yapılacağına işaret eden Ünal, kampın nerede yapılacağının araştırıldığını, Afyonkarahisar ya da Kızılcahamam'a değerlendirme sonucunda karar verileceğini ifade etti.

Ünal, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti Genel Başkanı olduktan sonra 180 günlük eylem planı yapılması talimatı verdiğini hatırlattı.

2019'daki milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçimine güçlü şekilde hazır

Bu eylem planının sadece hükümete ilişkin olmadığına ve parti ve belediyelere dönük çalışmalar da yapılacağına dikkati çeken Ünal, AK Parti'nin 2019'daki yerel, milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçimine güçlü şekilde hazırlandığını vurguladı.

Ünal, "Yerel seçimlerden önce AK Partili belediyelerde bir yenilenme, değişiklik bekleniyor mu?" sorusu üzerine şöyle konuştu:

"Partimizin bünyesinde Yerel Yönetimler Başkanlığı var. Dolayısıyla bu konuda başkanlık sistematik olarak çalışmalarını sürdürüyor. Aynı şekilde yerel yönetimler başkanlığının altında çalışan il ve bölge koordinatörleri var. Şu anda bizim bu süreçte yürüttüğümüz çalışmalar hem teşkilat hem belediye hem de hükümet bazında yeni dönemin hazırlıklarını yapmak ve 2019'a hazırlanmak. Bunun şartları ve gerekleri neyse bunlar yerine getiriliyor, getirilecek."

Bir gazetecinin "Daha önce Sayın Cumhurbaşkanı 180 günlük eylem planı çerçevesinde hem AK Parti hem de Cumhurbaşkanlığı bünyesinde komisyonlar oluşturulacağını söylemişti. Bu yönde bir adım atıldı mı?" sorusunu yanıtlayan Ünal, bu konuya ilişkin çalışmalar gerçekleştirildiğini, gelecek günlerde konuya ilişkin açıklama yapılacağını kaydetti.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Kenan Sofuoğlu Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde hız rekoru kırdı

2017-06-01 00:52 - Genel

3. Havalimanı hizmete girdiğinde 350 noktaya uçulacak

2017-06-05 14:22 - Gündem

'Taliban'ın ofis açmasına izin vereceğiz, bu da son şansı olacak'

2017-06-06 16:42 - Dünya

Şiddet uygulayan kocasını oğluna öldürttü

2017-06-06 15:07 - Asayiş

LYS giriş belgeleri erişime açıldı

2017-05-31 19:57 - Genel

Eski payitahtta sultan yadigarı camilere ramazan ilgisi

2017-06-04 17:07 - Gündem

Tansiyonunu ve kolesterolünü en çok kadınlar ölçtürüyor

2017-06-01 14:23 - Ekonomi

ABD’den balistik füze önleme denemesi

2017-05-31 03:32 - Dünya

2017 sonuna kadar ilçe kongrelerimizin tamamlanması hedeflenmekte'

2017-06-07 00:22 - Politika

Beşiktaş şampiyonluk kupasını aldı

2017-06-03 23:11 - Spor

İlgili Haberler
Günün Manşetleri

ABD, Gazze'deki esirlerin cenazelerinin tespit edilmesi sürecinde Türkiye'nin rolüne vurgu yaptı

02:08 - Dünya

ABD Başkanı Trump, Hamas'ın, enkaz altındaki esirlerin cesetlerini aradığını söyledi

01:32 - Dünya

Trump, CIA'ye, Venezuela topraklarında operasyon düzenleme yetkisi verdiğini doğruladı

01:12 - Dünya

Trump, ABD ile Çin'in ticaret savaşında olduğunu söyledi

00:57 - Dünya

Piaggio Aerospace, Türkiye'deki ilk P.180 Avanti EVO siparişini aldı

00:13 - Ekonomi